Apple mengumumkan makmal 1-on-1 untuk pembangun yang mengusahakan aplikasi untuk Mac silikon Apple

Apple telah mengumumkan makmal pembangun 1 lawan 1 baharu untuk mereka yang berusaha membangunkan atau menaik taraf apl iPhone, iPad atau macOS mereka untuk Mac silikon Apple yang akan datang. Jemputan hanya tersedia untuk pembangun yang telah memajak Kit Peralihan Pembangun daripada Apple, sebagai sebahagian daripada Program Mula Pantas Apl Universal.

Pembangun dengan DTK boleh meminta sesi 1 lawan 1 dengan jurutera Apple sehingga 1 November jam 5:00 petang PST. Untuk berbuat demikian, pembangun perlu log masuk dengan ID Apple mereka, isikan borang dan serahkannya. Hanya ahli Program Mula Pantas Apl Universal akan dapat mengakses borang tersebut. Jika pembangun telah menyerahkan sebarang maklum balas, Apple meminta ID Pembantu Maklum Balas turut diserahkan dalam borang. Memandangkan janji temu hanya akan berlangsung selama 30 minit, maklumat yang berkaitan akan membantu dengan makmal pembangun.

Apple juga menyatakan bahawa pembangun juga boleh bertanya soalan dalam Forum Pembangun Apple, dengan menggunakan teg Program Permulaan Pantas Apl Universal, untuk mendapatkan bantuan.

Sebaik sahaja pembangun mendapat jemputan, mereka akan mendapat 30 minit dengan jurutera Apple melalui panggilan audio Webex. Perkongsian skrin juga boleh menjadi sebahagian daripada panggilan jika perlu. Mengikut tradisi kerahsiaan Apple, tiada rakaman video dibenarkan semasa makmal pembangun.

Selain daripada makmal pembangun 1-on-1 ini, Apple juga menyediakan sumber lain untuk ahli Program Permulaan Pantas Apl Universal yang termasuk akses kepada perisian beta dan SDK pembangunan, akses kepada forum peribadi untuk berhubung dengan jurutera Apple dan ahli program yang lain. , terima sokongan teknikal peringkat kod daripada jurutera dan tonton pelbagai video serta akses dokumentasi berkenaan API baharu untuk apl Universal.

Apple dijangka mengumumkan Mac berasaskan ARM pertamanya pada bulan November, yang mungkin akan menjadi MacBook. Jangkaan adalah tinggi daripada pengumuman itu kerana ia akan meletakkan Apple dalam persaingan langsung dengan Intel dan AMD kerana ia akan membuat pemprosesnya sendiri. Sama ada pemproses Apple akan mengatasi tawaran Intel dalam penggunaan dunia sebenar masih belum dapat dilihat. Jika prestasi pemprosesan iPad dan iPhone adalah petunjuk, kami menjangkakan silikon Apple akan memberikan perlawanan yang sukar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *