Apl Desktop Jauh Terbaik untuk iPad dan iPhone pada 2021

Dalam era digital, anda hanya perlu menelefon, e-mel atau mesej daripada beberapa kerja baharu. Tetapi bagaimana jika komputer anda jauh -jauh? Nah, jika anda memainkan kad anda dengan betul, mesin kerja anda hanya akan menjadi ‘apl’ sahaja. Oh, betul! Dengan aplikasi desktop jauh terbaik untuk iPad dan iPhone yang menakjubkan ini, anda boleh mengakses Mac atau PC anda dengan cepat dari mana-mana sahaja di dunia dan menyelesaikan kerja anda dengan mudah.

VNC Viewer mungkin tidak begitu padat seperti beberapa pesaing terbesarnya tetapi apabila ia datang untuk menyelesaikan kerja dengan hasil yang baik; terpulanglah. Dengan bantuan perkhidmatan awan, ia menawarkan sambungan pantas ke komputer anda.

Anda akan membuat sambungan segera ke PC anda yang dikuasakan oleh perisian serasi VNC. Aplikasi ini membolehkan anda membuat sandaran dan menyegerakkan sambungan anda merentas peranti.

Gunakan kekunci lanjutan seperti Windows, Command untuk mempercepatkan kerja anda. Lebih baik lagi, ia juga mempunyai sokongan untuk papan kekunci Bluetooth.

Harga: Percuma (Lesen Profesional $40 setahun untuk 1 peranti)

Muat turun

Intipati sebenar LogMeIn wujud dalam kesederhanaan dan keupayaan untuk menyampaikan prestasi yang konsisten. Apl desktop jauh membolehkan anda mendapatkan semua fail komputer anda dan mengeditnya seperti yang dikehendaki. Anda boleh menjalankan dan mengawal apl dari jauh, menukar warna paparan, resolusi dan juga kelajuan rangkaian.

Tetapan tetikus dan skrin membawa kemudahan yang diperlukan ke dalam permainan. Manfaatkan video dalam HD sepenuhnya dan strim lagu kegemaran anda.

Dengan leret tiga jari, anda boleh bertukar antara monitor dengan mudah. Kaca pembesar dan gelangsar zum meningkatkan pengalaman pengguna.

Harga: Percuma (Pro untuk Individu – $349.99)

Muat turun

Apa yang hebat dan patut diberi perhatian tentang AnyDesk ialah ia adalah program akses jauh percuma untuk kegunaan peribadi. Tetapi teg ‘percuma’ tidak bermakna ciri atau akses terhad. Dengan kependaman ultra-rendah, ia membolehkan prestasi yang tiada tandingan untuk kebanyakan operasi desktop jauh.

Sama ada penyuntingan video atau imej atau sebarang kerja pentadbiran, AnyDesk boleh mengendalikan semuanya. Apl ini tidak memerlukan pemasangan dan berfungsi tanpa perlu memajukan port pada penghala.

Selanjutnya, ia menggabungkan sokongan kepada akses tanpa pengawasan, pemindahan fail yang mudah, menghantar pintasan papan kekunci, mod skrin penuh, dan yang paling penting antara muka yang bersih dan rapi.

Harga: Percuma

Muat turun

Seperti yang dicadangkan oleh namanya, apl itu menjadikan iPhone, iPad atau Apple Watch anda sebagai alat kawalan jauh untuk Mac atau PC Windows anda. Kami telah menyemak secara meluas apl itu dan mendapati ia boleh mengawal hampir semua perkara dan segala-galanya pada peranti anda.

Daripada penstriman muzik/video, kawalan aplikasi, hingga tidurkan dari jauh. Dan bukan itu sahaja, anda boleh menjadualkan tindakan, melihat sejarah, menambahkannya pada penanda halaman atau menetapkan Pintasan Siri untuk akses yang lebih mudah.

Sepadukan komputer anda ke dalam rumah pintar anda dan kawalnya walaupun dengan suara anda. Satu-satunya had ialah sekatan LAN, anda hanya boleh mengawal desktop apabila semua peranti berkongsi rangkaian yang sama.

Harga: $6.99

Muat turun

Dalam dunia apl desktop jauh untuk ekosistem iOS, Splashtop berdiri betul-betul di atas. Pandangan sepintas lalu pada pujiannya memberikan gambaran tentang betapa popularnya apl itu: ia adalah Top 25 apl iPad terlaris Apple sepanjang masa. Selain itu, ia menduduki tempat #1 apl iPad di lebih 30 negara termasuk AS, UK, Jepun, Kanada, Australia. Apl desktop jauh ini diiktiraf sebagai apl perniagaan teratas di lebih 100 negara.

Anda boleh mengakses Mac atau Windows PC anda dengan cepat daripada tablet anda. Lihat dan edit fail Microsoft Office dan PDF. Ia membolehkan anda menyemak imbas web dengan bantuan Chrome, IE dan Firefox dengan Flash penuh serta sokongan Java.

Anda akan mengakses keseluruhan perpustakaan media dan dokumen anda. Apl ini menyokong berbilang bahasa seperti Inggeris, Perancis, Jerman, Itali, Jepun, Korea, Portugis, Rusia, Cina Ringkas, Sepanyol dan Cina Tradisional. Apatah lagi, anda juga boleh bermain permainan PC dan Mac 3D terus dari tablet anda.

Harga: Percuma (Pek Akses Mana-mana $1.99)

Muat turun

Sama ada ciri-ciri teratas atau berdiri untuk mencapai sasaran dari segi kefungsian, Skrin VNC dianggap betul-betul berada di atas tangga. Perkara terbaik tentang aplikasi ini ialah anda boleh menyediakannya dengan mudah.

Apl ini dilengkapi dengan mod tirai untuk membolehkan anda mengaburkan paparan komputer anda untuk lebih privasi. Menggunakan gerak isyarat pad jejak yang lancar, anda boleh mengawal PC Mac, Windows atau Linux anda dengan berkesan. Kongsi teks, imej, URL dan banyak lagi menggunakan papan keratan Mac anda.

Sediakan perlindungan tambahan kepada kandungan anda menggunakan Touch ID. Ciri seperti kekunci pintasan, mod sentuh dan pad jejak, sudut panas, sokongan pencerminan AirPlay membantunya menyampaikan pengalaman desktop jauh yang diperkemas.

Harga: $19.99

Muat turun

TeamViewer mungkin merupakan aplikasi desktop jauh nombor uno merentasi semua platform. Pada iPad, ia adalah alternatif percuma terbaik untuk Splashtop. Ia memberikan anda akses jauh yang selamat kepada sistem Mac, Windows dan Linux anda. Terima kasih kepada sentuhan intuitif dan gerak isyarat kawalan, anda boleh mengawal komputer anda dengan mudah.

Kefungsian papan kekunci penuh seperti Windows庐, Ctrl+Alt+Del, apl memudahkan anda untuk menjalankan tugas dengan aliran yang diperlukan. Ia membolehkan anda memindahkan dan berkongsi fail ke sana ke mari.

Anda boleh berbual dengan pelanggan dan rakan anda. Dengan pengekodan sesi 256 Bit AES dan pertukaran kunci RSA 2048 Bit, ia menawarkan perisai penting kepada data anda.

Lebih baik lagi, apl itu mempunyai sokongan beberapa bahasa antarabangsa termasuk bahasa Inggeris, Croatia, Czech, Denmark, Belanda, Perancis, Jerman, Itali, Jepun dan banyak lagi.

Harga: Percuma (Rancangan Tahunan Perniagaan $599.99)

Muat turun

Pilih Jump Desktop untuk memberikan kemudahan yang menakjubkan untuk mengendalikan komputer anda dari mana-mana sahaja di dunia. Aplikasi ini berfungsi dengan hampir mana-mana komputer dan OS. Ia agak mudah untuk disediakan dan berfungsi dengan RDP dan VNC (Pengkomputeran Rangkaian Maya).

Sokongan tetikus Bluetooth menjadikannya sangat berguna. Anda boleh melindungi tetapan pelayan menggunakan Touch ID. Dioptimumkan sepenuhnya untuk berfungsi dengan ciri multitasking iPad dan Apple Pencil, ia membolehkan anda bekerja dengan bakat yang diperlukan.

Harga: $14.99

Muat turun

Kekuatan utama apl ini ialah kesederhanaannya kerana kedua-dua apl iOS dan macOS memaparkan antara muka mesra pengguna & pintar. Daripada akses fail jauh kepada mengedit dokumen yang kompleks, ia membawa banyak perkara. Dan walaupun anda terperangkap pada rangkaian 3G yang perlahan, anda mengetahui sambungan yang boleh dipercayai.

Satu lagi ciri yang ketara ialah Kaca Pembesar Lock’n’go, di mana pengguna boleh mengunci bahagian skrin mudah alih yang diingini. Terima kasih kepada ini dan mod skrin penuh yang dioptimumkan, anda tidak terlalu menekankan mata anda.

Walaupun sebahagian besarnya ditujukan kepada pengguna yang ingin mengakses desktop mereka dari peranti mudah alih, ia juga menggabungkan komputer ke sambungan komputer.

Harga: Percuma (Pembelian Dalam Apl bermula dari $2.99)

Muat turun

Jika anda sedang mencari aplikasi desktop jauh khusus Windows untuk iPad, Microsoft Remote Desktop adalah pilihan yang paling boleh dipercayai. Apl ini membolehkan anda menyambung ke PC jauh anda dan menggunakan sumber dengan mudah. RemoteFX memastikan anda dapat menyelesaikan kerja anda dengan lebih cepat dan dengan kecekapan yang diperlukan.

Apl desktop jauh menyokong kedua-dua edisi Windows Professional dan Windows Server. Anda boleh menstrim audio dan video seselesa yang anda suka, tanpa kehilangan kualiti.

Ia menyediakan sambungan tanpa kerumitan ke monitor luaran untuk pembentangan. Semua data dan apl anda mendapat keselamatan yang diingini. Sokongan beberapa bahasa menambah lebih banyak bulu pada penutupnya.

Harga: Percuma

Muat turun

Google membawa jawapan tersendiri untuk semua yang rumit. Dalam senario ini, ia telah mempersembahkan Desktop Jauh Chrome kepada dunia. Aplikasi ini tidak sempurna, namun ia mudah untuk keadaan apabila anda hanya perlu mendaftar untuk mendapatkan semula beberapa rekod atau gambar.

Ihsan antara muka yang kemas ditambah dengan kawalan pantas, anda akan menavigasi melalui komputer anda dengan penuh percaya diri. Walau bagaimanapun, jika anda membandingkan fungsinya dengan yang lain dalam senarai, apl ini ketinggalan sedikit.

Harga: Percuma

Muat turun

Itu sahaja buat masa ini!

Mengakses desktop anda dari jauh sememangnya alat yang sangat berguna. Dan apl yang betul kebanyakannya bergantung pada penggunaan peribadi & profesional anda. Kami harap anda menemui apl desktop jauh terbaik untuk diri anda sendiri.

Jangan lupa jadikan kami sebahagian daripada perayaan dengan berkongsi pilihan anda di bahagian komen di bawah.

Anda juga mungkin suka membaca ini:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *