Bagaimana Imagine K12 mempercepatkan permulaan teknologi pendidikan – TechRepublic

Hampir setiap aspek kehidupan, dari perdagangan hingga dating, telah bertindak balas terhadap perubahan teknologi di dunia.

Itulah sebabnya Imagine K12 pengasas Geoff Ralston, Tim Brady, dan Alan Louie berpendapat adalah ganjil bahawa sistem pendidikan ketinggalan di belakang semua perubahan yang dilakukan oleh dunia yang berkaitan.

“Sistem pendidikan nampaknya tidak bertindak balas dan berubah, ” kata Ralston. Mereka mahu membantu.

Jadi, mereka melancarkan pemecut permulaan. Bayangkan K12 memberi tumpuan kepada teknologi pendidikan. Ralston dan Brady mengenali antara satu sama lain dari Yahoo dan Louie datang dari syarikat seperti Shutterfly, Google dan Netscape.

Pada tahun 2006, Ralston dan Louie telah cuba melancarkan permulaan pendidikan tetapi gagal. Ralston berkata ia berasa terlalu awal. Pengalaman itu mendorong mereka untuk melihat bidang itu dan membuat kesimpulan bahawa mencipta satu lagi permulaan bukanlah, mungkin, pilihan terbaik untuk mereka.

“Masalah dengan permulaan ialah mana-mana permulaan tunggal mempunyai kebarangkalian kegagalan yang agak tinggi dan kami mahu mempunyai lebih banyak pukulan daripada itu dan di situlah kami mendapat idea untuk melakukan pemecut,” katanya.

Dari situ, mereka mendekati pengasas Y Combinator Paul Graham — juga dari Yahoo suatu ketika dahulu — mengharapkan untuk diberitahu idea mereka adalah sampah.

Sebaliknya, Graham berpendapat ia adalah idea yang baik dan menawarkan bantuan.

Bayangkan K12 dilancarkan pada penghujung tahun 2010, dan menggunakan struktur program yang serupa dengan Y Combinator, mengambil kohort pertama pemulanya pada musim panas 2011.

“Jika anda akan mengadakan parti, anda perlu mendapatkan tetamu,” kata Ralston. Mereka menerima ratusan permohonan dan menerima 10.

Sejak itu, terdapat sedikit perubahan. Louie pergi dan memutuskan untuk menumpukan pada literasi awal kanak-kanak. Bayangkan K12 juga dikurangkan daripada 2 kohort setahun, kepada hanya satu yang menjalani program September hingga Disember, dengan hari demo pada bulan Januari.

Program ini berfungsi seperti ini: Setiap syarikat menerima $14,000-$20,000 sebaik sahaja mereka diterima. Selepas membentangkan pada Hari Demo pada bulan Januari, mereka mendapat nota boleh tukar sebanyak $80,000 yang datang daripada Dana Permulaan Imagine K12.

Di antaranya, pengasas permulaan mendapat bimbingan dan latihan, termasuk penceramah jemputan, seminar yang meliputi pemerbadanan undang-undang, perhubungan awam, kewangan, reka bentuk produk, dll., dan akses kepada guru di kediaman.

Mereka juga mempunyai pengasas akses yang telah melalui program ini.

“Itu sangat berharga kepada syarikat kerana banyak perkara yang anda lalui dalam memulakan syarikat telah pun dilalui oleh syarikat lain,” kata Ralston.

Terlepas dari jenis perniagaan, usaha untuk memulakan perniagaan adalah sukar.

“Ia benar-benar sukar dalam setiap cara anda boleh berfikir tentang menjadi keras. Ia benar-benar sukar dari segi intelek, ia sukar kerana ia adalah jumlah kerja yang menakjubkan, dan ia sukar kerana anda biasanya akan gagal,” kata Ralston.

Bagi mereka yang berada dalam ruang teknologi pendidikan, terdapat beberapa cabaran tersendiri, termasuk mengatasi keraguan daripada pemodal teroka. Ralston berkata jenis syarikat ini bukanlah seperti yang diyakini oleh VC. Bagaimanapun, dia berharap, Bayangkan K12 telah memainkan beberapa peranan dalam mengubah sikap.

Ralston berkata dalam tahun lalu, pemodal teroka mungkin telah melabur kira-kira satu bilion dolar dalam pemula teknologi pendidikan, yang lebih daripada sebelumnya.

Daripada syarikat yang melalui Imagine K12, Ralston berkata secara amnya terdapat tiga jenis: alatan guru, alatan pembelajaran dan alatan pentadbiran.

Alat guru mungkin seperti ClassDojo, yang berkaitan dengan pengurusan tingkah laku. Alat pembelajaran boleh menjadi Kodable, yang mengajar konsep pengaturcaraan kepada kanak-kanak pra-celik. Alat pentadbiran boleh menjadi Securly, iaitu penapis web yang direka untuk sekolah.

Selepas Bayangkan K12

Ralston berkata selepas Hari Demo, syarikat pemula boleh mengambil masa sehingga setahun untuk mengumpul lebih banyak pembiayaan, tetapi lebih daripada 60% setakat ini telah dapat melakukannya.

Selain itu, hanya kerana mereka keluar dari program itu tidak bermakna mereka berada di luar dalam kesejukan.

“Salah satu perkara yang kami ingin sampaikan kepada syarikat yang menyertai, ialah hubungan itu benar-benar tidak akan hilang,” kata Ralston.

Dia dan Brady terus bekerjasama dengan syarikat mengenai strategi pengumpulan dana, atau apa sahaja yang mereka perlukan berkaitan untuk membina syarikat.

Dan dengan cara ini, seperti yang dikatakan oleh Ralston, mereka mempunyai banyak gambar untuk memberi kesan kepada ruang teknologi ed.

“Saya suka menganggapnya sebagai daya graviti di luar infrastruktur pendidikan biasa di mana pengetahuan, maklumat dan kandungan pendidikan boleh guna dicipta dan tidak dapat dielakkan memberi impak yang besar hanya kerana ia berada di dalam sistem pendidikan,” katanya.

Erin Carson ialah Pelapor Kakitangan untuk CNET dan bekas Editor Multimedia untuk TechRepublic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *