6 telefon Huawei akan mendapat Android 7.0 Nougat pada Q1 2017

Tertanya-tanya bila telefon Huawei anda akan ditingkatkan kepada Android 7.0 Nougat? Syarikat itu telah mengesahkan bahawa sekurang-kurangnya 6 peranti mereka akan mendapat kemas kini pada satu ketika pada Q1 2017.

Telefon tersebut termasuk The Huawei Mate 8, P9, P9 Plus, P9 Lite, Nova dan Nova Plus. Mereka semua juga akan disambungkan dengan EMUI 5.0 Huawei yang baharu, yang dianggap sebagai pengalaman perisian yang paling menyenangkan pada telefon Huawei setakat ini (berkat fakta bahawa mereka benar-benar keluar dari jalan dan membiarkan Android bersinar, untuk sekali gus ).

Huawei tidak memberikan sebarang butiran dari segi tarikh atau rancangan pelancaran yang tepat. Kami akan mengatakan tidak mengharapkan semua peranti ini mendapat kemas kini pada hari yang sama, walaupun, dan kami tidak akan meletakkan pertaruhan pada peranti itu datang ke semua wilayah pada masa yang sama, sama ada.

Bagi pemilik telefon bimbit Huawei yang lain — termasuk yang menggunakan sub-jenama Honor — ini tidak bermakna anda tidak akan mendapat Nougat, cuma Huawei masih belum memberikan sebarang maklumat tentang rancangan untuk telefon tertentu anda. Jika itu kamu, maka bersabarlah dan kamu akan mendapat pahala pada waktunya.

[via GSMArena]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *