ASUS memperkenalkan ZenBook Flip S yang merupakan komputer riba boleh tukar 2-dalam-1 paling nipis di dunia

Hari ini Asus telah memperkenalkan beberapa komputer riba Windows 10 baharu di Computex 2017. Salah satu daripadanya “Zenbook 3 Deluxe” menjadi pesaing langsung kepada komputer riba Surface. Antara pengumuman lain, satu peranti kendiri ‘ZenBook Flip S’ berdengung dengan banyak bunyi. Ia kini merupakan komputer riba boleh tukar paling nipis di dunia dengan hanya 10.9mm nipis dan berat 1.1 kg sahaja. Ia juga termasuk penderia cap jari yang berukuran 16 x 3.6mm yang menjadikannya antara yang paling kecil pernah ada.

Untuk menyejukkan ZenBook Flip S mereka juga telah mencipta sistem penyejukan serba baharu yang mempunyai pendesak kipas cecair-kristal-polimer yang mempunyai ketebalan 0.3mm. Asus telah membangunkan engsel ErgoLift 360掳 baharu yang mengangkat papan kekunci semasa mod komputer ribanya untuk menaip yang lebih baik. Spesifikasi ZenBook Flip S termasuk pemproses Intel Core i7-7500U Generasi Ke-7 dan SSD PCIe Ultrafast 1TB. ASUS ZenBook Flip S berharga USD$1,099 dan akan tersedia pada musim panas ini. Komputer riba ini juga mempunyai port 2USB Jenis-C untuk data dan pengecasan serta beberapa konfigurasi dengan penyesuai khabar angin tersedia daripada ASUS untuk sambungan USB 3.0 dan HDMI.

Kami akan memaklumkan anda tentang pengumuman PC dan Komputer Riba Windows 10 yang lain. Microsoft juga akan mengadakan sesi dengan Qualcomm tentang Windows pada ARM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *