9 daripada Telefon Flip Pintar Terbaik yang Boleh Anda Beli pada 2021

Adakah anda tahu bahawa telefon flip masih belum mati? Satu fesyen ruji pada tahun 90-an, telefon selipar masih memegang genggamannya dengan baik dalam abad ke-21. Anda juga boleh mendapatkan telefon flip pintar dengan Android dipasang, seperti yang anda akan lihat! Jika anda sedang mencari telefon flip baharu pada tahun 2021, ini adalah antara yang terbaik untuk dipilih.

Ia telah wujud selama beberapa tahun sekarang, tetapi sebahagian besar telefon selip masih cenderung kepada retro, jadi mereka berumur sedikit lebih anggun daripada telefon pintar yang ditakrifkan oleh versi terkini Android atau iOS.

GO FLIP 3 ialah peranti kecil dan langsing yang boleh dibeli dengan harga di bawah $100. Ia memuatkan CPU Snapdragon 210 dan skrin 2.8″ dengan resolusi 320×240 yang sederhana. (Jika anda sedang mencari skrin telefon selak resolusi tinggi, anda akan menemuinya lebih jauh di bawah senarai untuk harga yang lebih tinggi.)

Ia mempunyai skrin kecil pada penutup luar yang memaparkan masa, dan anda boleh mengembangkan storannya melalui mikroSD sehingga 32GB. Anda tidak akan mengambil gambar yang menakjubkan dengan kamera 2MP, tetapi hayat baterinya dan pemilihan apl penting yang termasuk Gmail, Facebook, Kalendar dan Twitter memberikan anda semua yang anda perlukan apabila ia berkaitan dengan perkara asas.

Nokia telah mengalami kebangkitan yang besar sejak menjadi lebih pintar dan menyertai kedudukan Android, jadi ia mampu untuk pergi sedikit ke kiri dengan menawarkan telefon berinspirasikan retro. Ia mengeluarkan versi moden siri 3310 klasiknya tetapi juga telah mengeluarkan telefon flip pintar kecil yang anggun dalam Nokia 2720.

Ia berjalan pada sistem pengendalian KaiOS, versi Linux yang ringan, yang mungkin lebih sesuai untuk telefon flip berspesifikasi rendah daripada Android yang lebih menuntut. Ia dibuat dengan kerjasama Google, walau bagaimanapun, ia menampilkan Google Assistant, serta apl penting yang dipramuat seperti Facebook, WhatsApp dan Google Duo.

Apa yang penting, ia menampilkan hayat bateri terbiar 28 hari yang hebat (anda tidak nampak hari ini) dan 4G/LTE. Ia hanya kelihatan elegan. Terdapat butang kecemasan di bahagian belakang juga.

Sekarang kita memasuki definisi moden “telefon selak” dengan paparan fleksibel sepenuhnya Samsung. Samsung Galaxy Z Flip tidak mempunyai papan kekunci kecil di bahagian bawah sebaliknya, ia mempunyai lebih banyak skrin. Apabila ia dilanjutkan sepenuhnya, ia kelihatan seperti satu skrin tunggal. Walau bagaimanapun, anda boleh melipat bahagian bersama untuk menjimatkan sedikit ruang poket.

Galaxy Z Flip ialah keluaran yang lebih terkini daripada model di atas dan dikeluarkan pada Februari 2020. Oleh itu, spesifikasinya jauh lebih mengagumkan, dengan OS Android 10, pemproses okta-teras Snapdragon 855+ dan 8 GB RAM . Ia mempunyai resolusi 1080 x 2636 dan paparan 6.7″ apabila dibuka, sudah tentu!

Entri bukan Samsung yang jarang ditemui, Motorola Razr menjadikan telefon selipar kelihatan seperti ia mula digayakan pada abad ini. Apabila ia terbalik, skrin merentang dari atas ke bawah, sama seperti Galaxy Z. Apabila ia dilipat, permukaan atas memaparkan masa dan pemberitahuan.

Sekali lagi, telefon ini baru-baru ini, jadi spesifikasinya sangat baik. Ia datang dengan Amazon 9 tetapi boleh dinaik taraf kepada 10 jika perlu. Ia mempunyai Snapdragon 710 okta-teras, paparan 6.2″, 6 GB RAM dan 128GB ruang dalaman.

Dalam carian anda, anda akan mendapati Samsung mempunyai lebih banyak model telefon flip Android di pasaran daripada mana-mana syarikat lain. Galaxy Folder 2 adalah salah satu model lama tetapi masih berfungsi dengan baik.

Telefon ini mempunyai storan 16GB, paparan 3.8 inci, pemproses empat teras 1.4GHz dan RAM 2GB. Ia adalah model lama, jadi anda mungkin sukar mencarinya dalam talian. Walau bagaimanapun, jika anda boleh mencarinya di eBay atau tapak yang serupa, ia adalah pilihan yang bagus.

Jika anda sedang mencari telefon pintar asas tetapi tidak memerlukan banyak apl, ZTE Cymbal Z-320 mungkin sesuai untuk anda. Telefon ini tidak penuh dengan ciri, tetapi ia murah dan mempunyai semua fungsi asas yang anda harapkan daripada telefon Android. Selain itu, ia mempunyai faktor bentuk flip itu.

Salah satu ciri utama ialah sambungan 4G LTE. Memandangkan pembekal selular menghentikan sokongan untuk teknologi lama seperti 2G, mempunyai sambungan moden adalah penting untuk memastikan anda dapat terus menggunakan telefon anda.

Pengilang yang tidak diketahui secara relatifnya di Barat, Kyocera KYF31 ialah telefon Android yang menjimatkan wang tetapi tidak berhemat pada butirannya. Ia mengekalkan rupa retro tetapi dilengkapi dengan keupayaan 4G, kamera 8.0 megapiksel dan Android 5.1.1. Ia menggunakan pemproses empat teras Snapdragon 210 dan 1GB RAM.

Telefon ini juga dilengkapi dengan beberapa fungsi sentuhan yang menarik. Contohnya, dengan meleret telefon anda dari papan kekunci, anda boleh menatal melalui tetingkap seolah-olah telefon pintar.

Sesetengah daripada kita memerlukan telefon yang lebih keras daripada telefon pintar standard. Kyocera telah membina telefon pintar jenis ini selama bertahun-tahun. Kyocera DuraXE menggabungkan reka bentuk gaya flip dengan binaan lasak untuk bertahan dengan apa sahaja yang anda lemparkan.

Telefon ini mempunyai 1 GB RAM dan storan 8 GB, tetapi slot kad memori membolehkan anda mengembangkan storan. Kyocera DuraXE menyokong kad microSD bersaiz sehingga 32 GB.

Jika anda sedang mencari telefon prabayar mampu milik yang menjalankan Android, TracFone ZTE Z233 adalah antara yang paling murah yang anda akan dapati. Ini adalah telefon pintar termurah dalam senarai ini.

Pada sisi negatifnya, telefon ini dikunci pembawa, jadi ia hanya akan berfungsi dengan perkhidmatan selular Tracfone. Kelebihannya, ia menampilkan sambungan 4G LTE, jadi anda boleh yakin ia akan bertahan lama.

Telefon selak jauh daripada mati. Daripada telefon flip biasa kepada yang boleh dilipat, terdapat model telefon flip Android untuk semua orang.

Jika anda seorang senior atau membeli telefon untuk senior, telefon selak bukan satu-satunya pilihan. Segala-galanya daripada telefon canggih kepada telefon ringkas tetapi canggih boleh berfungsi. Jika anda tidak pasti di mana untuk bermula, lihat senarai telefon pintar terbaik kami untuk warga emas.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Pengurus Kandungan di Make Tech Easier. Menikmati Android, Windows dan bermain-main dengan emulasi konsol retro ke titik pemecahan.

Bolehkah motorola razr dinaik taraf kepada mana-mana versi terbaru amazon jika mahu??

Tidak, tetapi yakinlah bahawa langganan ebay anda akan membolehkan anda meneruskan, walaupun versi Amazon anda sudah usang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *