7 Salinan Windows 7 Dijual Setiap Saat

Paul Thurrott telah menggali beberapa statistik menarik mengenai penjualan dan kejayaan bilangan salinan Windows 7 yang telah dijual setakat ini. Kebanyakan statistik berikut ialah byVP dan CFO Tami Reller di Bank of America Merrill Lynch.

Menurut Merrill, Microsoft menjual lebih 100 juta lesen Windows 7 dalam tempoh 6 bulan pertama selepas dikeluarkan pada Oktober tahun lepas. Ini membuang ‘rekod jualan’ yang telah dituntut oleh Apple dengan Snow Leopard. Windows 7 ialah yang sistem pengendalian terpantas yang pernah ada. Microsoft mengatakan bahawa ia telah menjual 7 salinan Windows 7 sesaat dalam 6 bulan pertamanya di pasaran selepas dikeluarkan. Ini sangat mengagumkan. Kebanyakan orang akan berhutang nombor ini kepada lesen yang terikat dengan PC baharu, tetapi walaupun begitu, ini menakjubkan apabila anda melihat fakta bahawa Apple mempunyai suku terbaik dalam jualan tahun lepas. Mungkin orang yang membeli Mac mendapat salinan Windows 7 setiap satu juga?

Net Applications melaporkan bahawa 12 peratus PC di dunia kini menjalankan Windows 7. Paul berkata ini berjumlah 3 kali ganda bahagian pasaran OS X. Windows 7 bukan sahaja mengalahkan Snow Leopard di sini, ia mengalahkan setiap versi OS X yang digunakan. di sana, digabungkan.

Malah perniagaan ingin beralih ke Windows 7, lebih daripada yang mereka lakukan dengan Vista.

Menurut Microsoft,perniagaan mula bergerak pada rancangan penggunaan Windows 7 mereka. Ini telah menghasilkan peningkatan sebanyak 14 peratus dalam jualan untuk PC perniagaan. Tidak jelas apakah tempoh masa untuk peningkatan ini, atau dari mana data itu datang. Saya tahu daripada perbincangan saya sendiri dengan pembuat PC dan pelanggan utama Microsoft bahawa perniagaan, secara amnya, jauh lebih bersemangat tentang Windows 7 berbanding Vista dan nampaknya sedang giat menyediakan penggunaan. Walau bagaimanapun, syarikat-syarikat ini bergerak perlahan-lahan walaupun ketika mereka bergerak. Ini adalah ruang untuk menonton.

Secara jujur, Microsoft tidak mendapat kredit yang mencukupi untuk kejayaan Windows 7. Ia telah menjadi kejayaan besar sejak dikeluarkan, dan Apple atau Linux masih belum dapat bersaing dengannya. Ini membuktikan bahawa, walaupun dengan semua perbincangan pengkomputeran awan, Windows berada di sini untuk kekal lama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *