5 Nilai Teratas beli telefon pintar untuk permainan yang anda boleh dapatkan di Malaysia dengan harga di bawah RM1K

Permainan mudah alih dan pembelian bernilai adalah dua istilah yang tidak selalu bercampur, tetapi terima kasih kepada semakin banyak jenama yang datang ke Malaysia, kini terdapat sejumlah besar belian telefon pintar bernilai untuk permainan yang anda boleh dapatkan dengan harga di bawah RM1K atau RM1000. Daripada anda menyaring kesemuanya, inilah kami 5 Nilai Teratas beli telefon pintar untuk permainan yang anda boleh dapatkan di Malaysia dengan harga di bawah RM1K.

Sekarang, sila ingat bahawa kami sedang mencari telefon pintar yang sesuai untuk permainan tetapi bukan peranti permainan secara khusus, jadi ini bermakna senarai peranti kami di bawah perlu mempunyai cipset julat pertengahan atau lebih baik dan RAM yang banyak. Chipset yang lebih baik biasanya bermakna pemproses grafik yang lebih baik, yang menghasilkan permainan yang kelihatan lebih bagus dan kriteria kami untuk telefon pintar permainan belian nilai ini adalah berdasarkan itu. Jadi walaupun kamera yang bagus adalah satu bonus, telefon pintar yang kami serlahkan harus mempunyai ciri berkaitan permainan seperti bateri besar atau skrin besar atau banyak memori. Jadi, tanpa tertib tertentu, inilah senarai kami.

Salah satu daripada beberapa telefon pintar di Malaysia yang menggunakan stok Android, Xiaomi Mi A2 menampilkan cipset Qualcomm Snapdragon 660 kelas pertengahan atas dengan 4GB RAM dan storan 64GB pada harga RM899. Lama terkenal dengan ciri belian nilainya, Xiaomi telah menyertakan paparan FHD+ paparan penuh 5.99 inci (resolusi 2160 x 1080 piksel) tetapi masih terdapat bezel pada yang satu ini untuk nisbah skrin ke badan 77.4%.

Hasilnya ialah telefon pintar yang agak tinggi tetapi stok Android juga bermakna terdapat kurang perisian bloat yang menghalang, jadi Mi A2 anda boleh bermain tanpa apl tersembunyi yang menghalang. Bateri 3000 mAh hanyalah standard, jadi anda mungkin menghadapi beberapa masalah untuk sesi permainan pesta maraton tersebut. Kamera dwi belakang 12MP + 20MP dan kamera hadapan 20MP adalah sentuhan yang bagus tetapi tidak banyak menambah pengalaman permainan.

Salah seorang kanak-kanak terbaharu di blok di sini di Malaysia, the Realme 2 Pro adalah satu-satunya dalam senarai kami yang menawarkan paparan berlekuk “Dew Drop” paparan penuh 6.3 inci dan sehingga 8GB RAM. Ditambah dengan cipset Qualcomm Snapdragon 660 kelas pertengahan atas dan bateri 3500 mAh yang agak besar, Realme 2 Pro lebih padat dengan nisbah skrin ke badan 84%. Ciri-ciri ini menjadikan Realme 2 Pro sebagai permainan terbaik dalam senarai kami.

Reka bentuk belakang berlian yang berkilauan pada Realme 2 Pro sememangnya menarik perhatian sama ada dalam warna hitam atau merah, tetapi reka bentuk skrin “Dew Drop” secara keseluruhan bermakna telefon pintar ini lebih padat manakala takuk tidak boleh terlalu mengganggu sesi permainan anda. Sebenarnya, versi storan Realme 2 Pro 8GB RAM + 64GB biasanya berharga RM1099 tetapi kerana ia akan tersedia pada harga RM999 di Shopee untuk jualan 11.11 mereka (pada 11 November 2018) ia layak untuk senarai ini. Bukan itu sahaja, malah versi storan 6GB RAM + 64GB yang biasanya RM949 juga berharga RM899.

Dijual dengan harga RM949, Honor 8X memaparkan paparan FHD+ paparan penuh 6.5 inci yang besar dan cipset Hisilicon Kirin 710 pertengahan atas dengan 4GB RAM dan storan 128GB. Takiknya agak lebih lebar tetapi badan yang padat bermakna walaupun ia mempunyai paparan terbesar dalam senarai kami, ia juga merupakan salah satu peranti yang lebih padat dengan nisbah skrin ke badan 84.4%. Ia juga merupakan salah satu peranti yang menarik perhatian dalam senarai kami dengan bahagian belakangnya yang berkilat.

Walaupun kami ambil perhatian bahawa ia adalah salah satu daripada beberapa telefon di sini dengan ciri kamera AI untuk kedua-dua kamera dwi belakang 20MP + 2MP dan kamera hadapan 16MP, ini tidak akan menyumbang banyak kepada pengalaman permainan anda. Bateri 3750 mAh bermakna anda pasti boleh bermain lebih lama dengan Honor 8X tetapi ia bukanlah peranti bateri terbesar dalam senarai kami setakat ini.

Seorang lagi anak yang agak baru di pasaran Malaysia, Huawei Y9 2019 hampir merupakan salinan cermin Honor 8X kecuali ia mempunyai storan yang kurang (64GB) dan kamera beresolusi rendah sedikit. Ia masih menampilkan cipset julat pertengahan atas Kirin 710, 4GB RAM dan paparan FHD+ 6.5 inci yang besar tetapi bahagian belakangnya mungkin tidak berpusing seperti sepupunya.

Ia juga mempunyai bateri 4000 mAh yang lebih besar jadi ini berpotensi menjadi peranti paparan besar yang lebih baik untuk sesi permainan yang panjang. Dengan harga RM899, ia juga mempunyai diskaun untuk hari perseorangan dalam talian 11.11 ini.

Satu-satunya peranti dalam senarai kami yang mempunyai cipset Qualcomm Snapdragon 636 yang lebih rendah sedikit tetapi masih sederhana, 6GB RAM ASUS ZenFone Max Pro M1 juga mempunyai kamera yang lebih baik berbanding versi 4GB RAM dan bateri 5000 mAh yang besar. Memang, badan logamnya agak generik tetapi paparan 5.99 inci tanpa takuk sesuai dengan FHD+ dan paparan penuh.

Walaupun tidak sekuat peranti lain dalam senarai ini, ZenFone Max Pro M1 lebih mampu mengendalikan PUBG Mobile, walaupun pada tetapan sederhana dan sedikit ketinggalan. Chipset Snapdragon 636 yang lebih cekap tenaga dan bateri 5000 mAh bermakna ini adalah telefon pintar tahan lama untuk permainan dalam senarai kami, sesuai untuk pesta permainan maraton yang lama, terutamanya jika anda tidak terlalu mengambil berat tentang prestasi.

Secara keseluruhannya, Realme 2 Pro mungkin merupakan pilihan terbaik untuk permainan beli nilai anda kerana ciri serba lengkap dan spesifikasi teknologinya. Harga jauh di bawah RM1K untuk hanya satu hari untuk versi 8GB RAM, kami berharap Realme Malaysia memutuskan untuk menjadikannya kekal, tetapi anda mungkin perlu mengambil peluang ini dan menonton di kedai Shopee dan Lazada rasmi mereka. Walau apa pun, jika anda tidak dapat hadir malam ini, versi 6GB RAM berharga RM949 masih boleh didapati pada bila-bila masa.

Jika anda lebih mementingkan paparan yang lebih besar, maka honor 8X dan Huawei Y9 2019 adalah bagus untuk alternatif permainan manakala Mi A2 adalah pilihan yang boleh didapati jika anda tidak tahan dengan apa-apa selain Android Saham. ASUS Zenfone Max Pro M1 sebaliknya mungkin merupakan pilihan terbaik untuk pemain marathon dengan bajet yang rendah.

Jadi, apakah pendapat anda tentang belian telefon pintar 5 Nilai Teratas kami untuk permainan yang anda boleh dapatkan di Malaysia dengan harga di bawah RM1K? Adakah kita terlepas apa-apa? Jika anda mempunyai cadangan, sila kemas kini kami di halaman Facebook kami dan nantikan lebih banyak berita dan artikel teknologi seperti ini di TechNave.com

Kajian Realme 2 Pro - Pada masa ini satu-satunya telefon pintar dengan 8GB RAM pada harga kurang daripada RM1100

The Realme 2 Pro baru-baru ini dilancarkan di Malaysia berharga RM1099 dilengkapi dengan cipset Qualcomm Snapdragon 660, 8GB RAM serta storan dalaman 128GB. Ini adalah harga yang agak berpatutan memandangkan spesifikasi teknologi telefon pintar, jadi dalam ulasan ini kami akan melihat dengan lebih dekat Realme 2 Pro untuk melihat sama ada telefon pintar itu menawarkan nilai yang baik untuk harganya.

Kami menggunakan alat penghapus nilai Realme 2 dan Realme 2 Pro yang lengkap dengan video

Sejurus selepas pelancaran siri Realme 2 Realme 2, Realme 2 Pro dan Realme C1, kami berjaya mendapatkan masa praktikal dengan Realme 2 dan Realme 2 Pro. Walaupun kedua-duanya sama berkilat, bahagian belakang berlian Realme 2 memberikan rupa yang lebih bersudut dan menarik. Kedua-duanya dibina dengan kukuh dan paparan 6.2-inci dan 6.3-inci mereka menguasai bahagian hadapan, yang sepatutnya menjadikannya peranti yang baik untuk pemerhati filem di luar sana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *