Antara muka Windows 10 Sets tidak akan datang dengan kemas kini seterusnya

karat dalam damai Polaris

Antara muka Sets tidak akan datang ke komputer anda dengan kemas kini Windows 10 seterusnya yang diberi nama kod Redstone 5. Microsoft hari ini dalam catatan blog mengumumkan bahawa mereka akan mengambil kembali ciri Set dan ia akan dikeluarkan kepada Insiders sekali lagi apabila ia sudah sedia. Laporan itu mencadangkan bahawa Microsoft merancang untuk meningkatkan integrasi Set dalam aplikasi seperti penyemak imbas Edge dan suite Office sebelum keluaran awam.

Pendekatan Windows 10 Sets adalah serupa dengan tab dalam pelayar. Dalam erti kata lain, Set membenarkan pengguna mengendalikan berbilang aplikasi dengan hanya satu tetingkap program yang berjalan pada skrin.

Agak jelas bahawa ciri Sets tidak akan dihantar dengan kemas kini seterusnya untuk Windows 10 kerana Microsoft mahu meneruskan pembangunan ciri ini untuk memastikan ia memberikan pengalaman terbaik sebelum ia bersedia untuk keluaran awam.

“Bermula dengan binaan ini, kami membawa Sets di luar talian untuk terus menjadikannya hebat. Berdasarkan maklum balas anda, beberapa perkara yang kami fokuskan termasuk penambahbaikan pada reka bentuk visual dan terus menyepadukan Office dan Microsoft Edge dengan lebih baik ke dalam Set untuk meningkatkan aliran kerja. Jika anda telah menguji Set, anda tidak akan melihatnya lagi pada binaan hari ini, walau bagaimanapun, Set akan kembali dalam penerbangan WIP akan datang. Terima kasih sekali lagi atas maklum balas anda,” kata Dona Sarkar dari Microsoft dalam catatan blog.

Ciri Set Windows 10 sememangnya berguna dan syarikat merancang untuk membawanya ke apl universal, dan juga apl tradisional Win32.

Microsoft akan membenarkan pengguna mendayakan ciri ini dalam perisian Win32, seperti File Explorer,Microsoft Office, Notebook dan tajuk lain. Nampaknya ia telah melanda beberapa sekatan jalan, terutamanya kerana sesetengah apl disertakan dengan bar tajuk tersuai.

Microsoft nampaknya memikirkannya terlebih dahulu dan merancang untuk menggilap penyepaduan tab dalam aplikasi sebelum mengeluarkannya kepada umum tahun depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *