Apple tidak mempunyai jangkaan yang besar dengan iTV dan Sewaan Rancangan TV yang akan datang

3232Ahad, 28 Nov 2021 20:38:05 PSThttps://wordpress.org/?v=5.8.2

Bloomberg melaporkan bahawa Apple akan mengadakan acara media mereka pada 7 September di mana mereka akan memperkenalkan barisan iPod baharu mereka, iTV dan penyewaan rancangan TV. Peter Burrows dari Bloomberg mengikuti laporan awal hari ini bahawa Apple tidak menjangkakan versi Apple TV yang akan datang akan mendapat sambutan hebat seperti beberapa iDevices mereka yang lain kerana kebanyakan orang tidak bersedia untuk membuang TV kabel mereka dan beralih kepada kandungan yang akan disediakan oleh Apple dengan rancangan baharu mereka.

Perasaan saya ialah Apple tidak bercadang untuk melebih-lebihkan tangannya, dengan menggunakan terlalu banyak peluang TV mudah alih ini. Ini bukan satu lagi “revolusi” yang sedang dibuat. Walaupun Apple ingin mencuba untuk itu, studio telah membatalkan kemungkinan itu dengan enggan membenarkan Apple menjual langganan rancangan kegemaran anda, untuk ditonton bila-bila masa dan seberapa banyak masa yang anda suka.

Laporan itu menyebut bahawa Apple pada mulanya akan menyediakan perkhidmatan penyewaan video ini supaya mereka boleh “mengikuti tontonan” yang membolehkan pengguna mereka menonton rancangan kegemaran mereka yang mereka terlepas juga boleh mencuba rancangan yang disyorkan oleh rakan mereka.

Walaupun dengan penyegaran, Jobs tidak yakin versi baharu itu akan menjadi populariti arus perdana, kata orang yang biasa dengan rancangan Apple. Kebanyakan pengguna tidak bersedia untuk memutuskan kord ke syarikat kabel mereka, atau bersabar dengan teknologi yang diperlukan untuk menstrim kandungan daripada koleksi iTunes pada PC mereka ke TV skrin besar ruang tamu mereka. Dalam erti kata lain, ia adalah produk yang paling baik akan menggembirakan beberapa “penghobi” yang sentiasa berminat dengan produk tersebut.

iTV, dengan harga yang dikhabarkan $99, terdengar seperti tawaran yang bagus. Khabar angin mengenai perkhidmatan penyewaan rancangan TV juga muncul pada awal bulan ini yang bagus untuk mereka yang ingin menonton rancangan mereka tanpa mengikut masa TV. iTV dan perkhidmatan penyewaan TV mungkin tidak mempunyai bilangan penonton yang baik pada masa awalnya, itulah sebabnya tidak ramai yang teruja dengan produk ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *