29 Jun ialah hari terakhir anda boleh menggunakan peranti Sprint Nextel iDEN anda — sebaliknya beli telefon Sambung Terus

kyocera-torque

Sprint telah lama memberi amaran kepada pengguna bahawa kematian iDEN akan datang, dan ia memberi kami satu lagi amaran hari ini. Malah, Sprint mengumumkan bahawa perkhidmatan itu masih berada di landasan untuk ditutup dalam masa 60 hari. Hari penuh perkhidmatan terakhir bagi mereka yang menggunakan telefon bimbit berasaskan iDEN ialah pada 29 Jun. Pada 30 Jun, Sprint akan memulakan proses penutupan sehingga rangkaian berhenti sepenuhnya.

Pada ketika itu, peranti iDEN tidak lagi boleh membuat atau menerima panggilan telefon atau mesej teks, termasuk panggilan 911. Ini adalah masalah besar bagi mereka dalam bidang keselamatan awam — anda tidak mahu bangun pagi 30 Jun kerana mengetahui anda terlepas halaman dan panggilan yang mungkin penting untuk menyelamatkan nyawa.

Kematian iDEN tidak bermakna kematian untuk bercakap, sudah tentu. Sprint telah agresif menggunakan perkhidmatan Direct Connect yang memberikan pengguna fungsi yang sama melalui rangkaian yang lebih luas, lebih stabil dan lebih fleksibel.

Jika anda sedang mencari telefon pintar Android dengan fungsi ini, anda harus tahu Sprint mempunyai empat tawaran yang baik, termasuk Motorola Admiral, Tork Kyocera, yang Kyocera Bangkit dan LG Optimus Elite. Semua peranti tersebut tidak memerlukan bayaran untuk anda pergi (melainkan anda mengira perjanjian kontrak dua tahun yang anda juga akan diminta untuk menandatangani). Beri mereka pandangan yang baik di tapak Sprint dan pastikan anda bersedia untuk matahari terbenam iDEN pada akhir bulan depan.

[via Sprint]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *