Alternatif AirTag terbaik untuk iPhone dan Android pada tahun 2021

Dengan pelancaran AirTag Apple, penjejak dan pencari kunci Bluetooth terbaik menghadapi usaha untuk mendapatkan wang mereka. Lagipun, AirTag berfungsi dengan lancar dengan apl Cari Saya pada iPhone anda yang menjalankan iOS 14.5 atau lebih baru, kalis air dan habuk IP67, mempunyai pembesar suara dan dilengkapi dengan bateri standard CR2032 yang boleh diganti yang tahan sehingga setahun!

Ia juga ringan dan mempunyai reka bentuk anggun yang boleh disesuaikan dengan ukiran dan emoji. Tawaran yang cukup manis untuk hanya $29 sekeping atau $99 untuk empat pek!

Tetapi jika anda menjalankan versi iOS yang lebih lama (iOS 14.4 atau lebih lama), memiliki peranti Android, atau hanya tertanya-tanya, “Apakah yang boleh saya gunakan dan bukannya Apple AirTags?” Saya telah menjumpai alternatif AirTag terbaik yang sama kaya dengan ciri dan patut dicuba. Mari kita lihat dan fahami kebaikan dan keburukan.

Jubin Jodoh: Julat (kaki) – 200 | Bateri – CR1632 | Saiz (inci) – 1.38 x 1.38 x 2.44 | Kalis air – Ya | Keserasian – Android, Windows dan iOS | Harga – $25

Tile Pro: Julat (kaki) – 400 | Bateri – CR2032 | Saiz (inci) – 1.64 x 1.64 x 0.26 | Kalis air – Ya | Keserasian – Android, Windows dan iOS | Harga – $35

Jubin Jodoh: Julat (kaki) – 200 | Bateri – 3 tahun terbina dalam | Saiz (inci) – 3.37 x 2.13 x 0.1 | Kalis air – Ya | Keserasian – Android, Windows dan iOS | Harga – $30

Tile telah menerajui dunia penjejak Bluetooth dan merupakan salah satu alternatif terbaik untuk AirTag. Ia menampilkan beberapa model berbeza, seperti Tile Mate, Pro dan Slim, yang berbeza dalam julat penjejakan dan reka bentuk.

Versi Mate, seperti AirTag, menggunakan Bluetooth Tenaga Rendah (LE) untuk menyambung ke iPhone atau iPad anda dan terbaik untuk kebanyakan orang. Walau bagaimanapun, ia mempunyai julat maksimum kira-kira 150 kaki, yang cukup baik untuk kebanyakan situasi.

Jika anda tidak berada dalam julat, apl akan menunjukkan kepada anda tempat terakhir penjejak disambungkan. Untuk mendapatkan bantuan lanjut, anda boleh menandai Tile anda sebagai hilang dan mendapatkan bantuan pengguna lain untuk menjejakinya. cukup keren!

Model Pro, seperti namanya, mempunyai jarak terpanjang 400 kaki dan cincin yang lebih kuat berbanding dengan Mate dan Slim, yang berdiri pada 200 kaki.

Anda mendapat jaminan hayat bateri selama setahun dan kemudian boleh menggantikan bateri model Mate dan Pro. Walau bagaimanapun, SIim mempunyai bateri terbina dalam, jadi apabila ia kehabisan, anda perlu mendapatkan penjejak baharu.

Akhir sekali, Tile menawarkan langganan Premium untuk $3 sebulan untuk mendapatkan beberapa faedah tambahan. Ini termasuk penggantian bateri percuma, jaminan lanjutan selama 3 tahun, sejarah lokasi 30 hari, perkongsian lokasi tanpa had, pilihan makluman tambahan dan sokongan teks.

Semak di Amazon

Jubin Jodoh | Tile Pro | Tile Slim

Apabila saya mula mencari apa yang boleh saya gunakan dan bukannya Apple AirTag, pencari item Chipolo serba baharu muncul sebagai pesaing teratas. Ia adalah satu-satunya alternatif AirTag yang berfungsi dengan Cari Saya pada iPhone anda. Ini menjadikannya sangat mudah dan menghapuskan keperluan untuk mana-mana apl pihak ketiga.

Ia mempunyai ciri premium yang mengagumkan seperti berkongsi penjejak dengan keluarga dan makluman di luar lingkungan yang memberitahu anda apabila anda meninggalkan kunci anda atau mana-mana item lain. Ia mempunyai deringan yang sangat kuat, malah anda boleh menggunakannya secara terbalik untuk menjejak telefon anda jika perlu.

Peranti ini juga dikawal suara untuk digunakan dengan Siri, Amazon Alexa atau Google Assistant. Ia juga berfungsi sebagai pengatup jauh kamera iPhone anda!

Penjejak ini mula dihantar pada Jun 2021, tetapi anda boleh prapesan sekarang untuk memastikan anda tidak terlepas stok terhad.

Nota: Tiada harga ditetapkan lagi pada Chipolo One Spot

Beli dari Chipolo.net

Jika anda sedang mencari alternatif yang lebih murah untuk AirTags, lihat penjejak GPS masa nyata terbaharu ini yang menonjol dengan bateri boleh dicas semula. Ia berlangsung 2-3 hari jika penjejakan masa nyata didayakan, menyambung dengan peranti anda setiap 1-5 minit. Apabila penjejakan masa nyata tidak diperlukan, bateri bertahan 30-75 hari, penjejakan 1-3 kali/hari.

Selanjutnya, kotak magnet kalis air memanjangkan hayat bateri kepada 2 minggu pada kemas kini 1 min & 10 bulan penjejakan sekaligus setiap hari. Ia berfungsi merentasi sempadan supaya anda boleh mencari apa sahaja dari jarak tanpa had!

Apabila berada di luar, ia berfungsi dengan satelit GPS dan apabila berada di dalam rumah, Track mendengar ID MAC penghala Wi-Fi berdekatan, memadankan ID dengan pangkalan data Wi-Fi untuk lokasi yang tepat apabila GPS tidak tersedia. Anda akan mendapat makluman masa nyata apabila penjejak melintasi zon yang ditetapkan. Selain itu, anda akan melihat pemberitahuan untuk SOS, bateri lemah dan kelajuan.

harga: $12.88

Semak di Amazon

kiub: Julat (kaki) – 100 | Bateri – CR2032 | Saiz (inci) – 2.75 x 1.57 x 0.64 | Kalis air – IP67 | Keserasian – iOS dan Android dengan Bluetooth 4.0 | Harga – $24.95

Cube Pro: Julat (kaki) – 200 | Bateri – CR2025 | Saiz (inci) – 1.65 x 1.65 x 0.25 | Kalis air – IP67 | Keserasian – iOS dan Android dengan Bluetooth 4.0 | Harga – $29.95

Cube adalah antara pesaing AirTags teratas, terima kasih kepada pelbagai ciri dan fungsi yang mudah. Ia kalis air IP67 dan berfungsi sebagai penjejak dua hala, jadi anda boleh mencari item yang dilampirkan padanya serta iPhone anda. Terdapat penggera pemisahan untuk memaklumkan anda jika anda meninggalkan sesuatu.

Ia mempunyai bateri yang boleh diganti yang boleh anda ganti sekali setahun untuk memastikan penjejak anda berjalan. Selain itu, ia juga merupakan salah satu alternatif AirTag terbaik untuk Android, dengan apl yang direka bentuk dengan baik dan mudah digunakan. Seperti CHipolo One Spot, ia juga berfungsi sebagai pengatup jauh untuk kamera anda.

Semak di Amazon: Kiub | Cube Pro

Berikut ialah alternatif AirTag yang sangat nipis dan ringan supaya anda boleh melekatkannya pada apa-apa sahaja.

Ia boleh membantu mencari item dalam radius 100 kaki, dan ciri Crowd Locate global akan memaklumkan anda apabila item anda yang hilang telah dikesan.

Apl ini berfungsi dengan baik pada kedua-dua iOS dan Android serta serasi dengan Alexa juga! Ia akan memberitahu anda apabila bateri hampir habis, dan anda boleh memesan penggantian percuma secara bebas terus daripada apl.

Anda juga boleh menggunakannya untuk mencari telefon anda dengan membuatnya berdering walaupun dalam mod senyap! Ambil perhatian bahawa penjejak ini memerlukan iOS 9.0 atau lebih baru dan berfungsi dengan iPhone 4s dan iPad yang lebih baharu dengan paparan Retina dan iPod touch.

harga: $29.99

Semak di Amazon

Jadi, ini adalah pilihan utama saya apabila ia berkaitan dengan penjejak seperti Apple AirTag. Tidak syak lagi peranti baharu yang menarik ini sesuai untuk sesiapa sahaja yang mempunyai iPhone, tetapi kadangkala, produk lain boleh berfungsi dengan baik.

Beritahu saya pendapat anda tentang perkara ini dalam ulasan di bawah. Juga, hantarkan kepada saya sebarang soalan yang anda ada, dan saya akan berbesar hati untuk menjawabnya!

Anda mungkin ingin melihat:

Saya sedang mencari teg lokasi yang akan memberitahu saya apabila anjing saya keluar dan meninggalkan halaman atau keluar dari lingkungan. Adakah peranti ini melakukan ini? Saya rasa ia mesti kalis air. Juga, alangkah baiknya jika saya boleh memandu dan mencari anjing saya jika dia keluar, yang berlaku sekali-sekala (dia pantas).

Jadi saya tertarik dengan Tracki GPS Tracker, namun, apabila saya melihatnya di Amazon terdapat langganan bulanan yang diperlukan yang saya akan letakkan sebagai penipu. Ia agak masuk akal bahawa akan ada aspek langganan tetapi ia harus dipanggil.

Ia mempunyai bayaran bulanan kerana ia adalah penjejak GPS. Anggap ia sebagai kad SIM. Sama seperti anda tidak boleh menggunakan kad SIM secara percuma anda tidak boleh menggunakan penjejak GPS secara percuma memandangkan perkhidmatan yang diberikannya kepada anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *