5 daripada Chromebook Terbaik yang Boleh Anda Beli pada 2019

Chromebook pertama mendapat perhatian orang ramai pada tahun 2011. Sejak itu, pelbagai pengeluar telah mengeluarkan peranti yang menjalankan OS Chrome. Walaupun berada di pasaran selama hampir satu dekad, mereka masih agak salah faham peranti. Ramai orang yang pada mulanya menghapuskannya sebagai netbook yang dimuliakan kini mula memberi perhatian kepada mereka, kerana mereka mempunyai sokongan jenama yang dipercayai dan tanda harga sukan yang sangat menarik. Tambahan pula, penggunaan Chromebook di sekolah di seluruh AS telah menjadikannya sangat popular di kalangan golongan muda.

Apakah pilihan utama kami untuk Chromebook terbaik 2019? Baca terus untuk mengetahui.

Tidak kira pengeluar, Chromebook selalunya menggunakan skrin yang lebih kecil. Alasan di sebalik ini adalah dua kali ganda. Pertama, komputer riba dengan skrin yang lebih kecil lebih mudah dibawa ke mana-mana. Kedua, skrin yang lebih besar menarik lebih kuasa, memberi kesan kepada hayat bateri keseluruhan. Walau bagaimanapun, jika anda berada di pasaran untuk skrin yang lebih besar, pilihan anda agak terhad. Walau bagaimanapun, Asus C523NA-DH02 mungkin sesuai.

Chromebook terbaik Asusc523

Menampilkan skrin anti-silau 15.6″, paparan HD 1366 x 768 mempunyai bezel yang sangat nipis. Ini menjadikan keseluruhan jejak peranti lebih kecil sambil mengekalkan skrin yang lebih besar. C523NA dikuasakan oleh pemproses Intel Dual-Core Celeron N3350 dan 4GB RAM DDR4, menjadikannya lebih daripada mampu mengendalikan kebanyakan tugas harian. Tambahan pula, Asus C523NA sangat berpatutan, dengan harga di bawah $300.

Jika anda sedang mencari komputer riba yang boleh berfungsi sebagai tablet, mudah alih dan kelihatan anggun, anda tidak mahu ketinggalan Asus Chromebook C434. Dikemas dengan muat skrin sentuh 14-inci dalam badan komputer riba 13-inci, ini adalah salah satu daripada beberapa Chromebook yang mempunyai skrin besar dan masih cukup ringan untuk dibawa ke mana-mana. Dengan resolusi HD penuh 1920×1080 dan bezel ultra-sempit, skrin juga menggembirakan untuk dilihat.

Asus Chromebook C434 mempunyai engsel 360 darjah yang fleksibel, yang membolehkan ia dilipat kembali pada bahagian bawah komputer riba. Ini memberi pengguna pilihan untuk menggunakan Flip C434 sebagai komputer riba atau tablet standard, terima kasih kepada skrin sentuh.

Chromebook Terbaik Asus Flip C434

Di bawah hud Flip C434 mempunyai pemproses Intel Core m3-8100y, yang mempunyai kuasa untuk menjalankan satu tan tab dan banyak aplikasi. Selain itu, dengan 4GB RAM dan 64GB storan kilat, anda boleh yakin ia boleh menangani kebanyakan tugas. Tambahan pula, ia serasi dengan gedung Google Play, bermakna pengguna boleh memuat turun dan menggunakan apl Android pada Flip C434.

Jika anda mempunyai anak yang agak kasar dengan barang-barang mereka, anda mungkin ingin mempertimbangkan Dell Chromebook 11 3180. Ia direka bentuk dengan papan kekunci kalis tumpahan yang tertutup dengan tepi bergetah dan perlindungan jatuh. Tambahan pula, skrin bersaiz 11.6-inci diperbuat daripada Corning Gorilla Glass, menjadikannya kalis calar. Ini menjadikan Dell 3180 mampu bertahan hampir semua yang anak anda boleh lemparkan kepadanya.

Chromebook terbaik Dell3180

Sebagai Chromebook, Dell 3180 menjalankan OS Chrome. Jika anak anda tidak mempunyai sebarang pengalaman sebelumnya dengan Windows atau macOS, Chromebook ialah pilihan yang bagus. Chrome OS ialah sistem pengendalian intuitif yang membolehkan kanak-kanak yang mempunyai sedikit pengalaman melompat terus. Tambahan pula, Dell 3180 berjalan pada Intel Celeron N4000, cip cekap tenaga yang mempunyai hayat bateri selama 10 jam. Ini menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk kanak-kanak berumur sekolah yang lebih muda.

Acer Spin 13 ialah salah satu Chromebook yang paling mahal dalam senarai ini; walau bagaimanapun, ia memuatkan banyak fungsi dalam pakej yang cantik dan terbina dengan baik. Seperti Asus Flip, paparan Spin 13 boleh bergerak 360 darjah, menjadikannya komputer riba/tablet boleh tukar. Selain itu, paparan Spin 13 ialah 13.5 inci dan mempunyai resolusi definisi tinggi 2256 x 1504. Tambahan pula, skrinnya menampilkan sentuhan serentak 10 mata dan Corning Gorilla Glass untuk melindungi daripada calar dan calar.

Chromebook Terbaik Acerspin13

Spin 13 ialah salah satu Chromebook yang lebih berkuasa yang tersedia, dengan pemproses Intel i5 generasi ke-8 dan 8GB RAM. Selain itu, Spin 13 juga memuatkan 128GB storan on-board untuk fail tempatan seperti muzik dan filem. Akhir sekali, Spin 13 ditempatkan dalam badan aluminium yang pelbagai anggun dan menarik, dengan papan kekunci berlampu belakang.

Salah satu kelebihan terbesar Chromebook ialah harganya. Secara umumnya, Chromebook boleh didapati kurang daripada PC Windows atau Apple MacBook yang lebih tinggi. Walau bagaimanapun, rangkaian Pixelbook daripada Google menyokong aliran Chromebook murah dan bajet. Entri dalam julat Pixelbook telah menetapkan tanda harga yang tinggi dalam julat $1,000+. Ia adalah peranti yang hebat, tetapi ia tidak diendahkan oleh kebanyakan pengguna kecuali untuk peminat Google. Pixelbook Go bertujuan untuk menjadikan Chromebook Google lebih mampu milik, dan oleh itu lebih menarik, kepada bakal pengguna.

Chromebook Pixelbookgo terbaik

Pixelbook Go datang dalam tiga jenis. Model asas mempunyai Intel Core m3 di bawah hud dan boleh didapati dengan harga kira-kira $650. Model Core i5 dijual pada harga $850, dan model Core i7 teratas dengan paparan 4K akan membawakan anda $1,399. Memang, ini masih jauh lebih mahal daripada kebanyakan Chromebook di pasaran; walau bagaimanapun, Pixelbook Go menawarkan hayat bateri yang luar biasa pada lebih daripada 15 jam dan salah satu papan kekunci terbaik pada mana-mana komputer riba.

Terdapat banyak Chromebook yang hebat di luar sana. Malangnya, kami tidak dapat menampilkan kesemuanya. Apakah Chromebook kegemaran anda pada tahun 2019? Beritahu kami dalam ulasan!

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Mengapa komputer saya menjadi hitam dan menutup saya sepanjang masa? Kena tunggu masa yang tidak menentu sebelum saya boleh menggunakannya semula. Pembelian komputer riba ini adalah satu kesilapan besar bagi saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *