Apple akan melihat pertumbuhan dalam hasil didorong oleh MacBook Pro baharu, AirPods dan produk lain – Penganalisis

Apple melancarkan produk generasi akan datang pada acara “Unleashed” pada 18 Oktober. Dengan respons bercampur-campur terhadap komputer riba, fon kepala wayarles dan pelan perkhidmatan baharu, penganalisis kewangan sebulat suara meramalkan bahawa model MacBook Pro baharu, AirPods 3 dan Apple Music Voice Pelan akan meningkatkan hasil syarikat dan meningkatkan bahagian pasarannya.

Model Pro dan M1 Max MacBook Pro baharu bermula pada $1,999, AirPods 3 dijual pada harga $179, dan Apple Music Voice Plan mempunyai yuran langganan bulanan $4.99. Dengan menawarkan produk baharu pada harga mampu milik dan tinggi, penganalisis percaya bahawa gergasi teknologi Cupertino sedang mengembangkan barisan produknya dengan julat harga yang pelbagai untuk memenuhi pasaran pengguna yang lebih besar yang akan diterjemahkan kepada peningkatan dalam hasil.

Terkesan dengan kemas kini perkakasan baharu pada acara Unleashed, Daniel Ives dari Wedbush percaya syarikat itu akan mempunyai musim membeli-belah percutian yang sibuk, walaupun terdapat kekangan rantaian bekalan. Dengan penambahan AirPods 3 baharu, beliau menganggarkan kiraan AirPods menyumbang 5% daripada jumlah hasil dengan 100 juta unit terjual tahun ini. Di samping itu, model Mac baharu yang dikuasakan oleh Apple Silicon adalah pengubah permainan untuk syarikat itu. Dia berpendapat bahawa AAPL akan mencapai harga $185 dalam 12 bulan

Kedua-dua produk yang dinanti-nantikan ini berkemungkinan memangkin pertumbuhan dalam segmen perkakasan Apple. Digabungkan dengan iPhone 13, penganalisis percaya bahawa Apple berada di tengah-tengah kitaran penyegaran perkakasan terbesarnya dalam sedekad dengan acara 18 Okt.

Dalam nota baharunya kepada pelabur, Krish Sankar dari Cowen & Co. menulis bahawa model MacBook Pro baharu yang dikuasakan oleh cip M1 Pro dan M1 Max pantas akan melonjakkan Apple ke segmen pasaran komputer premium dan profesional yang dominan serta Apple Music Voice kos rendah Plan akan mengembangkan pangkalan langganan perkhidmatan penstriman muziknya. Dia menganggarkan AAPL mencecah harga $180 dalam 12 bulan.

“MBP baharu dengan silikon M1 ini akan membantu AAPL dalam merealisasikan pertambahan EPS 3-5% daripada beralih kepada cip bersumberkan (dihasilkan di TSMC). Kami percaya Mac Pro dan iMac Pro akan menjadi sistem Mac terakhir yang akan dialihkan [to Apple Silicon].”

Penganalisis percaya bahawa cip M1 Pro dan M1 Max boleh memacu sekitar peningkatan kenaikan $0.10, menghasilkan pertambahan pendapatan setiap saham sebanyak 3% hingga 5%. Beliau menjangkakan model MacBook Pro akan membawa lagi pembezaan produk berbanding komputer riba Windows, dan boleh mengembangkan sumbangan Mac kepada EPS Apple.

Samik Chatterjee dari JP Morgan menggelar model MacBook Pro dan AirPods baharu sebagai percubaan Apple untuk mengubah sedikit produk sedia ada untuk memacu penggunaan merentas julat harga yang lebih luas; Dijual pada julat harga $1,999 hingga $3,499, MacBook Pro 2021 ialah model “niche high-end” tetapi pelan AirPods 3 dan Voice yang lebih murah “boleh memacu pengembangan jumlah pasaran Apple.” Beliau mengekalkan harga saham AAPL akan mencapai $180 dalam 12 bulan.

Gergasi teknologi Cupertino akan menerbitkan laporan pendapatan S4 2021 pada 28 Oktober yang akan diikuti dengan persidangan. Laporan dan persidangan itu akan memberi gambaran yang jelas tentang kejayaan produk baharu dengan pengguna.

melalui AppleInsider

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *