Apl Kalkulator Terbaik untuk Android dan iPhone

Kalkulator boleh menjimatkan banyak masa anda sama ada ia cuba mencari jawapan kepada masalah algebra atau mengira berapa banyak yang perlu diberi kepada kakitangan menunggu setelah anda selesai makan. Di bawah ialah senarai beberapa kalkulator terbaik untuk Android dan iPhone. Jika anda mengetahui satu atau dua tajuk yang sepatutnya ada dalam senarai, pastikan anda melompat ke dalam ulasan dan beritahu kami.

Kalkulator Graf Desmos

Desmos Graphing Calculator ialah alat yang hebat semasa melihat persamaan grafik. Plot graf polar, cartesian dan parametrik dan gunakan peluncur untuk menggambarkan perubahan parameter pada graf. Gunakan picit-untuk-zum untuk mengezum masuk pada graf anda dan ketik graf untuk melihat koordinat. Desmos Graphing Calculator membolehkan anda melihat graf di luar talian atau log masuk dan melihat graf anda pada mana-mana peranti.

  Muat turun Kalkulator Graf Desmos: iOS / Android

Photomath

Photomath ialah salah satu apl Kalkulator paling popular yang tersedia. Gunakan Photomath untuk menyelesaikan matematik asas seperti pecahan kepada konsep yang lebih kompleks seperti kamiran. Pilih daripada pelbagai cara untuk menyelesaikan persamaan dan dapatkan penjelasan langkah demi langkah termasuk animasi, tentang cara mencapai jawapan. Photomath termasuk kalkulator saintifik dan kemudian keseluruhan apl boleh digunakan di luar talian jika perlu.

  Muat turun Photomath: iOS / Android

WolframAlpha

Ingat komputer Star Trek? Ia akhirnya berlaku–dengan Wolfram|Alpha. Berdasarkan pembangunan 25 tahun yang diketuai oleh Stephen Wolfram, Wolfram|Alpha telah menjadi sumber muktamad dunia untuk pengetahuan dan pengiraan pakar segera. Merentasi ribuan domain–dengan lebih banyak penambahan yang berterusan–Wolfram|Alpha menggunakan koleksi algoritma dan datanya yang luas untuk mengira jawapan dan menjana laporan untuk anda. Bahagian Wolfram|Alpha digunakan dalam Apple Siri Assistant; aplikasi ini memberi anda akses kepada kuasa penuh enjin pengetahuan pengiraan Wolfram|Alpha.

  Muat turun WolframAlpha: iOS / Android

Kalkulator MyScript 2

MyScript Calculator 2 membolehkan anda menulis masalah matematik anda pada skrin dan apl membacanya serta memberikan jawapan kepada anda. Gores sebahagian daripada persamaan, tambah sesuatu yang baharu dan tonton apl memberikan jawapan baharu kepada anda. Beberapa operasi matematik yang disokong termasuk operasi Asas: +, -, ×, ÷, /, ·, Kuasa, punca, eksponen: 7², √, ∛, e³, pelbagai operasi: %, |5|, 3! dan, Kurungan: ( ).

  Muat turun MyScript Calculator 2: iOS / Android

Kalkulator Grafik GeoGebra

https://www.youtube.com/watch?v=NaZ1somovDw

Kalkulator Grafik GeoGebra ialah satu lagi aplikasi kalkulator grafik yang bagus. Gunakan apl untuk memplot fungsi, lengkung parametrik dan kutub. Dapatkan titik fungsi khas: akar, min, maks, persimpangan. Lakukan regresi dengan garisan paling sesuai. Gunakan apl untuk mencari aktiviti pembelajaran percuma dan berkongsi hasil anda dengan rakan dan guru.

  Muat turun Kalkulator Grafik GeoGebra: iOS / Android

ClevCalc

ClevCalc menyediakan anda, pelbagai kalkulator, untuk banyak tugas harian. Gunakan apl penukar Unit untuk menukar panjang, berat, lebar, isipadu, masa, suhu, tekanan, kelajuan, kecekapan bahan api, antara penukaran lain yang digunakan secara tetap. Terdapat lebih 15 kalkulator tersedia untuk membantu anda dengan perkara seperti mata wang, masa dunia dan jumlah petua yang perlu anda tinggalkan selepas makan. Semua kalkulator ini dibalut dengan antara muka yang bersih, licin dan mudah digunakan.

  Muat turun ClevCalc: iOS / Android

Kalkulator Saintifik HiPER

HiPER Scientific Calculator ialah kalkulator popular dengan lebih daripada 16 juta muat turun dan 100,000 penilaian lima bintang. Kalkulator mempunyai sehingga 100 digit kepentingan dan 9 digit eksponen. Ia mengesan perpuluhan berulang dan nombor juga boleh dimasukkan sebagai pecahan atau ditukar kepada pecahan. Anda boleh menulis ungkapan dengan cara semula jadi dan menonton pengiraan anda. Hasilnya dipaparkan sebagai nombor, ungkapan ringkas, dsb.

  Muat turun Kalkulator Saintifik HiPER: iOS / Android

  | | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *