Adakah Galaxy Z Fold 3 menawarkan eSIM?

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Samsung Galaxy Z Fold 3 ialah peranti yang mengukuhkan tanggapan bahawa boleh lipat sentiasa ada dan merupakan salah satu pilihan terbaik. OEM Korea juga telah mengurangkan halangan masuk untuk telefon lipatnya tahun demi tahun dan terus menambah ciri biasa pada telefon pintar tradisional. Tetapi dengan ketersambungan menjadi faktor penting untuk dipertimbangkan, anda mungkin tertanya-tanya sama ada Z Fold 3 menyokong eSIM. Nah, artikel ini akan membantu menjawab pertanyaan itu.

Ya, Samsung Galaxy Z Fold 3 menyokong eSIM, tetapi terdapat tangkapan untuk pembeli dari Amerika Syarikat, kerana peranti yang dijual di sana tidak akan mempunyai keserasian eSIM, mahupun slot dual nano-SIM.

Unit Buts yang dibeli di wilayah lain boleh menggunakan berbilang pembawa dengan mempunyai dua SIM dalam peranti mereka serentak — sama ada dengan gabungan nano-SIM dan eSIM atau dua nano-SIM.

Untuk menyelidiki lebih lanjut mengenai ketersambungan peranti, Z Fold 3 menyokong kedua-dua varian mmWave dan Sub6 5G, dan untuk WiFi, pengguna mempunyai akses kepada standard 6E. Selain daripada ini, ia juga boleh menyambung ke peranti dan berkongsi maklumat melalui Bluetooth (5.2) dan NFC.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang Galaxy Z Fold 3 dan bagaimana ia lebih baik daripada pendahulunya, pastikan anda membaca perbandingan kami pada kedua-dua peranti itu. Tetapi untuk memberi anda sedikit ringkas tentang peranti baharu itu, Z Fold 3 menampilkan set paparan yang dipertingkatkan, panel luar, yang berukuran 6.2-inci, kini menyegarkan pada 120Hz, dan skrin 7.6-inci dalam menawarkan penuh- pengalaman skrin kerana kamera bawah paparannya dan rasa tangan yang lebih baik disebabkan oleh pelindung skrin baharu yang lebih berdaya tahan berbanding sebelum ini. Ia juga berfungsi dengan SPen Samsung sekarang, walaupun anda perlu membeli varian yang serasi dengan Z Fold.

Untuk prestasi, ia menampilkan Snapdragon 888, yang memperoleh kuasa daripada bateri 4400mAh, dan bergantung pada 12GB RAM untuk pemprosesan dan storan 256 atau 512GB, untuk menyimpan barangan dengan baik. Optik kamera kekal tidak berubah di bahagian belakang.

Namun begitu, generasi ini adalah percubaan terbaik Samsung dan boleh menjadi saluran masuk anda ke dunia boleh lipat jika anda telah mengintai peluang untuk masuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *