Alternatif Apple Watch Terbaik pada 2021

Tidak dinafikan bahawa apabila bercakap tentang jam tangan pintar, tiada produk yang dapat mengatasi kualiti dan ketepatan Apple Watch. Tetapi Apple Watch terhad kepada peranti iOS sahaja, meninggalkan semua pengguna Android. Tidak banyak yang mengecewakan kerana terdapat beberapa alternatif Apple Watch terbaik yang sudah tersedia untuk mereka.

Pesaing terdekat Apple Watch ialah Samsung Gear S3. Jam pintar daripada Samsung berharga premium, tetapi kami boleh memanggilnya dengan mudah Apple Watch untuk pengguna Android. Ia mempunyai semua ciri yang mungkin anda minta dalam jam tangan pintar.

Jam tangan ini menampilkan Samsung Pay, penjejak aktiviti, badan keluli tahan karat dan rupa yang elegan. Apabila bercakap tentang jam tangan pintar premium untuk pengguna Android, Gear S3 adalah cara terbaik. Akhir sekali, jam tangan juga boleh menahan air, habuk, kotoran dan titisan rawak.

harga: $371.23Lihat di Amazon

Bukan peminat Samsung? Tiada masalah. Garmin vivoactive 3 juga merupakan jam tangan pintar premium dengan ciri-ciri tertinggi. Jam tangan ini mempunyai GPS, penjejak aktiviti, main balik muzik, Bluetooth untuk menyambungkan fon kepala, Garmin Pay – pembayaran tanpa sentuh dan banyak lagi.

Mengenai aktiviti, jam tangan ini menampilkan lebih daripada 15 apl sukan pramuat. Tidak kira sukan yang anda mainkan, jam tangan ini tidak akan gagal untuk menjejaki aktiviti anda. Selain ciri-ciri hebat ini, Garmin mempunyai lebih banyak lagi untuk ditawarkan. Jadi pastikan anda melawat halaman produk mereka.

harga: $216.06Lihat di Amazon

Fosil adalah salah satu nama yang telah berada dalam industri jam tangan selama bertahun-tahun. Jam tangan tradisional mereka adalah elegan dan premium. Kemasukan mereka dalam industri jam tangan pintar tidak berbeza. Anda boleh mengharapkan kualiti dan keanggunan yang sama dalam barisan jam tangan pintar mereka.

Gen 4 Explorist menampilkan badan keluli tahan karat dan skrin sentuh yang licin. Selain itu, ia juga mempunyai penjejakan kadar jantung, pembayaran NFC dengan Google Pay, GPS terbina dalam, pemberitahuan telefon pintar, makluman aplikasi, penjejak kecergasan terbina dalam, Google Assistant, mikrofon, storan & kawalan muzik, lampu suluh LED, penyegerakan wayarles, dan banyak lagi. Akhir sekali, ia lebih murah berbanding Samsung Gear S3.

harga: $138.84Lihat di Amazon

Satu lagi jam tangan pintar dari Samsung dan yang ini mempunyai bateri yang jauh lebih baik berbanding model lain dari syarikat itu. Anda boleh meneruskan berhari-hari tanpa perlu mengecas haiwan ini. Seperti kebanyakan jam tangan pintar, ini juga menawarkan penjejakan aktiviti, pemberitahuan aplikasi, ketahanan gred tentera dan bersedia untuk berenang.

Dari segi harga, ini agak mahal. Tetapi jika anda sedang mencari alternatif Apple Watch terbaik, inilah yang perlu dilihat. Akhir sekali, ia boleh didapati dalam tiga warna berbeza.

harga: $258.00Lihat di Amazon

Satu lagi daripada Samsung menjamin tempatnya dalam senarai. Tidak seperti yang lain, model ini khusus untuk peminat sukan dan senaman. Seperti namanya, jam tangan itu menjejaki aktiviti sukan anda dengan tepat. Satu lagi ciri yang ketara ialah anda boleh menggunakannya untuk berenang juga, sedalam 50 meter.

By the way, jam tangan bukan sekadar untuk menjejaki aktiviti. Ia juga menampilkan pemberitahuan aplikasi, pembayaran NFC, menerima dan membalas panggilan dan mesej. Dan ya, berbanding jam tangan pintar lain daripada Samsung, yang ini mesra dompet. Akhir sekali, ia serasi dengan iOS dan juga Android.

harga: $258.00Lihat di Amazon

Perkara pertama yang menarik perhatian tentang jam tangan ini ialah penampilannya yang elegan dan berkelas. Pada mulanya, ia tidak kelihatan seperti jam pintar, dan itu terutamanya kerana muka jamnya. Terdapat beratus-ratus muka jam yang berbeza untuk anda mempunyai sesuatu yang berbeza setiap hari.

Selain itu, jam tangan ini menawarkan penjejakan aktiviti, pembantu Google, Google Pay, dan ia juga diperakui IP68. Untuk hayat bateri, syarikat itu mendakwa untuk menghantar dua hari penggunaan dengan cas penuh. Dari sudut harga, ia tidak terlalu murah dan tidak terlalu mahal. Akhir sekali, terdapat tiga pilihan warna juga.

harga: $199.99Lihat di Amazon

Jika anda sedang mencari jam tangan pintar dalam bajet yang terhad, dan tidak mahu berkompromi dengan kualiti, Amazfit berbaloi untuk ditonton. Ia kebanyakannya untuk menjejak kalori, senaman dan aktiviti lain. Tetapi ia juga mempunyai ciri lain yang ditawarkan oleh kebanyakan jam tangan pintar.

Perkara unik tentang Amazfit ialah ia juga menawarkan pemantauan tidur. Salah satu bahagian terbaik ialah dengan cas penuh, anda boleh menggunakan jam tangan selama hampir 30 hari. Itulah sesuatu yang akan dikejar oleh ramai pengguna jam tangan pintar. Akhir sekali, terdapat beberapa pilihan warna juga.

harga: $67.99Lihat di Amazon

Fenix ​​5 Plus adalah salah satu jam tangan pintar paling mahal dalam senarai. Tetapi kualiti dan ciri jam tangan membenarkan harga premium. Ia menjejaki degupan jantung anda dengan tepat, dan juga aktiviti anda. Selain itu, ia juga mempunyai Garmin Pay yang boleh anda gunakan untuk membuat pembayaran tanpa perlu mengeluarkan dompet anda.

GPS terbina dalam pintar adalah tepat dan melakukan kerja yang dibuat untuknya. Apabila ia datang untuk membina kualiti, ia dibuat menggunakan keluli tahan karat, dan bezel karbon titanium seperti berlian. Ini menjadikannya teman yang sempurna untuk perjalanan yang mencabar. Jika kualiti di atas harga adalah matlamat anda, ini adalah jam tangan pintar yang perlu anda miliki.

harga: $499.99Lihat di Amazon

Fitbit adalah salah satu nama yang terkenal dalam hal jam tangan pintar. Syarikat itu adalah salah satu daripada segelintir yang mengeluarkan jalur penjejakan aktiviti untuk pengguna telefon pintar. Dengan evolusi jam tangan pintar yang memberikan banyak ciri, Fitbit juga telah berkembang. Fitbit Versa baharu adalah salah satu daripada produk sedemikian daripada syarikat itu.

Jam tangan menjejaki langkah, senaman, berenang dan juga tidur anda dengan tepat. Anda boleh menyelam sehingga 50 meter dalam air tanpa perlu risau tentang kerosakan air. Selain itu, jam tangan ini juga mempunyai 15+ mod senaman yang berbeza, dapatkan panggilan, teks, pemberitahuan, dsb. Dari sudut harga, Fitbit mampu dimiliki dengan ciri yang memberikan butiran yang tepat.

harga: $159.92Lihat di Amazon

Mengakhiri..

Jam tangan pintar ini mempunyai hampir semua ciri yang ditawarkan oleh Apple Watch kepada pengguna iOS. Selain itu, jam tangan pintar ini tersedia dalam warna yang berbeza, dan yang paling penting, harganya jauh lebih murah daripada Apple Watch. Jadi yang mana satu daripada senarai yang anda beli hari ini?

Anda juga mungkin ingin meneroka:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *