Apple Fitness+ boleh menawarkan kandungan dalam lebih banyak bahasa pada masa hadapan

Dalam temu bual dengan Globo, penerbit Brazil, pengarah kanan kecergasan untuk kesihatan dan teknologi Apple, Jay Blahnik berkata Apple Fitness+ boleh menyokong kandungan berbilang bahasa pada masa hadapan. Baru-baru ini, Apple melancarkan Apple Fitness+ di Brazil, bersama-sama dengan 14 wilayah dan negara baharu yang lain. Walaupun bahasa arahan dalam sesi senaman ialah bahasa Inggeris, perkhidmatan ini menyokong sari kata dalam bahasa Portugis Brazil, Inggeris, Perancis, Jerman, Itali, Rusia dan Sepanyol.

Bercakap tentang perubahan baharu dan masa depan Apple Fitness+, Blahnik berkata bahawa matlamat utama mereka adalah untuk menjadikan orang ramai cergas dan menjadikan pengalaman itu sesenang mungkin. Apabila ditanya sama ada Apple akan mengembangkan Fitness+ ke bahasa lain, beliau berkata terdapat kemungkinan Fitness+ akan ditawarkan dalam bahasa tempatan.

soalan: Apple melancarkan perkhidmatan kecergasannya di Brazil, tetapi dengan kandungan dalam bahasa Inggeris. Adakah anda mempunyai rancangan untuk membangunkan ini dalam bahasa Portugis dan dengan profesional Brazil?

Blahnik: Ya, saya fikir kami terbuka kepada kemungkinan pergi ke mana sahaja Fitness+ berada,” katanya. “Matlamat kami adalah untuk membantu orang ramai menjadi cergas. Kami mahu dapat menarik seramai mungkin pengguna dan menjadikan pengalaman itu sesenang mungkin.”

Beliau berkata, dari masa ke masa, kemungkinan besar keperluan untuk menghasilkan kandungan dalam bahasa tempatan. Blahnik menambah bahawa dia teruja untuk melihat bagaimana Fitness+ berkembang pada masa hadapan, memandangkan perkhidmatan itu baru sahaja wujud selama sembilan bulan dan ia “baru bermula.”

Walaupun Fitness+ telah dilancarkan semasa pandemik COVID-19, perkhidmatan itu sedang dibuat sebelum itu untuk menyediakan senaman yang fleksibel yang boleh diselesaikan di mana-mana pada bila-bila masa. Beliau menambah bahawa akan ada banyak peluang untuk inovasi apabila Apple bergerak ke hadapan dengan rancangannya untuk penjagaan kesihatan.

“Ini adalah perkara yang tidak pernah kami bayangkan akan tersedia pada jam tangan anda hanya beberapa tahun yang lalu. Kami melihat sejauh mana masa telah berlalu dan merasakan perkara yang sama tentang Fitness+,” katanya. “Kami fikir akan ada banyak peluang. Kami sudah mempunyai pengesyoran yang diperibadikan berdasarkan perkara yang anda lakukan, tetapi kami juga merasakan bahawa dalam ruang penjagaan kesihatan kami baru bermula.”

Pada akhirnya, beliau berkata Apple akan terus menawarkan ciri yang orang mahukan, dan “langit adalah hadnya. Banyak lagi yang boleh kami lakukan dan kami telah melakukan banyak perkara dalam tempoh sembilan bulan sahaja.”

melalui AppleInsider

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *