Apl Utiliti Terbaik untuk iPhone dan iPad pada tahun 2021

Tidak seperti apl mencolok lain yang tidak lebih daripada memuji anda atau membantu anda menghabiskan masa anda, apl utiliti mengemas beberapa perkara yang serius pada iPhone anda. Apl itu menjadikan iPhone anda boleh digunakan di mana-mana, pada bila-bila masa. Telefon pintar adalah yang menyelamatkan anda daripada semua masalah dan kesusahan. Oleh itu, apl utiliti adalah penting untuk pengguna pintar memuat turun terlebih dahulu pada iPhone dan iPad mereka.

Anda sentiasa boleh menyemak imbas Google.com pada penyemak imbas Safari anda yang disepadukan pada iPhone/iPad, tetapi apl Google kendiri agak berguna untuk mencari apa-apa dengan pantas. Sebut “OK Google” dan sebutkan kata kunci carian anda atau jika anda ingin bersusah payah, taip sahaja pertanyaan carian. Salah satu ciri apl yang menonjol ialah Google Now, yang membekalkan anda butiran cuaca, berita dan trafik pada waktu pagi. Selain itu, anda boleh mendapatkan kemas kini tentang sukan, acara dan filem.

harga: Muat turun percuma

Papan Kekunci SwiftKey membolehkan anda menyesuaikan papan kekunci iPhone anda, dengan syarat anda harus menjalankan peranti anda pada iOS 8 atau lebih baru. Aplikasi ini membolehkan anda menaip dengan gerak isyarat meleret; hanya seret jari anda ke atau berhampiran kekunci yang anda mahu; kunci akan mengetahui apa yang anda mahu taip. Ia akan mempercepatkan kemahiran menaip anda dan memudahkan anda meluahkan perasaan anda dengan cepat. Kelemahan apl ialah anda tidak akan dapat menggunakan mikrofon imlak.

harga: Muat turun percuma

Nama apl itu menyerupai mana-mana filem Hollywood, tetapi ia merupakan apl cuaca yang sangat baik. Walaupun terdapat aplikasi cuaca saham pada iPhone anda, Dark Sky boleh mengatasinya dengan mudah dengan ketepatannya. Apl menggunakan GPS iPhone anda untuk menentukan lokasi tepat anda; berdasarkan maklumat ini, Langit Gelap menghantar makluman cuaca yang tepat kepada anda. Sebagai contoh, anda perlu menghadiri mesyuarat penting, dan anda menerima makluman bahawa hujan mungkin turun selepas 30 minit, anda boleh menjadualkan semula mesyuarat dengan cepat.

harga: $3.99Muat turun

Anda boleh mengautomasikan kehidupan digital anda dengan IFTTT, yang bermaksud “Jika Ini Maka Itu.” Dan formula ini ada sebelum kebangkitan Internet Perkara. Aplikasi ini menawarkan anda resipi mudah untuk mengautomasikan kehidupan dalam talian anda. Contohnya, jika anda ingin menyimpan semua tweet anda ke Evernote, cipta resipi yang sewajarnya dan semua tweet kegemaran anda akan disimpan di sana. Resipi popular lain ialah: siarkan semua Instagram anda sebagai foto Twitter, hantar mesej kepada rakan sebilik semasa anda berada di kedai runcit tempatan, kongsi kemas kini status FB di Tumblr atau Twitter, muat naik video yang anda suka di YouTube atau Vimeo ke blog dan banyak lagi resipi lain.

harga: Muat turun percuma

Kehidupan digital anda sangat tidak selamat jika anda cuai menghafal kata laluan penting. Jika anda tidak dapat mengingati kata laluan yang kukuh, anda harus segera memuat turun 1Password pada iPhone atau iPad anda. Aplikasi ini mengingati semua kata laluan anda dan data berharga yang lain. Selain daripada kata laluan, 1Password juga membantu anda melindungi alamat, nombor kad kredit/debit, kombinasi loker dan kata laluan sekali sahaja. Pendek kata, ia adalah peti besi digital anda, tempat semua maklumat sensitif anda dilindungi.

harga: Percubaan percuma selama 30 hari, $3.99/langganan bulananMuat turun

Adakah anda ingin menjadikan pembentangan anda lebih menarik atau meyakinkan? AnyFont boleh menjadikan pembentangan anda kelihatan lebih dinamik.

Dengan apl ini, anda boleh memasang sebarang fon tambahan pada peranti iOS anda dalam OpenTypeFont (OTF) TrueTypeFont (TTF) atau TrueTypeCollection. Lebih baik lagi, ia membolehkan anda memasang berbilang fon sekaligus untuk menjadikan tugasan lebih mudah. Anda boleh menggunakan fon ini dalam beberapa apl seperti Keynote, Pages, Word atau PowerPoint.

harga: $1.99Muat Turun AnyFont

Evernote mendapat tempat pada hampir semua senarai aplikasi yang benar-benar “berguna” pada iPhone dan iPad. Apl ini tidak memerlukan banyak penerangan kerana hampir semua pengguna iOS mesti menggunakannya hari demi hari. Apl ini juga serasi dengan Apple Watch, yang boleh disegerakkan antara peranti lain. Evernote pada iPhone atau iPad anda membolehkan anda menjadi produktif di mana-mana sahaja; menulis nota, senarai semak, dan penyelidikan.

harga: Muat Turun Percuma Evernote

SignNow membolehkan anda menandatangani dokumen penting di mana-mana sahaja, atau anda boleh mengambil tandatangan sesiapa sahaja. Aplikasi ini dibuat khas untuk ahli perniagaan, yang sepatutnya menandatangani dokumen semasa mereka dalam perjalanan. Apa yang anda perlu lakukan ialah memuat naik PDF, Word atau dokumen teks kaya daripada e-mel iPhone atau iPad anda, Dropbox, Kamera dan banyak lagi. Anda boleh menandatangani secara realistik menggunakan jari anda; orang tidak akan mengetahui bahawa tandatangan anda ditandatangani secara elektronik.

harga: Muat Turun Percuma SignNow

Pengesahan dua langkah ialah setem keselamatan Google. Jika seseorang ingin mengakses id Gmail anda daripada mana-mana alamat IP lain, anda akan menerima kod pengesahan pada telefon mudah alih anda yang disambungkan. Jadi, walaupun seseorang mengetahui kata laluan ID Google anda, dia tidak boleh mengakses mana-mana harta Google anda kerana anda hanya mengetahui kod pengesahan. Anda akan menerima kod pengesahan walaupun telefon pintar anda tidak disambungkan ke data atau rangkaian Wi-Fi.

harga: Muat Turun Percuma Google Authenticator

Sebelum pelancaran iPhone, melayari Internet pada telefon pintar bukanlah pengalaman yang baik untuk pengguna. Pernah Steve Jobs menegaskan penghinaannya untuk ini dalam frasa terkenal “Internet bayi.” Safari dibangunkan oleh Apple, dan oleh itu, ia menyokong sepenuhnya semua peranti iOS dan OS X. Pengguna boleh meneroka semua ciri pelayar web Safari semasa menggunakannya pada iPhone atau iPad. Walaupun Apple memudahkan pelayar web lain untuk iPhone, jenama itu tidak membenarkan mana-mana enjin lain kecuali Safari.

Kongsikan maklum balas anda di bahagian komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *