Apple mengeluarkan iOS 14.4, membetulkan pepijat utama dan 2 kelemahan

Ia tidak begitu lama sejak itu epal mengeluarkan iOS dan iPadOS 14.3, tetapi ia jauh dari sempurna jadi a versi baharu telah diumumkan. Baru versi 14.4 datang dengan beberapa pembetulan pepijat dan menambah dua ciri ke iPhone dan iPad anda.

Menurut MacRumors, iOS 14.4 membenarkan kamera anda untuk mengecam kod QR kecil. Jika anda terpaksa membaiki peranti siri iPhone 12 anda, anda mungkin menghadapi masalah di mana OS tidak dapat mengesahkan kamera. Kemas kini baharu telah menyelesaikan isu itu juga. Selain itu, versi 14.4 menyelesaikan senarai pepijat lain yang berkaitan dengan papan kekunci maya, widget Kecergasan dan foto HDR.

Dari segi ciri baharu, peranti siri iPhone 11 atau 12 kini akan mempunyai kesan ketara seperti maklum balas haptik apabila anda memindahkan lagu daripada iPhone anda ke HomePod Mini. Terdapat juga pilihan untuk anda menetapkan jenis peranti Bluetooth pihak ketiga yang anda gunakan sekarang. Ini membolehkan iPhone mengenal pasti peranti audio dengan tepat dan melaraskan kelantangan untuk pemberitahuan.

Seperti yang anda boleh tahu, ia bukanlah kemas kini yang besar. Tetapi jika isu di atas telah mengganggu anda, maka anda pasti mahu mengemas kini tidak lama lagi. Mengenai topik itu, adakah terdapat sebarang isu lain yang anda hadapi pada iOS? Beritahu kami dalam ulasan dan nantikan TechNave untuk lebih banyak berita seperti ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *