Apple meraikan Hari Bumi 2021 dengan anugerah kandungan dan aktiviti eksklusif untuk menyebarkan kesedaran tentang isu alam sekitar

Dalam sambutan Hari Bumi, 2021 yang disambut pada 22 April, Apple telah memperkenalkan anugerah kandungan dan aktiviti eksklusif untuk mendidik pengguna tentang isu alam sekitar dengan memfokuskan kepada keadilan alam sekitar. Syarikat itu telah mengemas kini App Store, Apple TV+, Peta dan Apple Watch dengan “sumber pendidikan, kandungan dipilih susun dan aktiviti yang menarik, supaya pelanggan dapat menghargai keindahan planet ini, belajar tentang isu utama dan menyokong sebab yang wajar.”

Apl Apple TV

Ciri tentang aktivis rakyat dan cerita yang meneroka sains dan kos manusia terhadap perubahan iklim dan kesannya terhadap hidupan liar, dan menawarkan harapan untuk masa depan.

Apple TV+

dokumentari baharu “Tahun Bumi Berubah,diriwayatkan oleh David Attenborough, sertamusim kedua Apple Originals “Tiny World” dan “Earth At Night In Color.”

Buku Apple

Terokai buku dan buku audio tentang membalikkan perubahan iklim dan cara semua orang boleh melakukan bahagian mereka, di samping lampu sorot pada pengarang yang karya mereka meneroka tema alam sekitar.

Podcast Apple

Koleksi editorial “Earth Won’t Wait” menawarkan pendengar wawasan dan pendidikan tentang isu alam sekitar, memberikan inspirasi untuk penyertaan aktif dalam memerangi perubahan iklim dan menekankan kuasa dan kepentingan alam semula jadi itu sendiri.

Muzik Apple

Dengar muzik yang diilhamkan oleh bumipada“Sounds of Nature” dan senarai main “Mixtape for Mother Earth” baharu, atau nikmati “Restore Our Earth Through Music,” ruang editorial khas yang menampilkan skap bunyi damai tujuh benua dan kulit gerak eksklusif.

Stor aplikasi

Arked Apple

“Alba: A Wildlife Adventure” mengisahkan tentang seorang gadis muda ketika dia berusaha untuk menyelamatkan pulaunya yang indah dan hidupan liarnya. Dengan kerjasama Ecolog, setiap muat turun permainan akan menghasilkan penanaman satu pokok sebagai sebahagian daripada projek penghutanan semula di Madagascar.

Peta Apple

Panduan susun atur baharu daripada Yayasan Taman Negara, The Nature Conservancy, Red Tricycle, Culture Trip, FATMAP dan Lonely Planet, pada apl membantu menjadikan menerokai keajaiban alam semula jadi sebagai pengembaraan yang menyeronokkan untuk semua orang.

Apple Watch

Pemakai di seluruh dunia boleh memperoleh Anugerah Khas Hari Bumi dan pelekat untuk Messages dengan melengkapkan senaman selama 30 minit pada 22 April

Di samping itu, gergasi teknologi Cupertino telah mencapai neutraliti karbon 100% dalam operasi korporat dengan membekalkan kuasa kepada pejabat dan kedainya dengan sumber tenaga boleh diperbaharui dan bergerak ke arah matlamatnya untuk menjadi neutral karbon 100% merentasi rantaian bekalan menjelang 2023. Ia telah komited $4.7 bilion dalam Green Bond untuk melabur dalam projek yang mengusahakan pelepasan karbon, dan membawa tenaga bersih dan boleh diperbaharui. Syarikat telah mengumumkan $200 juta untuk melindungi hutan dunia.

Untuk menyokong komuniti yang terjejas oleh perubahan iklim dan cabaran alam sekitar, Apple telah melancarkan a “Cabaran untuk Perubahan” siri pembelajaran dengan kerjasama Yayasan Dolores Huerta untuk menyediakan sumber pendidikan kepada pendidik, pelajar dan ibu bapa untuk “memberi inspirasi kepada mereka untuk mencipta persekitaran yang mampan di kawasan kejiranan mereka dan mempertimbangkan cara mudah mereka boleh mula menangani ketidaksamaan dalam komuniti mereka sendiri.”

Naib presiden Persekitaran, Dasar dan Inisiatif Sosial Apple, Lisa Jackson berkata,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *