5 aplikasi pendidikan terbaik

Pada zaman dahulu, jika anda ingin mempelajari sesuatu, anda perlu pergi ke kelas untuknya atau membeli buku. Hari ini, dengan telefon di tangan kami sepanjang masa dan internet yang mudah diakses, kami boleh belajar pada bila-bila masa sepanjang hari, terima kasih kepada pangkalan data pengetahuan yang besar di internet dan apl yang boleh membantu menjadikan pengalaman pembelajaran menyeronokkan.

Jika anda ingin membantu mengubah masa anak-anak anda menggunakan telefon atau tablet mereka menjadi lebih produktif dan mendidik, atau mungkin anda ingin mempelajari bahasa baharu atau topik baharu semasa berulang-alik ke tempat kerja, maka berikut ialah beberapa apl pendidikan yang anda pasti mahu lihat.

edX

Terdapat beribu-ribu kolej dan universiti di seluruh dunia, tetapi jelas ada yang lebih disukai dan bereputasi daripada yang lain. Pada masa yang sama, bukan semua orang boleh masuk ke tempat tersebut, tetapi jika anda ingin mendapat manfaat daripada pendidikan mereka maka edX ialah platform yang baik untuk diperiksa.

Platform ini menampilkan beribu-ribu pelajaran dan kelas daripada universiti seperti Harvard, Berkeley, MIT dan banyak lagi.

  Duolingo

  Mempelajari bahasa baharu boleh menjadi menyeronokkan, terutamanya jika anda melancong ke tempat yang tidak bercakap bahasa ibunda anda. Kebolehan berkomunikasi, walaupun pada tahap asas, akan membantu anda membina hubungan dan memastikan anda berseronok, dan Duolingo ialah platform yang sesuai untuk diperiksa.

  Aplikasi ini menawarkan pelajaran bahasa percuma untuk pelbagai bahasa. Ia menampilkan pengalaman pembelajaran yang lebih visual dengan kad dan lukisan serta pelajaran yang mudah dihadam supaya ia tidak membebankan anda. Terdapat juga permainan dan klip bunyi supaya anda boleh mendengar cara sesuatu perkataan itu disebut dengan betul.

   Prasekolah Montessori

   https://www.youtube.com/watch?v=KOhIp4jWJcs

   Terdapat banyak aliran pemikiran dan falsafah dalam hal mendidik anak-anak kecil, dan kaedah Montessori adalah salah satu kaedah yang lebih popular dan terkenal. Menampilkan penekanan pada kemerdekaan dan idea bahawa kanak-kanak adalah pelajar semula jadi, aplikasi Prasekolah Montessori mungkin sebenarnya merupakan pengkapsulan sempurna bagi pendekatan itu.

   Apl ini dilengkapi dengan lebih 1,000 aktiviti yang direka oleh guru Montessori bertauliah, di mana ia mengajar kanak-kanak perkara seperti fonik, membaca, logik dan juga pengekodan yang diharapkan dapat menyediakan mereka untuk laluan kerjaya masa depan yang berpotensi.

    Photomath

    Matematik bukanlah sesuatu yang mudah difahami oleh semua orang. Sesetengah orang hanya mempunyai pemahaman yang lebih baik mengenainya daripada yang lain, tetapi ini tidak bermakna anda tidak boleh menambah baik. Photomath sebenarnya adalah aplikasi yang cukup hebat di mana anda boleh menggunakan kamera telefon anda, menghalakannya pada persamaan matematik, dan ia akan mengajar anda cara menyelesaikannya.

    Ia sebenarnya tidak akan mengeluarkan jawapan serta-merta, tetapi ia akan menunjukkan kepada anda langkah-langkah tentang cara untuk mendapatkan jawapan itu sendiri, yang kemudiannya anda boleh menggunakan prinsip tersebut untuk digunakan pada soalan dan masalah masa hadapan.

     Udemy

     Seperti yang kami katakan, salah satu faedah yang pelajar miliki hari ini ialah mereka boleh mendapatkan maklumat dalam talian dengan cepat, dan bukannya perlu menggali buku, yang membawa kami ke Udemy. Ini ialah aplikasi popular untuk pelajar yang mempunyai lebih 100,000 tutorial video yang merangkumi pelbagai topik.

     Ia boleh terdiri daripada lebih banyak topik akademik kepada lebih banyak topik seni seperti melukis atau menulis, dan terdapat komuniti yang boleh berinteraksi dengan pelajar dan bertanya soalan.

      | | |

     Leave a Reply

     Your email address will not be published. Required fields are marked *