Apple menolak Qualcomm dan memihak kepada Intel untuk modem iPhone

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

Kami percaya Apple berhasrat untuk menggunakan modem pesaing kami semata-mata dan bukannya modem kami dalam keluaran iPhone seterusnya. Kami akan terus menyediakan modem untuk peranti warisan Apple“, kata George Davis, CFO Qualcomm. Kenyataan itu datang daripada panggilan pendapatan syarikat, seperti yang dilaporkan oleh CNBC.

Apple dan Qualcomm telah bergelut di mahkamah dan keadaan nampaknya tidak menjadi lebih baik. Awal minggu ini Qualcomm mengeluarkan data yang menunjukkan bahawa telefon Android yang dikuasakan oleh Snapdragon 845 mengatasi prestasi iPhone bergantung pada cip rangkaian Intel. Ini adalah fakta yang terkenal untuk pemilik telefon pintar Apple, kerana syarikat yang berpangkalan di Cupertino telah menghantar iPhone dengan kedua-dua cip Intel dan Qualcomm di atas kapal.

Nampaknya, mulai tahun ini, semua iPhone akan dicipta sama rata. George Davis menyatakan bahawa”ini adalah industri yang sangat dinamik“dan itu”jika peluang itu muncul, saya rasa kami akan menjadi pembekal Apple“.

Apple meninggalkan Qualcomm, sekurang-kurangnya buat masa ini, boleh bermakna kerugian kewangan yang besar bagi yang kedua. Bagi masa depan, Apple mungkin mempertimbangkan untuk mereka bentuk cip rangkaiannya sendiri, hampir seperti cip utama dan kedua mereka. Satu perkara yang pasti buat masa ini, jika Davis boleh dipercayai: kita hanya akan melihat cip Intel dalam iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *