6 daripada Apl YouTube Pihak Ketiga Terbaik untuk Mudah Alih Yang Perlu Anda Cuba

Apl YouTube rasmi kebanyakannya berfungsi seperti yang diiklankan tetapi masih kekurangan banyak ciri penting yang diminati pengguna, seperti main latar belakang dan keupayaan untuk memuat turun video. Nasib baik, anda tidak perlu berpuas hati dengan pengalaman YouTube yang tidak lengkap apabila menonton video pada telefon bimbit anda, kerana terdapat beberapa alternatif yang boleh memenuhi keperluan anda. Untuk membantu anda mengetahui yang mana satu untuk digunakan, kami telah menyenaraikan beberapa apl YouTube pihak ketiga terbaik untuk mudah alih yang perlu anda cuba.

Tegasnya, YouTube Go (Android | iOS) tidak boleh dikira sebagai apl pihak ketiga kerana ia masih dibangunkan oleh Google, tetapi versi ringan apl YouTube ini masih berguna untuk pengguna dengan peranti dengan memori rendah dan pada pelan data terhad. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa apl ini hanya tersedia dalam bilangan wilayah yang terhad, jadi anda mungkin perlu memuat turun APK jika anda ingin menggunakannya untuk berputar.

Perkara yang menjadikan YouTube Go pilihan yang bagus ialah ia membolehkan anda memilih berapa banyak megabait lebar jalur yang anda ingin belanjakan semasa menonton video. Jika anda sedang mencari cara untuk mengurangkan penggunaan pelan data anda, menggunakan apl YouTube Go mungkin perkara yang anda cari.

Selain itu, apl YouTube ini membolehkan anda log masuk dengan akaun anda dan menyimpan video untuk tontonan kemudian. Versi ringan YouTube dibina supaya ia boleh berfungsi dengan lancar, walaupun pada sambungan Internet yang rendah. Walau bagaimanapun, satu perkara yang perlu diperhatikan ialah anda tidak akan terlepas daripada iklan yang menjengkelkan jika anda meneruskan dan memutuskan untuk menggunakan aplikasi ini.

Anda tidak akan menemui NewPipe (Android) di Gedung Google Play. Anda boleh mendapatkannya daripada F-Droid sebaliknya, yang merupakan tapak web khusus untuk perisian percuma dan sumber terbuka. Memandangkan NewPipe tidak bergantung pada mana-mana pustaka rangka kerja Google atau API YouTube dan hanya menghuraikan tapak web untuk mendapatkan maklumat yang diperlukan, apl itu akan berfungsi pada peranti tanpa Perkhidmatan Google dipasang, seperti peranti Huawei yang lebih baharu.

Apl ini memaparkan antara muka minimum tanpa iklan yang membolehkan anda menonton video dan menyimpannya atau memainkannya di latar belakang dengan skrin dimatikan. Anda boleh memaksa video untuk dimainkan pada kualiti pilihan anda dan menggunakan mod gambar dalam gambar terbina dalam, yang agak berguna apabila anda ingin menonton video dan melakukan tugas lain pada masa yang sama.

Anda tidak memerlukan akaun YouTube untuk menggunakan apl ini, tetapi anda masih boleh melanggan saluran seperti biasa atau mengimport langganan sedia ada anda selepas mengeksportnya melalui tapak web YouTube.

Jika anda hanya mencari pengalaman YouTube tanpa iklan, dan kami tahu ramai di antara anda, kerana gangguan iklan boleh menjadi sangat menjengkelkan, YouTube Vanced (Android) mungkin merupakan apl yang sesuai untuk anda.

Vanced ialah versi ubah suai apl YouTube rasmi yang telah dipertingkatkan dengan sekumpulan ciri tambahan, termasuk keupayaan untuk memainkan video di latar belakang. Ia juga mengekalkan keupayaan untuk log masuk ke akaun YouTube anda dan melakukan segala yang mungkin daripada apl rasmi.

Apl ini membolehkan anda menyimpan video untuk kegunaan luar talian, sama seperti dalam apl YouTube rasmi. Untuk mula menggunakan YouTube Vanced, anda perlu memuat turun APK daripada tapak web rasmi dan memasangnya pada peranti Android anda. Jika anda ingin log masuk ke akaun anda, anda juga perlu memasang rakan MicroG untuk Vanced.

FireTube ialah aplikasi hebat (Android) untuk mereka yang ingin menyimpan data mudah alih hanya dengan mendengar kandungan YouTube tanpa video atau memilih kualiti video. Ia adalah apl lain yang tidak tersedia di Gedung Play, jadi anda perlu mendapatkan fail APK dan memasangnya secara manual pada peranti anda.

Walaupun apl nampaknya tertumpu pada muzik, anda boleh menggunakan jika untuk mana-mana video YouTube bukan sahaja video muzik. Audio akan terus dimainkan walaupun anda bertukar kepada apl lain atau mematikan skrin peranti anda. Yang penting, apl itu membolehkan anda log masuk ke akaun YouTube anda supaya anda boleh mendengar senarai main tersuai anda.

iTube (Android | iOS) ialah satu lagi alternatif YouTube yang berbaloi. Walaupun ia tidak menawarkan pilihan untuk menyimpan video, ia mempunyai antara muka yang bersih yang menjadikan mendengar lagu kegemaran anda menjadi mudah. Aplikasi ini menawarkan kemungkinan untuk melaraskan bes dan treble untuk setiap trek, dan ia boleh memainkan video di latar belakang. Apatah lagi, iTube boleh memaparkan lirik lagu yang sedang anda tonton.

Anda boleh log masuk dengan akaun anda di iTube dan mencipta serta mengedit senarai main. Apl ini juga menawarkan akses kepada senarai senarai main yang dipilih susun berdasarkan genre muzik yang berbeza, jadi apabila anda memerlukan inspirasi, iTube sentiasa menyokong anda. Satu lagi kemuncak penggunaan iTube ialah video tidak diganggu oleh iklan yang menjengkelkan.

Bagi mereka yang menggunakan iOS, YouTube++(iOS) boleh meningkatkan tabiat menonton YouTube anda. Apl, yang sebenarnya disyorkan oleh Vanced, membolehkan anda menyekat iklan yang mengganggu dan menyertakan mainan yang sangat diidamkan dalam pilihan latar belakang.

Mereka yang memuat turun aplikasi, yang tidak disenaraikan dalam gedung aplikasi rasmi, boleh juga menetapkan kelajuan main balik video (0.5x 2.0x), melumpuhkan sekatan umur dan banyak lagi.

YouTube tidak meluluskan alternatif YouTube ini, jadi banyak yang telah dialih keluar daripada App Store. Bagi tanaman yang tinggal, kebanyakannya telah memperoleh penilaian sub-par daripada pengguna.

Jika ini kali pertama anda memuat turun aplikasi daripada F-Droid, kami menyediakan panduan ini yang menunjukkan kepada anda cara menggunakan pasaran alternatif. Sebaliknya, jika anda mempunyai APK, berikut ialah cara memasang apl dari luar Gedung Play.

Apl dalam senarai kami berfungsi pada peranti mudah alih, tetapi jika anda menghabiskan banyak masa anda menggunakan YouTube pada PC, maka mungkin anda perlu menyemak senarai alat tambah kami yang patut anda gunakan untuk pengalaman YouTube yang lebih baik.

Jika anda bosan dengan kekurangan ciri berguna dalam apl YouTube rasmi, mana-mana alternatif ini harus menjadi pengganti yang layak. Kebanyakannya adalah percuma untuk dipasang dan digunakan, jadi jangan ragu untuk mencuba setiap satu dan pilih yang paling anda sukai. Jika anda sedang mencari lebih banyak petua YouTube, lihat panduan kami yang memperincikan cara memainkan video YouTube dalam VLC dan ketahui cara berkongsi bahagian tertentu video YouTube.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Alexandra meminati teknologi mudah alih dan sering didapati bermain-main dengan telefon pintar daripada beberapa syarikat yang tidak jelas. Dia memulakan kerjayanya dalam kewartawanan teknologi pada 2013, selepas bekerja beberapa tahun sebagai guru sekolah menengah. Sentiasa didorong oleh rasa ingin tahu, Alexandra suka mengetahui cara kerja dan berkongsi pengetahuan itu dengan semua orang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *