Apl Microsoft Office untuk iPad dikemas kini dengan sokongan pad jejak dan tetikus

Beberapa apl Microsoft Office untuk iPad sedang dikemas kini untuk menyediakan sokongan pad jejak dan tetikus. Dengan tablet Apple menjadi semakin penting untuk individu yang bekerja dari jauh, Microsoft memutuskan sudah tiba masanya untuk mengemas kini apl Office bagi memastikan Office dioptimumkan untuk digunakan dengan aksesori tambahan iPad.

Apple mengeluarkan sokongan pad jejak untuk keseluruhan rangkaian iPadnya pada bulan Mac dengan iOS 13.4. iPadOS 13.4 dengan sokongan pad jejak telah disediakan kepada pengguna pada 24 Mac sebagai kemas kini perisian percuma untuk semua model iPad Pro, iPad Air 2 dan lebih baharu, iPad generasi ke-5 dan lebih baharu, dan iPad mini 4 dan lebih baharu. Sejak itu, pengguna yang lebih suka bekerja pada tablet telah menunggu Microsoft untuk menyepadukan fungsi ini dengan apl mereka.

Microsoft mengesahkan sokongan pad jejak dan tetikus yang dikemas kini untuk aplikasi iPad Office dalam siaran komuniti baru-baru ini. Menyatakan bahawa pengguna boleh mengharapkan “kawalan kursor mudah, navigasi bendalir dan pelarasan tepat” apabila Papan Kekunci Ajaib Apple atau tetikus dengan apl mereka. Gergasi perisian itu juga mengambil peluang untuk menjelaskan bahawa kemas kini terbaharu ini akan membantu untuk “menjadikan iPad lebih serba boleh” apabila ia datang untuk bekerja pada Word, Excel atau PowerPoint.

Kemas kini baharu akan memberikan pengguna iPad kelebihan penuh pad jejak mereka, menghasilkan kawalan dan navigasi yang lebih mudah bagi Microsoft Word, Excel dan PowerPoint. Menggunakan pad jejak atau tetikus akan memudahkan pengguna untuk menyerlahkan perkataan atau petikan, menukar alatan atau mengalihkan grafik dalam dokumen atau slaid mereka. Kemas kini juga akan menjadikan pengalaman Microsoft Office pada iPad lebih serupa dengan apa yang banyak digunakan pada Mac dan PC.

Selain sokongan aksesori iPad yang dipertingkatkan, Microsoft juga menambah lebih banyak UI Fasih pada apl Office untuk iPadnya. Word, Excel dan PowerPoint semuanya mempunyai skrin permulaan yang diperbaharui dan reben menu ciri baharu. Gergasi perisian itu menyatakan bahawa ini dilakukan untuk “menyediakan pengalaman pengguna yang lebih bersih dan lebih moden,” membolehkan pengguna iPad mencari perkara yang mereka perlukan dengan lebih mudah dan untuk membantu memaksimumkan produktiviti. Microsoft juga menjelaskan bahawa syarikat itu akan terus menambah lebih banyak kemas kini pada aplikasi Officenya untuk membantu menyelaraskan pengalaman pengguna.

Kemas kini apl Microsoft Office iPad semasa telah pun diterima oleh sesetengah pengguna dan dijangka menjangkau semua pengguna dalam masa beberapa minggu akan datang.

Baca Juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *