Apple TV+ mengeluarkan treler untuk filem animasi panjang ciri pertamanya ‘Wolfwalkers’

Apple TV+ baru-baru ini telah mengeluarkan treler untuk “Wolfwalkers” sebuah filem animasi tentang legenda Ireland ajaib mereka yang tinggal di kalangan serigala. Perkhidmatan penstriman video Apple telah dilancarkan pada 2019 dengan asal eksklusif untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Ia kini menjadi satu-satunya perkhidmatan baharu yang dilancarkan di lebih 100 negara serta-merta, telah “diberi penghormatan dengan 107 pencalonan anugerah dan 26 kemenangan serta anugerah.”

Perkhidmatan penstriman video menawarkan perpustakaan yang pelbagaidan kandungan asal seperti komedi, rancangan bual bicara, drama bersiri, kandungan kanak-kanak dan banyak lagi. Hanya dalam 9 bulan sejak pelancarannya, perkhidmatan itu telah memenangi dua anugerah Emmy.

Treler itu mengisahkan tentang seorang pemburu pemula muda yang mesti pergi ke Ireland bersama bapanya untuk menghapuskan kumpulan serigala terakhir. Sesampai di sana dia bertemu dengan seorang gadis yang rapat dengan serigala dan puaknya dikhabarkan akan bertukar menjadi serigala pada waktu malam.

Ini ialah filem animasi panjang ciri pertama untuk keluaran perkhidmatan penstriman Apple “tidak lama lagi” menurut treler. Filem animasi dan rancangan TV berkemungkinan akan mendahului tahun ini berikutan krisis kesihatan global. Walau bagaimanapun, filem ini telah diterbitkan selama kira-kira tiga tahun. Filem ini dicipta oleh studio yang terkenal dengan “Song of the Sea.”

Apple mempunyai sejumlah besar kandungan yang ditujukan kepada kanak-kanak dalam perkhidmatan penstrimannya. Platform ini memulakan kerjaya dengan “Snoopy In Space” untuk kanak-kanak yang lebih muda dan siri muzik mesra keluarga “Central Park” mengakhiri musim pertamanya baru-baru ini. Pengaturcaraan kanak-kanak untuk Apple TV+ mendapat 17 pencalonan Daytime Emmy.

Gergasi teknologi Cupertino telah menambah pelbagai kandungan yang mengagumkan pada perkhidmatan itu dalam masa sembilan bulan sahaja dan baru-baru ini telah menandatangani perjanjian untuk membawa tajuk yang lebih menarik ke platform. Beberapa filem, siri dan rancangan baharu yang akan datang pada perkhidmatan adalah seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *