ASUS ZenFone AR akan menjadi peranti berdaya Tango dan Daydream yang pertama

Lewat bulan lepas, ASUS mula mengusik beberapa telefon pintar baharu yang akan diperkenalkan pada CES 2017. Walau bagaimanapun, nampaknya Qualcomm menumpahkan salah satu daripadanya, dan ia pastinya membosankan.

The ASUS ZenFone AR akan menjadi nama peranti dan akan menjadi yang pertama menampilkan kedua-dua keupayaan Tango dan Daydream. Ini dimungkinkan oleh pemproses Snapdragon 821 Qualcomm, yang telah diperkenalkan pada Julai 2016.

PHAB2 Pro Lenovo terkenal sebagai peranti pertama yang menampilkan ciri realiti tambahan Project Tango Google, walaupun peranti itu nampaknya tidak terlalu panas. ASUS berharap dapat mengatasi kelemahan dengan dapat menawarkan kedua-dua fungsi AR dan VR.

Qualcomm juga mengumumkan bahawa semua pemproses siri Snapdragon 800 dan 600 akan datang akan didayakan Tango. Ini mungkin membuka pintu kepada lebih banyak peranti yang menampilkan alatan berguna dan permainan menyeronokkan yang ditawarkan oleh Tango. Mudah-mudahan, kami akan melihat kefungsian yang lebih baik dan prestasi yang lebih baik daripada OEM lain yang menjadikan pengalaman yang lebih baik untuk semua.

Qualcomm tidak berkongsi maklumat lanjut mengenai ASUS ZenFone AR, jadi kami perlu menunggu sehingga Rabu untuk pengumuman rasmi daripada ASUS.

[GSMArena | Qualcomm]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *