Apple sedang mencari lebih banyak pembekal LED mini untuk MacBook Pro yang akan datang

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Apple-sedang-mencari-lebih-lebih-mini-pembekal-LED-untuk-MacBook-Pro akan datang

Apple sedang bergelut untuk memenuhi permintaan selepas keluaran tablet iPad Pro 12.9 incinya. Syarikat itu sedang giat mencari lebih banyak pembekal yang boleh menghasilkan paparan LED mini untuk peranti MacBook Pro generasi seterusnya.

mengikut DigiTimes, cerita itu akan diterbitkan esok, pada 1 Julai (melalui MacRumors), Apple sedang mencari pembekal tambahan di luar Taiwan Surface Mounting Technology, atau TSMT untuk membantu mengatasi komponen elektronik untuk paparan mini-LED dalam iPAd Pro 12.9-inci dan peranti MacBook Pro yang akan datang.

TSMT dilaporkan menjadi pembekal utama SMT (Surface Mounting Technology) untuk iPad Pro dan MacBook Pro yang akan datang. Sejak laporan itu diterbitkan oleh DigiTimes, nampaknya Apple menyedari bahawa memenuhi permintaan untuk pesanan iPad Pro 12.9-inci dan peranti MacBook Pro mungkin melebihi hadnya dan tidak berfungsi dengan hanya satu pembekal di tangan. Kedua-dua pembekal mungkin akan dapat memenuhi permintaan Apple dan menghasilkan komponen yang mencukupi.

iPad Pro 12.9-inci berkuasa M1 adalah terhad dalam stok, dengan masa penghantaran yang panjang dilanjutkan hingga akhir Julai. Krisis kesihatan global dan kekurangan cip juga hanya memburukkan Apple dan pembekalnya, sebab itu memenuhi permintaan untuk MacBook Pro yang akan datang masih dipersoalkan setakat ini. Walaupun ia dikeluarkan lewat tahun ini, ia mungkin mengambil masa beberapa minggu atau bulan yang lama untuk peranti dihantar, terutamanya dengan konfigurasi tersuai.

Apple dijangka membawa teknologi paparan Liquid Retina XDR dengan mini-LED untuk menggantikan panel LCD pada peranti MacBook Pro yang akan datang. Generasi MacBook Pro akan datang dijangka dilancarkan pada akhir tahun ini, namun kami masih belum mempunyai sebarang tarikh yang ditetapkan tentang bila kami menjangkakannya. Khabar angin terkini menunjukkan pengumuman yang berlaku pada musim luruh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *