‘Agar.io’ ialah permainan Android yang huru-hara di mana anda mesti makan atau dimakan [VIDEO]

agarius

Survival of the fittest: ia adalah frasa yang sering kita dengar. Anda mesti berkembang dan bertahan atau dimusnahkan oleh mereka yang lebih berkebolehan daripada anda. Agar.io adalah permainan yang mengambil idea itu ke dalam hati. Mudah sahaja, makan atau dimakan. Manfaatkan mereka yang lebih lemah daripada anda untuk terus hidup. Ini mungkin kedengaran seperti permainan gladiator-esque yang mengerikan, tetapi tidak. Agar.io menggabungkan mekanik permainan mudah dengan elemen dalam talian untuk menghasilkan permainan yang ketagihan.

Dalam Agar.io anda bermain sebagai sel mudah. Agar sel anda berkembang, anda mesti menyerap sel yang lebih kecil, tetapi berhati-hati dengan sel yang lebih besar daripada anda yang cuba melakukan perkara yang sama. Permainan jenis ini sememangnya bukan sesuatu yang baru. Malah, salah satu permainan kami yang paling ketagihan adalah sangat serupa. Walau bagaimanapun, Agar.io mempunyai beberapa helah lagi yang menjadikannya lebih ketagihan dan menyeronokkan.

Apabila sel anda semakin besar, ia juga semakin perlahan. Ini menyukarkan anda untuk mengesan sel yang lebih kecil dan menyerapnya. Untuk menangkap sel lain, anda mempunyai beberapa manuver untuk dipilih. Manuver “pecah” akan mengunjurkan separuh daripada jisim anda ke arah yang anda tuju. Ini membolehkan anda menembak diri sendiri pada sel lain, tetapi lebih baik anda pastikan ia lebih kecil daripada separuh saiz anda. Anda juga perlu memastikan tiada sel besar menunggu untuk melahap anda sebaik sahaja anda terbelah dua.

Gerakan kedua membolehkan anda mengeluarkan bahagian kecil jisim anda. Melakukan ini akan menjadikan anda lebih kecil, tetapi ia boleh berguna pada masa tertentu. Sebagai contoh, jika anda perlu melarikan diri dengan cepat, anda boleh mengeluarkan beberapa jisim untuk dapat bergerak lebih pantas. Anda juga boleh menembak beberapa jisim ke dalam sel lain untuk memperlahankannya. Kedua-dua gerakan ini memainkan peranan yang besar dalam strategi permainan. Anda tidak boleh bergerak perlahan-lahan dan mengharapkan untuk melakukan apa-apa.

skrin agario

Perkara terakhir yang membuat Agar.io begitu hebat adalah elemen dalam talian. Anda bukan hanya bermain melawan sekumpulan sel berpandukan komputer. Semua sel lain yang anda lihat sedang dikawal oleh manusia lain seperti anda. Di penjuru kanan sebelah atas skrin anda boleh memaparkan papan pendahulu. Anda boleh melihat pemain mana yang paling besar pada masa ini pada peta dan melihat tempat anda berada. Ia menambahkan elemen persaingan pada permainan yang menjadikannya 10 kali lebih ketagihan.

Kawalan untuk Agar.io bekerja dengan agak baik. Untuk menggerakkan anda hanya seret jari anda ke mana-mana pada paparan. Ia tidak semudah bermain di versi web, tetapi ia berfungsi untuk peranti mudah alih. Kami ingin melihat cara untuk menavigasi dengan pecutan. Secara keseluruhannya, ia berfungsi dengan baik dan ia merupakan cara yang baik untuk bermain permainan semasa anda dalam perjalanan. Anda boleh memuat turun Agar.io untuk Android di sini secara percuma. Mungkin kita akan melihat anda dalam permainan!

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *