Apple mengeluarkan perisian tegar yang dikemas kini untuk Siri Remote (gen ke-2) yang direka untuk Apple TV 4K dan Apple TV HD

Dengan keluaran terbaharu iOS 15, iPadOS 15 dan sistem pengendalian beta yang lain, Apple juga telah mengeluarkan kemas kini perisian tegar untuk Siri Remote baharu untuk Apple TV 4K dan Apple TV HD. Walaupun kemas kini tidak termasuk nota keluaran, ia berkemungkinan membawa pembetulan pepijat dan peningkatan prestasi pada alat kawalan jauh pintar.

Siri Remote yang direka bentuk semula telah dilancarkan dengan model Apple TV 4K baharu pada acara Spring Loaded pada April 2021. Alat kawalan jauh baharu menggantikan pad jejak kaca model lama dengan dail didayakan sentuhan dalam selongsong aluminium untuk ketahanan. Ia juga dilengkapi dengan butang kuasa.

MacRumors menyatakan bahawa versi dalaman perisian tegar baharu mengandungi nombor 9M6772 tetapi bukan versi perisian tegar yang muncul dalam Tetapan Jauh Apple TV. Perisian tegar sebelumnya untuk Siri Remote ialah 9M6336.

Seperti AirPods, tiada maklumat tentang cara memuat turun perisian tegar untuk ć­Čiri Remote dan kemas kini dipasang secara automatik di latar belakang melalui udara semasa Apple TV tidur. Oleh itu, kemas kini perisian tegar terkini mungkin mengambil sedikit masa untuk dipaparkan dalam tetapan.

Dengan Siri Remote yang lebih mudah digunakan dan tahan lama, beberapa ciri baharu akan datang ke Apple TV dengan keluaran tvOS 15 pada musim luruh. Ditemui dalam kod beta tvOS 15, Apple akan memperkenalkan pemain video baharu untuk apl Apple TV dengan menu kawalan baharu, ia akan menyokong Audio Spatial, Pembesar Suara HomePod dan bahagian Kongsi dengan Anda baharu pada apl TV yang akan memaparkan semua rancangan dan filem yang dikongsi pengguna dengan keluarga, rakan atau rakan sekerjanya melalui iMessages pada apl TV. Di samping itu, kemas kini akan membawa bahagian “Untuk Anda Semua” untuk berbilang orang dalam rumah yang sama; ia akan menemui pengesyoran diperibadikan untuk semua pengguna berdasarkan sejarah tontonan mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *