Apakah yang kami harapkan daripada acara Surface 23 Mei Microsoft

Kami telah pun memaklumkan bahawa Microsoft hari ini telah mengumumkan sistem reka bentuk serba baharu yang dipanggil “Microsoft Fluent Design System”. Microsoft telah memberikan kami gambaran terperinci tentang perubahan reka bentuk yang akan datang.

Ia pada asasnya mengandungi 5 elemen sistem reka bentuk:

CAHAYA

Elemen cahaya pada asasnya menggunakan kesan pencahayaan di dalam Microsoft OS. Untuk cth. ia memberikan cahaya yang indah di kawasan tempat tetikus melayang dan cahaya ini semakin dalam apabila klik berlaku.

GERAKAN:

Kesan gerakan cuba menarik perhatian pengguna semasa menjalankan mana-mana apl. Kesan gerakan kini hadir di dalam Windows 10 seperti apl perakam bunyi. Riak di sekeliling butang jeda/berhenti adalah sebahagian daripadanya.

KEDALAMAN:

Kesan kedalaman memperkenalkan pelbagai lapisan antara muka dalam apl UWP untuk memberikan pengguna rasa mendalam. Microsoft menunjukkan versi Windows Store yang akan datang dengan kesan paralaks dengan dua lapisan aplikasi yang berbeza.

BAHAN:

Kesan bahan lebih dikenali dengan orang dalam sekarang kerana mereka telah melihat pengenalan antara muka seperti kaca lut sinar untuk pelbagai aplikasi pihak pertama dalam Windows 10. Dengan tahap ketelusan tertentu pada lapisan latar belakang aplikasi kelihatan cantik.

SKALA:

Skala lebih selaras dengan aplikasi realiti Microsoft Vision for Windows Mixed di mana objek 3D boleh dilihat di dunia nyata dengan skala sebenar. Microsoft telah pun menunjukkan ini dalam apl View 3D mereka semasa acara Perkakasan bulan lepas di mana kandungan Remix 3D dikecilkan dalam dunia sebenar dalam kamera.

Microsoft baru-baru ini menganjurkan acara #MicrosoftEDU mereka dan mengumumkanWindows 10 S dan theSurface Laptop. Walaupun menarik untuk peminat teknologi, mereka gagal menjana banyak minat daripada pengguna. Hari ini mereka telah menghantar jemputan untuk acara seterusnya.

Acara itu akan diadakan di Shanghai, dan kemungkinan besar akan menjadi persembahan tertumpu perkakasan. Panos Panay Microsoft menghantar tweet berikut dan mengesahkan bahawa ia sememangnya akan menjadi acara perkakasan,

– Panos Panay (@panos_panay) 5 Mei 2017

Oleh itu, satu perkara telah disahkan, akan ada beberapa peranti baharu. Walaupun tidak disahkan, kami hampir pasti bahawa ia akan menjadi theSurface Pro 5 dan ia mungkin hanya penyegaran perkakasan, tanpa apa-apa yang baharu. Kami juga mungkin mendapat Surface Book 2 yang baharu, tetapi itu mungkin tidak akan berlaku.

Adakah kita akan mendapat berita telefon? Mungkin melihat rancangan mudah alih Microsoft? Dengan Satya Nadella menghantar isyarat bercampur-campur tentang baharu Microsoftmudah alih peranti, kami sama sekali tidak mengharapkan Surface Phone. Jangkakan lebih banyak rancangan mudah alih Microsoft akan didedahkan dalam acara Bina daripada acara Shanghai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *