Apple TV+ untuk menghasilkan ‘Kitbag’, epik Napoleon Bonaparte, dibintangi oleh Joaquin Phoenix

The Deadline melaporkan bahawa Apple TV+ telah menandatangani perjanjian untuk menghasilkan ‘Kitbag’, epik Napoleon Bonaparte dengan kerjasama Scott Free. Filem baharu itu akan diarahkan oleh Ridley Scott dan bintang Joaquin Phoenix, pelakon filem yang memenangi Oscar, Joker. Pengeluaran itu dikatakan pada awal 2022 di United Kingdom.

Apple TV+ ialah perkhidmatan penstriman video gergasi teknologi Cupertino yang menawarkan pelbagai jenis drama, rancangan dan filem asli untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Filem yang akan datang dalam perkhidmatan itu ialah ‘Palmer’ lakonan Justin Timberlake pada 29 Januari, ‘Cherry’ lakonan Tom Holland pada 12 Mac. Tahun lepas, Apple studio menandatangani perjanjian dengan pembuat filem terkenal Martin Scorsese, penerbit Idris Elba untuk membuat filem dan rancangan televisyen eksklusif untuk perkhidmatan penstriman video selama beberapa tahun. Pasukan Apple TV+ juga telah memperoleh hak untuk menghasilkan thriller adaptasi novel grafik baharu ‘Snow Blind’ yang dibintangi oleh Jake Gyllenhaal.

Filem lain dalam perkhidmatan adalah seperti berikut:

Filem mengenai penguasa Perancis yang bersejarah itu akan membawa kepelbagaian kepada kandungan semasa yang berpusat di Amerika pada perkhidmatan Apple TV+ dan pengarah Scott sangat teruja dengan projek itu kerana dia bukan sahaja secara peribadi mengagumi perjalanan Napoleon untuk menjadi pemerintah tetapi juga bahawa dia mempunyai pelakon yang luar biasa. , Joaquin untuk menceritakan kisah Bonaparte. Menjelaskan nama filem itu “diperolehi daripada pepatah “Ada kakitangan jeneral tersembunyi dalam setiap beg kit tentera”, katanya:

“Napoleon adalah lelaki yang selalu saya minati. Dia datang entah dari mana untuk memerintah segala-galanya tetapi sepanjang masa dia melancarkan perang romantis dengan isterinya yang berzina Josephine. Dia menakluki dunia untuk cuba memenangi cintanya, dan apabila dia tidak boleh, dia menaklukinya untuk memusnahkan dia, dan memusnahkan dirinya dalam proses itu.

Filem ini adalah pandangan asli dan peribadi tentang asal usul Napoleon dan pendakiannya yang pantas dan kejam kepada maharaja, dilihat melalui prisma hubungannya yang ketagihan dan sering tidak menentu dengan isterinya dan satu cinta sejati, Josephine. Hasrat filem ini adalah untuk menangkap pertempuran terkenal Napoleon, cita-cita tanpa henti dan minda strategik yang mengagumkan sebagai pemimpin tentera yang luar biasa dan berwawasan perang.

Tiada pelakon yang boleh menjelmakan Napoleon seperti Joaquin. Dia mencipta salah satu Maharaja paling kompleks dalam sejarah filem Gladiator, dan kami akan mencipta satu lagi dengan Napoleonnya. Ia adalah skrip cemerlang yang ditulis oleh David Scarpa, dan hari ini tiada rakan kongsi yang lebih baik daripada Apple untuk membawa cerita seperti ini kepada khalayak global.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *