AirPods 3 akan mengguna pakai penyelesaian cip SIP, serupa dengan AirPods Pro – Laporan

Apple akan menukar AirPods 3 generasi akan datang kepada penyelesaian cip sistem dalam pakej yang kompleks, yang akan menggantikan teknologi pelekap permukaan semasa yang digunakan peranti, menurut penganalisis TF Securities Ming-Chi Kuo.

Dijangka gergasi teknologi Cupertino akan melancarkan AirPods peringkat permulaan baharu dengan bentuk dan reka bentuk yang serupa dengan AirPods Pro pada separuh pertama 2021, kata Kuo dalam nota penyelidikan. Dengan beralih kepada teknologi pembungkusan cip, produk itu boleh membawa ciri canggih yang dinikmati oleh pemilik AirPods Pro kepada pengguna lain pada titik harga yang lebih berpatutan.

Menurut laporan itu, permintaan untuk komponen AirPods Pro generasi semasa akan meningkat dengan pesat pada tahun-tahun akan datang:

“Kuo percaya pembekal alat ganti 孉irPods Pro generasi semasa sepatutnya melihat penghantaran komponen berkembang dianggarkan 50 peratus hingga 100 peratus tahun ke tahun. 孉irPods generasi kedua sedia ada dijangka akan dihentikan apabila model baharu dilancarkan.”

Peralihan kepada sistem SiP akan membolehkan pengeluar menyusun lebih banyak komponen ke dalam ruang yang lebih kecil. AirPods Pro Apple, contohnya, menggunakan reka bentuk SiP dengan cip H1 rekaan Apple yang mengendalikan audio, arahan Siri, keupayaan membatalkan hingar dan banyak lagi. Jika teknologi ini dibawa ke AirPods standard, ini mungkin bermakna AirPods 3 mungkin melalui reka bentuk semula yang lengkap.

Teknologi ini boleh meningkatkan hayat bateri, kualiti bunyi dan juga meningkatkan integrasi Siri. Walau bagaimanapun, memandangkan ciri pembatalan hingar telah dikhaskan untuk varian AirPods yang lebih mahal, tidak mungkin Apple akan membawa ciri ini kepada AirPods 3 yang lebih murah.

Sumber orang dalam mencadangkan bahawa syarikat seperti Amkor, JCET dan Huanxu Electronics akan mengeluarkan alat ganti untuk AirPod baharu, bersama Shin Zu Shing. Dan, Varta dan Sunwoda Electronic akan membekalkan bateri sel butang untuk fon telinga Bluetooth baharu Apple.

Tahun ini, jualan untuk AirPods dijangka meningkat sebanyak 65.1%. Jangkaan pertumbuhan dalam jualan fon telinga wayarles Apple boleh dikaitkan dengan keputusan syarikat untuk menjual iPhone 12 yang akan datang tanpa wayar. EarPods dimasukkan ke dalam kotak.

Baca Juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *