AT&T: Pemilik Galaxy S4 Active akan mendapat penggantian sekali untuk kerosakan air

att samsung galaxy s4 aktif

Selepas Samsung Galaxy S4 Active dilancarkan pada AT&T, ramai pengguna terkejut apabila mengetahui bahawa syarikat itu tidak akan membayar bil untuk menggantikan telefon yang rosak air. Ini agak pelik memandangkan syarikat mengiklankan telefon sebagai kalis air. Pengguna jelas kecewa mengenainya, dan biarkan kedua-dua Samsung dan AT&T mendengarnya sejak beberapa minggu lalu.

Syukurlah, AT&T menunjukkan sedikit pemberian. Syarikat itu telah mengumumkan bahawa ia kini akan menawarkan penggantian percuma sekali untuk mana-mana Galaxy S4 Active yang menunjukkan tanda-tanda kerosakan air. Selain itu, pengguna perlu membayar potongan biasa untuk menggantikan telefon mereka. Ia adil — anda memberitahu seseorang bahawa mereka boleh berenang dengan telefon mereka dan mereka akan berenang dengan telefon mereka.

Namun, walaupun telefon yang paling tahan lama mempunyai peluang untuk rosak. Itulah sebabnya kami sentiasa mengingatkan orang ramai bahawa, walaupun telefon mereka mungkin direka bentuk untuk menahan beberapa hentakan, anda tidak sepatutnya mencuba apa-apa teori.

Berjalan-jalan dalam hujan atau jatuh secara tidak sengaja dalam lopak bukanlah masalah dalam hal itu, tetapi adakah anda benar-benar perlu membawa telefon anda ke dalam air untuk mengambil gambar? Beli GoPro jika anda mahu melakukannya. Berbasikal kotor dengan telefon di dalam poket anda sepatutnya baik, tetapi anda tidak sepatutnya menanamnya di bawah pasir di pantai.

Saya tidak mengambil alih AT&T atau Samsung — syarikat-syarikat ini mengiklankan keupayaan kalis air telefon menggunakan senario yang paling ekstrem — tetapi kedua-dua pihak harus menunjukkan sedikit kelebihan dalam situasi ini. Jika anda memiliki Galaxy S4 Active dan ia berlaku air rosak, hubungi AT&T atau singgah ke kedai korporat terdekat anda untuk mendapatkan penjagaan.

[via ATD]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *