Apl pengurus kata laluan terbaik untuk Android

Pada zaman sekarang ini, terdapat lebih banyak log masuk berbanding sebelum ini, dan menjejaki semua kata laluan tersebut boleh menjadi sangat menyakitkan. Ini benar terutamanya jika anda rajin dan tidak menggunakan nama haiwan kesayangan anda untuk semua kata laluan anda.

Syukurlah, terdapat banyak pengurus kata laluan yang boleh diservis di Gedung Play yang akan memastikan semua maklumat anda disimpan secara peribadi. Hari ini, kami melihat beberapa pilihan terbaik, dan kebanyakannya termasuk alat untuk mencipta kata laluan yang benar-benar selamat yang tiada siapa dapat meneka dengan mudah.

LastPass

LastPass ialah kegemaran komuniti kerana kesederhanaan yang ditawarkan oleh perkhidmatan dan aplikasi. Terdapat pemalam yang berfungsi dengan penyemak imbas komputer kegemaran anda dan bahagian untuk perkara seperti “Nota Selamat” untuk menyimpan maklumat seperti kad kredit anda. LastPass adalah percuma untuk dimuat turun, tetapi terdapat langganan $24 setiap tahun jika anda ingin membuka kunci semuanya.

MUAT TURUN: LastPass

harga: Percuma

Pembelian dalam apl: ya

Penilaian: 4.6/5

Pemasangan: 1M – 5M

1Kata Laluan

1Password ialah satu lagi pilihan hebat, tetapi pada asalnya ia bermula semula pada iOS. Aplikasi ini telah dikemas kini dengan lebih banyak ciri pada Android, dan menampilkan banyak keupayaan yang sama seperti LastPass. Ini bermakna anda boleh meminta 1Password mencipta kata laluan selamat untuk anda dan mempunyai pilihan untuk menyimpan maklumat kad kredit anda untuk akses pantas pada peranti anda. Harga untuk 1Password bermula pada kira-kira $2.99 ​​sebulan jika anda ingin membuka kunci semuanya.

MUAT TURUN: 1Kata Laluan

harga: Percuma

Pembelian dalam apl: ya

Penilaian: 4.2/5

Pemasangan: 1M – 5M

Dashlane

Dashlane sebenarnya membawa pulang “Pengurus Kata Laluan Terbaik” Google pada tahun 2018, dan untuk alasan yang baik. Sebab terbesar adalah kerana betapa elegannya aplikasi itu, sambil turut menampilkan autolog masuk untuk apl kegemaran anda pada peranti anda. Dashlane juga menampilkan klien desktop yang boleh anda segerakkan dengan peranti anda untuk memastikan semuanya dikemas kini. Harga untuk Dashlane bermula pada $33.99 untuk membuka kunci semua ciri yang disertakan.

MUAT TURUN: Dashlane

harga: Percuma

Pembelian dalam apl: ya

Penilaian: 4.5/5

Pemasangan: 10M – 50M

Penjaga

Keeper telah wujud di Gedung Play untuk sekian lama, dan kini menampilkan baik pulih UI yang sangat diperlukan. Sudah berlalu hari tema yang sepadan dengan Gingerbread, walaupun ikon apl belum dikemas kini untuk mengikutinya. Keeper menampilkan keupayaan untuk menjana kata laluan, memanfaatkan cap jari anda untuk keselamatan dan anda boleh menyimpan fail atau foto peribadi. Harga untuk Keeper bermula pada $29.99 setahun, tetapi terdapat versi percuma.

MUAT TURUN: Keeper

harga: Percuma

Pembelian dalam apl: ya

Penilaian: 4.2/5

Pemasangan: 10M – 50M

Enpass

Walaupun pilihan yang disebutkan di atas termasuk model langganan tahunan atau bulanan, Enpass melakukan perkara yang agak berbeza. Perkhidmatan ini menampilkan klien desktop yang berfungsi dengan penyemak imbas pilihan anda, yang menjadikan kehidupan lebih mudah untuk auto-mengisi kata laluan yang diperlukan atau maklumat log masuk lain. Jika anda ingin membuka kunci potensi penuh Enpass, anda akan membayar yuran sekali sebanyak $9.99.

MUAT TURUN: Enpass

harga: Percuma

Pembelian dalam apl: ya

Penilaian: 4.6/5

Pemasangan: 100K – 500K

KeePass2Android

Seperti halnya dengan Keeper, KeePass2Android telah tersedia di Gedung Play untuk sekian lama. Apl ini mempunyai rasa telanjang, dan menyelesaikan tugas jika anda memerlukan tempat untuk menyimpan semua kata laluan penting anda dan maklumat log masuk lain. Bahagian terbaik tentang apl ini ialah ia percuma sepenuhnya, dan merupakan sumber terbuka, sambil menampilkan mod luar talian jika itu sesuai dengan keperluan anda.

MUAT TURUN: KeepPass2Android

harga: Percuma

Pembelian dalam apl: Tidak

Penilaian: 4.7/5

Pemasangan: 1M – 5M

Pengurus Kata Laluan RoboForm

RoboForm kelihatan memisahkan dirinya daripada orang ramai dengan UI yang berbeza daripada pilihan lain dalam senarai ini. Sudah tentu, terdapat cara untuk anda membuat kata laluan baharu, menjejaki maklumat anda dan secara automatik mengisi sebarang borang log masuk daripada apl atau penyemak imbas kegemaran anda. Seperti kebanyakan yang lain, RoboForm memerlukan yuran tahunan sebanyak $24.99 untuk membuka kunci semua cirinya.

MUAT TURUN: Pengurus Kata Laluan RoboForm

harga: Percuma

Pembelian dalam apl: ya

Penilaian: 4.3/5

Pemasangan: 100K – 500K

RememBear: Pengurus Kata Laluan

RememBear ialah salah satu pilihan yang lebih baharu untuk mengakses Gedung Play, dan datang daripada Tunnelbear, penyedia VPN yang popular. RememBear termasuk format senarai standard untuk menyimpan semua kata laluan anda, dengan ikon kaya untuk membezakan dan membantu mengenal pasti log masuk yang diperlukan. Disebabkan fakta bahawa RememBear masih dalam versi beta, harga adalah percuma sepenuhnya buat masa ini, tetapi versi premium akan datang lewat tahun ini.

MUAT TURUN: RememBear: Pengurus Kata Laluan

harga: Percuma

Pembelian dalam apl: ya

Penilaian: 4.5/5

Pemasangan: 10K – 50K

Kata Laluan Avast

Jika anda pernah memiliki PC Windows, kemungkinan besar anda pernah mendengar tentang Avast pada satu ketika. Syarikat itu melancarkan pengurus kata laluan baharu beberapa tahun yang lalu, mencipta pilihan lain di Gedung Play dan komputer anda untuk menjejaki semua kata laluan dan maklumat log masuk peribadi anda. Seperti dalam kes pilihan lain dalam senarai ini, tiada langganan diperlukan untuk menggunakan Kata Laluan Avast, bermakna ini adalah percuma untuk digunakan.

MUAT TURUN: Kata Laluan Avast

harga: Percuma

Pembelian dalam apl: Tidak

Penilaian: 4.4/5

Pemasangan: 500K – 1J

Kata Laluan Selamat dan Pengurus

Pilihan terakhir pada senarai ini datang melalui Peti Deposit Keselamatan dan Pengurus Kata Laluan, dan merupakan pelanggan kendiri yang hanya berfungsi pada peranti Android anda. Tiada sambungan untuk aplikasi ini ke internet, bermakna anda tidak perlu risau tentang maklumat log masuk anda atau kad kredit diakses oleh pelayan yang tidak jelas. Jika anda ingin membuka kunci semua ciri Kata Laluan Selamat dan Pengurus, anda perlu membayar yuran sekali sebanyak $3.99 untuk membuka kunci versi pro.

MUAT TURUN: Kata Laluan Selamat dan Pengurus

harga: Percuma

Pembelian dalam apl: ya

Penilaian: 4.6/5

Pemasangan: 500K – 1J

Lagi Apl Terbaik

Gedung Google Play mempunyai ratusan ribu apl untuk dipilih. Senarai ini hanya mencalarkan permukaan. Kami telah menerbitkan banyak senarai “Apl Terbaik” untuk segala-galanya daripada temu janji hingga pendidikan. Semak senarai di bawah untuk meneroka lebih banyak lagi!

    | | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *