Aliran Automotif Teratas 2018 (Kereta Tanpa Pemandu Slip, Lori & SUV Lonjakan)

 • MajalahMajalah

  Ini adalah kami bercakap kedai dan bercakap kereta. Kadang-kadang kita pergi secara mendalam dan menganalisis sesuatu, atau kita bercakap tentang sejarah kereta atau sukan permotoran, atau mungkin kita hanya memberikan pemikiran kita tentang sesuatu dalam industri automotif.

  Industri automotif dan pasaran selepas kekal kukuh apabila rakyat Amerika meneruskan hubungan cinta mereka dengan pengangkutan peribadi. Walaupun ramalan azab-dan-suram sebaliknya, gas murah dan ekonomi yang kukuh telah menggalakkan pembeli untuk melangkah ke bilik pameran dan memandu keluar dengan sesuatu yang baharu. Pada tahun ini, produk selepas pasaran telah menyediakan pelbagai pilihan kepada penggemar kereta, memimpin pakar industri untuk percaya bahawa 2019 adalah untuk pertumbuhan yang stabil dan berterusan.

  Di atas segalanya, trak telah menggantikan sedan import untuk menjadi kenderaan mewah simbol status baharu.

  Pada awal tahun 2018, industri auto memerhati untuk melihat arah mana arah aliran itu akan bergerak. Kebimbangan termasuk rangkaian kuasa ganti (hibrid & EV), kereta penumpang berbanding jualan trak dan kesan acara global terhadap keyakinan pengguna.

  Dengan sepuluh bulan dalam setahun di belakang kami, pikap, SUV dan van mini telah mengukuhkan penguasaan mereka, melonjak daripada 63 peratus daripada jumlah pasaran pada 2017 kepada 68.5 peratus pada Oktober 2018. Hasilnya, kami telah melihat pengeluar utama seperti Fiat Chrysler Automobil dan Ford menurunkan beberapa sedan kerana jualan yang perlahan. Selain itu, pengeluar mewah mula memasuki permainan trak ringan. Kami juga mempunyai SUV daripada Jaguar, Maserati, Lamborghini, dan Rolls-Royce dan dikhabarkan Ferrari juga akan membinanya!

  berkaitan: Pertempuran untuk pembeli muda semakin hangat dalam pasaran SUV dan crossover.

  Apabila jualan kenderaan baharu meningkat, jualan aksesori selepas pasaran juga meningkat. Pemilik kenderaan baharu yang mahukannya diperibadikan beralih kepada peruncit selepas pasaran kegemaran mereka. Kemajuan dalam keselamatan dan teknologi, termasuk pencahayaan dan kamera, mengalir kepada pemandu kereta lama yang juga inginkan ciri ini. Dan mereka mendapatkannya dari pasaran selepas itu.

  Dengan trak mengambil sekeping pai yang lebih besar, kehendak khusus trak seperti roda besar dan kit lif laku keras. Dan kerana pengguna (termasuk pemilik kereta) lebih suka membeli-belah secara elektronik, peruncit selepas pasaran dalam talian yang mendapat manfaat besar daripada aliran ini.

  Sebaliknya, kenderaan hibrid dan elektrik masih menyumbang peratusan yang sangat kecil daripada pasaran. Ramalan bahawa semua kenderaan yang melalui jalan raya akan berautonomi dalam tempoh lima tahun telah pudar menjadi latar belakang. Beberapa kemalangan dan kematian yang sangat dipublikasikan telah menyebabkan teknologi ini menjadi mata hitam, memaksa beberapa syarikat untuk menangguhkan atau bahkan membatalkan usaha mereka.

  Ramalan yang lebih realistik ialah aplikasi yang meluas berada sekurang-kurangnya satu atau dua dekad lagi.

  berkaitan:Kajian AAA baru-baru ini mendapati kebanyakan pengguna takut dengan kereta autonomi.

  Setiap tahun, beribu-ribu peminat kereta pergi ke Las Vegas untuk pertunjukan SEMA. Rakan sekerja yang hadir berkongsi beberapa pandangan. Katanya, berbanding lawatan sebelum ini, dia tidak pernah melihat persembahan sesak itu, yang bercakap mengenai kesihatan pasar raya selepas itu.

  Tidak mengejutkan, trend nombor satu ialah trak, trak dan lebih banyak trak.

  Kuasa kuda adalah besar, seperti biasa, dan tahun ini, mencapai atau melepasi 1,000 kuasa kuda nampaknya hampir setanding untuk kursus itu. Kereta elektrik dipamerkan bersama-sama dengan enjin gas yang besar; kedua-dua konsep Camaro elektrik baharu dan ’49 Mercury yang ditukar kepada elektrik ditunjukkan. Sebaliknya, kenderaan autonomi bukanlah kemuncak utama, kerana pengguna terus mengekalkan keinginan mereka yang telah lama dipegang untuk memiliki set roda mereka sendiri, sebaik-baiknya diperibadikan.

  berkaitan: Orang ramai masih suka memandu walaupun terdapat kereta autonomi.

  Teknologi Enjin Baharu: Terima kasih kepada VW, enjin diesel semuanya mati. Teknologi baharu seperti enjin anjakan berubah-ubah Nissan dan enjin petrol mampatan Mazda akan memastikan petrol kekal sebagai sumber bahan api yang berdaya maju. Hibrid dan EV tulen akan secara perlahan tetapi pasti menangkap peratusan jualan yang lebih besar sedikit.

  Walau bagaimanapun, selagi gas masih murah di AS, trak akan dijual dalam jumlah besar, terutamanya dengan enjin kuasa kudanya yang tinggi.

  Perjalanan Seterusnya Perkongsian Tunggangan: Uber, Lyft dan seumpamanya mungkin menambah kesesakan di tempat seperti New York City, tetapi mereka membantu meyakinkan orang dewasa muda bahawa pemilikan kereta sekolah lama tidak lagi diberikan. Disambungkan kepada ini ialah model “Langganan Kenderaan” yang baru muncul. Langganan kenderaan termasuk penyelenggaraan, cukai dan insurans, semuanya untuk satu nombor bulanan. Tukar kepada model lain daripada barisan pengeluar biasanya disertakan.

  Pengguna boleh pergi pada bila-bila masa. Kelemahannya? Harga bulanan yang berjalan antara $1,000-$3,000. Mereka bermula dengan jenama mewah tetapi, jika ia berlaku, harapkan pembuat kereta mencari cara untuk mengurangkan kos tersebut.

  Kawasan Bandar yang Sesak: Kami berada di laluan perlanggaran kerana SUV penghunian tunggal bersaing untuk mendapatkan ruang dengan pemandu perkongsian perjalanan di kawasan bandar yang sudah sesak. Tambah pada itu: Trak FedEx dan UPS membuat penghantaran Amazon setiap jam, kekurangan pelaburan dalam pengangkutan awam, skuter elektrik sebagai alternatif, dan kebimbangan tentang pencemaran dan perubahan iklim.

  Beberapa bandar Eropah telah pun membuat rancangan untuk mengharamkan kenderaan pembakaran dalaman dari jalan mereka dalam dekad yang akan datang.

  Saya meramalkan bahawa pada tahun 2019 beberapa bandar di AS, menyedari bahawa larangan secara terang-terangan adalah terlalu melampau, sebaliknya akan mengambil serius tentang penetapan harga kesesakan dan “zon pejalan kaki bebas kereta” sebagai cara untuk memerangi kesesakan.

  Gajah di dalam bilik: Industri automotif, mungkin lebih daripada yang lain, sangat bergantung pada perdagangan global bebas. Kegagalan kuasa dunia untuk mencapai penyelesaian kepada isu perdagangan boleh menjejaskan mana-mana atau semua perkara yang kita jangkakan untuk 2019.

  Secara keseluruhannya, ramalan saya untuk 2019 adalah lebih daripada apa yang kita sudah ada; pikap, Jeep, crossover, kuasa kuda, penyesuaian dan keperibadian. Pasaran selepas itu sihat dan menantikan pertumbuhan kukuh yang berterusan pada tahun 2019. Terutamanya apabila SUV terus mengambil peratusan yang lebih besar daripada pai jualan kenderaan baharu dengan mengorbankan lebih sedikit sedan.

  Richard Reina ialah Pengarah Latihan Produk diCARiDdan seorang peminat auto dan pakar dengan lebih 30 tahun pengalaman bekerja dengan kereta.

  Saya bersetuju dengan kenyataan ini, “produk selepas pasaran telah menyediakan pelbagai pilihan kepada peminat kereta, yang memimpin pakar industri untuk mempercayai bahawa 2019 adalah bersedia untuk pertumbuhan yang stabil dan berterusan.”

  Memang betul. Hanya minggu ini saya sedang mencari hadiah percutian yang boleh saya berikan kepada orang tertentu dalam keluarga saya, serta kalangan rakan. Cuba melihat produk automotif dan melihat banyak barangan yang dijual seperti penutup tonneau, roda dan banyak lagi. Berharap untuk melihat lebih banyak lagi untuk tahun depan.

  Terima kasih kerana berkongsi artikel yang berguna. Saya baru di sini tetapi saya membaca kebanyakan artikel blog anda. Sila teruskan menulis untuk kami. terima kasih

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *