Anugerah Emmy CBS Meningkat 16% Sepanjang Tahun Lalu Penstriman Menguasai Semasa TV Siaran Disentuh – swiftheadline

Dalam satu lagi malam yang boleh diramal ironis, televisyen penyiaran telah menyiarkan masanya di platform CBS Network搕o meraikan yang terbaik dalam televisyen dengan anugerah khas tahunan Anugerah Emmy.

Mengapa ia ironis?

Tinjauan sepintas tentang nombor menunjukkan bahawa Netflix pergi dengan bukan sahaja dengan kemenangan terbanyak, tetapi ia menutup malam itu dengan apa yang dipercayai ramai sebagai dua anugerah paling berprestij (Mahkota memenangi untuk Siri Drama Terbaik, dan Pertaruhan Ratu untuk Siri Terhad Terbaik.)

Tayangan yang memeranjatkan ini mengingatkan kita semua bahawa tambang kualiti tertinggi dijalankan pada penstriman dan kabel, bukan pada TV siaran melalui udara.

Jika penguasaan Emmy Netflix tidak cukup menyengat untuk rangkaian, penstrim lain dan kandungan bukan penyiaran, seperti rangkaian kabel premium HBO, didominasi dalam semua kategori lain, sama ada Apple TV+ untuk Ted Lassobanyak kemenangan, termasuk Siri Komedi Terbaik, atau HBO dan HBO MAX untuk prestasi berprofil tinggi Kate Winslet dalam Mare dari Easttown.

Berikut adalah senarai lengkap pemenang.

Satu-satunya siri siaran yang mendapat cinta Emmy ialah kuda perang NBC, Sabtu Malam Live.

Hebatnya, rancangan pelbagai larut malam itu terus mencipta rekod untuk pencipta dan penerbit eksekutifnya, Lorne Michaels, ketika ia hampir ke 47ke tahun di televisyen.

Walaupun sudah tentu berita baik untuk Emmys secara amnya, dan CBS khususnya, bahawa penonton Emmy bangkit daripada paras terendah sepanjang masa tahun lepas, persoalan masih timbul: Mengapa rangkaian terus menjalankan The Emmys apabila TV rangkaian tidak lagi nyata pencabar?

Seseorang boleh dengan mudah menunjukkan sejarah dan mendapati bahawa rangkaian TV mempunyai rekod prestasi penyiaran yang panjang yang meraikan bentuk seni yang boleh dikatakan bersaing dengannya sama ada Anugerah Tony dunia teater atau rancangan Oscar yang digemari oleh komuniti filem cereka.

Namun, wajar untuk mengatakan bahawa Broadway dan dunia pawagam tidak secara langsung menarik penonton daripada ABC, CBS, NBC, FOX dan The CW.

Sebaliknya, tidak timbul persoalan bahawa penstriman dan kabel premium sememangnya direka untuk menarik penonton ke platform mereka, berbanding usaha TV penyiaran yang dicuba dan benar.

Sebagai model perniagaan, CBS (dan rangkaian penyiaran besar lain ABC, FOX

Istimewa Emmys itu sendiri juga memberi peluang kepada CBS untuk mempromosikan bakat penyiarannya, seperti Cedric the Entertainer, yang menganjurkan acara istimewa malam tadi dan merupakan bintang salah satu komedi baharu CBS, Kejiranan.

Tanpa mengira kelebihan nominal yang diberikan oleh Emmys berkenaan dengan jualan pengiklanan dan aksi pemasaran, saman di rangkaian mesti membahaskan sama ada ia benar-benar berbaloi untuk menyerlahkan semua kandungan hebat dan program berkualiti tinggi yang menawarkan pita dan kabel tawaran rangkaian, manakala siri mereka sendiri sebahagian besarnya diabaikan oleh pengundi Akademi kerana TV siaran itu sendiri turun dengan mendadak dari tahun ke tahun, dalam penilaian.

Memandangkan Hollywood terus bergelut dengan masa depan TV penyiaran umumnya kebanyakannya percaya penyiar besar harus lebih menumpukan pada sukan, televisyen realiti dan acara langsung untuk kekal relevan (yang secara teknikalnya, Emmy layak untuk, dalam definisi “TV siaran yang baik” walaupun jika rancangan meraikan pertandingan siaran TV) satu lagi istimewa besar di garis ufuk menghadapi krisis identitinya sendiri: Anugerah Akademi, aka The Oscars.

Tidak lama kemudian, penyumbang setia anda akan memberi pendapat tentang perkara yang menjadikan “Gambar Terbaik” lagi, dan adakah ia penting sama ada ia benar-benar dimainkan dalam sinepleks tempatan atau tidak?

Dalam erti kata lain, jika filem cereka hanya ditayangkan dalam penstriman, adakah ia sebenarnya filem TV, dan patutkah ia bersaing untuk Emmy, bukan Oscar?

Itu teka-teki untuk ditangani untuk masa yang lain.

Hari ini, sekurang-kurangnya CBS boleh mengatakan Emmys berada pada peningkatan penarafan.

Dan bukankah bagus jika CBS juga boleh berkata, “Walaupun penstrim dan kabel premium benar-benar menguasai kami, sekurang-kurangnya kami memenangi Prime Time Emmy malam tadi juga!”

Ternyata mereka agak, agak melakukannya.

Saluran premium kakak mereka, SHOWTIME, memperoleh Emmy untuk Pilihan Raya Pelbagai Pilihan Colbert, yang mungkin mereka kongsikan dengan rancangan Colbert, yang sememangnya disiarkan di CBS.

Bukan kemenangan tulen untuk rangkaian Tiffany lama lebih seperti “bantuan.”

Sungguh menyedihkan apabila TV rangkaian menyiarkan The Emmys sama seperti ketika Ibu dan Ayah menganjurkan parti, dan anak-anak berharap mereka akan lenyap begitu sahaja.

Lebih cepat daripada yang mungkin diramalkan oleh sesetengah orang, anak-anak mungkin mendapat keinginan mereka.

Baca artikel asal di sini

Penafian tanggungjawab! Swiftheadline ialah agregator automatik di seluruh media global. Semua kandungan boleh didapati secara percuma di Internet. Kami baru sahaja menyusunnya dalam satu platform untuk tujuan pendidikan sahaja. Dalam setiap kandungan, hiperpautan ke sumber utama ditentukan. Semua tanda dagangan adalah milik pemilik sah mereka, semua bahan kepada pengarangnya. Jika anda pemilik kandungan dan tidak mahu kami menerbitkan bahan anda di tapak web kami, sila hubungi kami melalui emel [email protected]. Kandungan akan dipadamkan dalam masa 24 jam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *