Apl Filem & TV mendapat kemas kini utama untuk Peranti Mudah Alih Windows 10

Microsoft kini melancarkan kemas kini utama kepada apl Filem & TV pada Peranti Mudah Alih Windows 10. Microsoft telah menambahkan beberapa perubahan ketara pada apl dengan kemas kini terkini. Apl Filem & TV untuk Windows 10 Mudah Alih telah dikemas kini dengan perubahan Reka Bentuk Fasih.

Terdahulu kemas kini sudah tersedia untuk dimuat turun dalam Fast Ring tetapi hari ini Microsoft melancarkan versi baharu aplikasi Filem & TV kepada Windows Insiders dalam Production Ring. Reka Bentuk Fasih telah memperkenalkan ketelusan kepada elemen apl.

Kemas kini menambah kabur akrilik dalam apl pada menu hamburger seperti yang anda boleh lihat daripada gambar. Sekiranya anda tertanya-tanya, versi yang dikemas kini ialah 10.17042.1421.0.

Fluent DesignBertujuan untuk membantu apl berfungsi dengan betul merentas segala-galanya daripada telefon, melalui tablet, kepada komputer riba dan PC desktop dengan paparan besar. Walau bagaimanapun, Sistem Reka Bentuk Fasih adalah lebih daripada sekadar skrin. Malah, ia juga bertujuan untuk merangkumi peranti yang mungkin tidak mempunyai skrin sama sekali, seperti boleh pakai atau pembesar suara pintar berkuasa Cortana. Microsoft berkata Sistem Reka Bentuk Fasih akan dapat mengatasi apl yang berinteraksi melalui sentuhan, dakwat, suara, pandangan dan gerak isyarat, selain papan kekunci dan tetikus tradisional.

Muat turun Filem & TV untuk Windows 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *