Apakah itu “Release Preview Ring” dan ia kini tersedia untuk Windows Insiders

Skrin pandang ialah ciri unik yang serupa dengan ciri paparan ambien dalam telefon Nexus dan Motorola pada Android dan telah tersedia untuk kebanyakan telefon Nokia Lumia seperti lumia 1020, 830, 1520 dsb dan telefon Microsoft Lumia seperti 640 XL, 950 XL dsb. Nokia diperkenalkan ini kepada telefon Lumia yang menjalankan Windows Phone 8/8.1.

Sekilas pandangmenetapkan Lumia anda untuk memaparkan banyak maklumat pada skrinnya dan perkara yang baik ialah apabila anda membiarkan telefon anda berdiri di sisi ia akan menunjukkan kepada anda perkara-perkara seperti yang anda konfigurasikan.

Menggunakan penderia jarak ia akan menunjukkan kepada anda maklumat dengan pergerakan telefon anda tanpa membuang sebarang kuasa bateri yang ketara dan itu juga lebih baik apabila telefon anda mempunyai paparan AMOLED seperti Lumia 1020, kerana skrin tidak menggunakan sebarang lampu latar untuk memaparkan maklumat ini.

Mari lihat dengan cepat cara menggunakan dan mengkonfigurasi skrin pandang pada mudah alih windows 10,

Di Mana Nak Cari Skrin Pandangan?

Sebelum itu anda perlu menyemak sama ada telefon anda menyokong skrin pandang atau tidak. Pergi ke tetapan dan cari “Glance”, atau anda boleh pergi ke “Tetapan > Tambahan” terus. Jika anda menemui sebarang pilihan seperti ‘Skrin Pandangan’ maka telefon lumia anda menyokong ciri pandang. Seperti yang anda boleh lihat di bawah.

Klik skrin Pandangan dan bukanya. Anda akan mendapat pilihan berikut di bawah,

Mod:

Perhatikan bahawa anda mempunyai 4 pilihan yang tersedia:

NOTA: Pilihan yang paling memakan kuasa ialah memilih tetapan “sentiasa hidup”. Syor kami adalah untuk menetapkan Skrin Pandangan kepada “30 saat”

Kandungan :

Pilihan yang disokong ialah,

Anda perlu pergi ke tetapan skrin kunci untuk menambah lebih banyak maklumat yang ingin anda paparkan.

Pengecualian:

Mungkin terdapat situasi apabila anda mahu ciri pandang mempunyai beberapa pengecualian ??? Di sini kami mempunyai beberapa pilihan untuk anda.

Anda boleh menetapkan masa mula dan masa tamat semasa anda ingin memilih pengecualian untuk kekal sah.

Itulah petua pantas di mana anda boleh menggunakan ciri skrin pandang. Beritahu saya dalam ulasan cara anda menggunakan ciri skrin pandang anda.

Anda boleh berhubung dengan saya di twitter @GISSsupport untuk bertanya sebarang pertanyaan berkaitan windows 10 mudah alih.

Nantikan @WindowsLatest untuk mendapatkan lebih banyak petua dan maklumat untuk windows 10 mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *