Aplikasi Sticky Notes baharu Microsoft untuk Windows 10 kini tersedia untuk semua orang

Sistem Reka Bentuk Fasih sentiasa menjadi perubahan yang paling dialu-alukan dalam Windows 10 sejak pengumumannya pada Mei 2017. Walaupun kami telah melihat banyak elemen Reka Bentuk Fasih walaupun sebelum pengumuman dalam aplikasi saham Microsoft seperti Groove Music yang dikenali sebagai “Projek Neon” ketika itu .

Ia adalah Redstone 3 (Kemas Kini Pencipta Musim Gugur) apabila Microsoft secara rasmi mula menambahkan peningkatan Reka Bentuk Fasih pada Windows 10 yang menampilkan elemen seperti bahan Akrilik dan kesan serlahan dedah. Walaupun perubahan itu agak halus, perubahan itu amat dihargai.

Walau bagaimanapun, dengan Redstone 4 (Kemas Kini April 2018) dan Redstone 5 (Kemas Kini Oktober 2018), Microsoft telah mengambil langkah berani dengan menambahkan elemen Reka Bentuk Fasih di kawasan OS yang lebih menonjol seperti Menu Mula, pelarian Bar Tugas, apl Tetapan, dsb. dan sedang berkembang dengan baik dalam binaan 19H1 juga.

Memulakan Windows 10 19H1, skrin log masuk pada Windows 10 akan menampilkan bahan Akrilik apabila skrin kunci diketepikan. Ini adalah langkah paling berani yang telah diambil oleh Microsoft setakat ini untuk membawa Reka Bentuk Fasih di kawasan OS yang lebih menonjol.

Dengan pengumuman Sistem Reka Bentuk Fasih, Microsoft telah pun menggoda Akrilik dalam skrin log masuk dengan konsep Reka Bentuk Fasih pada Mei 2017 dan adalah baik untuk melihat konsep ini bertukar menjadi realiti dengan binaan baharu ini.

Windows 10 19H1 akan dikeluarkan pada musim bunga 2018.

Musim bunga 2019, bukan 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *