Apple telah menjual 1 bilion iPhone sejak dilancarkan pada 2007

3232Ahad, 28 Nov 2021 13:58:39 PSThttps://wordpress.org/?v=5.8.2

Loceng perayaan berbunyi nyaring di 1 Infinite Loop kerana Apple telah menjual iPhone ke-1 bilionnya. Ketua Pegawai Eksekutif Tim Cook membuat pengumuman itu pada mesyuarat pekerja di Cupertino, California. Pada pertemuan itu, dia berkongsi berita itu sambil memegang iPhone ke-bilion di tangannya.

Beliau sangat berbangga dengan mengatakan bahawa iPhone telah menjadi bahagian penting dan penting dalam kehidupan seharian kita. Peranti pelbagai guna ini, bukan sahaja menghubungkan orang ramai kepada dunia tetapi juga menyimpan nota penting, merakam dan mengedit detik berharga, menavigasi carian web, rakan kongsi dalam masa lapang dan banyak lagi.

Ia adalah masa yang sesuai untuk mempamerkan jualan berbilion iPhone apabila penganalisis menunjukkan kebimbangan mengenai masa depannya selepas penurunan jualan untuk dua suku berturut-turut. Suku ini, 40.4 juta iPhone telah dijual, iaitu kurang daripada 47.5 juta yang dijual tahun lepas. Jualan mempunyai graf menurun tetapi apa yang orang tidak faham sepenuhnya ialah perbandingan adalah antara jualan iPhone dengan iPhone. Jika dibandingkan dengan jualan telefon pintar lain, iPhone masih kukuh.

September tepat di depan pintu, tetapi dikatakan bahawa Apple mungkin tidak mengeluarkan iPhone 7. Menurut USAToday, keluaran model dengan reka bentuk serba baharu akan ditangguhkan sehingga tahun depan, apabila iPhone akan melengkapkan tempoh 10 tahunnya. peristiwa penting. Sebaliknya, iPhone 6SE dan 6SE plus akan dikeluarkan dengan saiz yang lebih langsing, kamera yang lebih baik dan ciri baharu yang lain. iPhone pertama kali dikeluarkan pada tahun 2007, dan sejak itu ia telah menjadi salah satu produk Apple yang paling banyak dijual.

Selama bertahun-tahun, kami bukan sahaja melihat evolusi iPhone tetapi juga perkhidmatannya. Walaupun jualan telah menurun, Apple melaporkan bahawa pendapatan daripada perkhidmatan digital seperti App Store, Apple Music, Apple Pay dan iCloud telah meningkat. Menurut masa Sydney, jualan perkhidmatan meningkat sebanyak 19% pada tahun lalu.

“Kami tidak pernah berhasrat untuk membuat yang terbaik, tetapi kami sentiasa berusaha untuk membuat produk terbaik yang membuat perubahan. Terima kasih kepada semua orang di Apple kerana membantu mengubah dunia setiap hari.” – Tim Cook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *