7 daripada Pembekal DNS Dinamik Terbaik yang Boleh Anda Gunakan secara Percuma

DNS Dinamik (juga dikenali sebagai DDNS atau DynDNS) ialah perkhidmatan untuk memetakan nama domain Internet ke komputer dengan alamat IP dinamik. Kebanyakan komputer bersambung ke penghala melalui DHCP, yang bermaksud penghala secara rawak memberikan alamat IP untuk komputer anda.

Ini juga bermakna alamat IP komputer anda sentiasa berubah, dan ini menyukarkan untuk berhubung dengan dunia luar. DNS Dinamik menyelesaikan isu ini dengan sentiasa mengemas kini perkhidmatan DNSnya dengan alamat IP terkini anda.

Jika anda ingin menjalankan rangkaian rumah, di sini, tanpa tertib tertentu, ialah beberapa penyedia DNS Dinamik percuma terbaik.

Namecheap menyediakan apl DNS Dinamik percuma dengan domainnya, yang kebetulan merupakan salah satu perkhidmatan DNS terbaik di luar sana. Ia pantas dan responsif, melaporkan perubahan anda kepada Google DNS dengan baik dan pantas.

Terdapat tiga peringkat penyedia DNS yang berbeza dalam NameCheap, dengan yang ringan percuma tersedia untuk sesiapa sahaja yang hanya mencipta akaun percuma di Namecheap. Buat domain atau pindahkan, dan anda akan terserempak dengan DNS “Asas” yang menjamin 100 peratus masa beroperasi.

Ia merupakan perkhidmatan yang secara senyap-senyap menjadi salah satu pilihan yang lebih mudah, lebih pantas dan amat bermanfaat bagi mereka yang mendaftar dan mengehos domain mereka sendiri.

Berpangkalan di luar Jerman, YDNS ialah penyedia DNS Dinamik percuma yang hanya meminta anda mendaftar dengan alamat e-mel dan kata laluan anda sebelum anda mula menggunakannya. Melainkan anda menggunakan nama domain tersuai, anda dihadkan untuk menggunakan domain “ydns.eu”, tetapi bagi kebanyakan orang, itu sudah memadai.

Tiada had kepada jumlah domain tersuai atau hos yang boleh anda miliki di ydns dan terdapat sokongan untuk sambungan keselamatan DNSSEC. Ia berfungsi dengan kebanyakan pelaksanaan DNS Dinamik.

Pengguna yang lebih celik teknologi juga boleh memuat turun skrip bash untuk YDNS, menggunakannya untuk mengemas kini hos dinamik.

Dengan persembahannya yang sangat minimum, FreeDNS menawarkan salah satu cara paling mudah untuk menyediakan diri anda dengan pantas dengan DNS Dinamik. (Ia juga menawarkan perkhidmatan DNS statik.)

Terdapat puluhan ribu domain untuk dipilih, serta pilihan untuk menggunakan nama domain tersuai anda sendiri. Pada ketika ini, ia merupakan salah satu penyedia DNS Dinamik paling popular di luar sana, menangani lebih 7 bilion permintaan sebulan.

Proses untuk menyediakan akaun agak mudah dan tidak akan mengambil masa lebih daripada lima minit. Selepas menyediakan akaun, penunjuk DNS adalah serta-merta. Anda juga boleh memilih daripada lebih daripada 90,000 domain. Untuk semua domain ini, mereka menawarkan ubah hala URL.

Ini ialah penyedia DDNS yang berpangkalan di Jerman yang percuma sepenuhnya. Salah satu perkara pertama yang akan menarik perhatian anda di tapak web ialah tawaran sejumlah lima hos dan 100 domain. Selain daripada ini, ia adalah satu pembekal yang sesuai dengan lancar ke dalam tembok api dan ke dalam peranti pengeluar lain. Walaupun ini adalah pembekal “titik selamat”, anda dibenarkan menggunakan perkhidmatan tanpa peranti “titik selamat”.

Mendaftar dengan Securepoint DynDNS adalah mudah dan cepat. Ia juga sebahagian besarnya tanpa nama. Anda hanya memerlukan nama pengguna, alamat e-mel dan sudah tentu kata laluan. Selepas pendaftaran, anda akan dapat bermula sebaik sahaja anda menerima e-mel pengesahan.

Securepoint DynDNS menawarkan sokongan untuk protokol IPv6 dan token kemas kini, yang merupakan kata laluan tambahan untuk keselamatan tambahan.

Tidak seperti Securepoint DynDNS, Dynu tidak sepenuhnya percuma. Ia menawarkan versi percuma dan versi berbayar, dengan versi berbayar mempunyai beberapa ciri tambahan. Walau bagaimanapun, versi percuma akan menyediakan masa aktif DNS yang boleh dipercayai melalui beberapa pelayan yang terletak di seluruh dunia. Ini penting kerana ini menunjukkan bahawa walaupun domain peringkat atas akan berfungsi, tanpa mengira negara milik mereka.

Ia percuma untuk memuat turun klien DDNSnya, yang akan berjalan di latar belakang dan mengemas kini rekod DNS secara automatik apabila alamat IP anda berubah. Dengan versi percuma, semua perkhidmatan tersedia untuk hanya satu subdomain. Perkhidmatan ini termasuk perkhidmatan e-mel, pendaftaran domain dan sijil SSL. Dengan versi berbayar, anda mempunyai semua perkhidmatan untuk jumlah subdomain yang tidak terhad.

Pembekal perkhidmatan DNS dinamik DuckDNS dibina menggunakan infrastruktur Amazon. Laman web ini jelas, dan keseluruhan sistem dikendalikan oleh hanya dua jurutera perisian.

Sistem ini, bagaimanapun, mempunyai jumlah tutorial bertulis yang mencukupi untuk membantu menyediakan DuckDNS pada beberapa platform. Platform ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, macOS, Windows dan Linux.

Akaun anda dibenarkan mempunyai empat subdomain di duckdns.org. Anda hanya akan mendapat lebih jika anda menderma kepada pasukan.

Pembekal DDNS yang berpangkalan di AS ini menawarkan pakej percuma serta dua pakej berbayar. Versi percuma mengehadkan anda kepada tiga nama hos, bilangan domain yang terhad dan keperluan untuk pengesahan akaun setiap 30 hari. Jika akaun tidak disahkan, ia akan dipadamkan dengan serta-merta.

Dalam versi perisian percuma anda juga akan mendapat banyak iklan. Walau bagaimanapun, tiada satu pun kelemahan ini dikenakan pada versi berbayar.

Selain DNS Dinamik, anda juga harus menggunakan perkhidmatan DNS yang boleh melindungi privasi dalam talian anda, seperti NextDNS, atau mendayakan DNS melalui HTTPS dalam penyemak imbas.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Saya menggunakan DDNS Percuma https://free-ddns.com. Mudah dan percuma

DDNS percuma https://www.good-dns.net/ , sangat mudah.

Anda harus melihat ShareDNS.io juga.

ShareDNS.io ialah penyedia DNS percuma yang membenarkan ahli berkongsi subdomain dengan ahli lain. Cara ia berfungsi adalah mudah. Untuk setiap domain yang anda tunjuk ke sistem mereka, anda boleh membuat 100 subdomain pada nama domain ahli mereka yang lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *