250 Juta Pengguna Harian kini menggunakan Cerita Instagram

Kami sebelum ini melaporkan bahawa Instagram Stories telah mencapai 200 juta pengguna aktif setiap hari. Hari ini terdapat laporan baharu yang masuk dengan Cerita Instagram telah mencapai pencapaian baharu dengan 250 Juta pengguna aktif Harian setakat April 2017.

Bilangan Pengguna Aktif Harian di Cerita Instagram adalah lebih tinggi berbanding dengan Cerita Snapchat yang kini berada pada 166 Juta pengguna aktif setiap hari. Secara keseluruhan aplikasi Instagram kini digunakan oleh 700 Juta pengguna Aktif Bulanan di seluruh Dunia.

Instagram Stories ialah Klon Cerita Snapchat yang dilancarkan pada bulan Oktober oleh syarikat Milik Facebook dan telah menyaksikan pertumbuhan yang lebih stabil dalam Bilangan Pengguna Aktif Harian yang bermula daripada 100 Juta pada Oktober kepada 250 Juta Pengguna Aktif Harian pada April.

Syarikat milik Facebook telah memastikan untuk terus menambah baik apl dengan memperkenalkan alat kreatif baharu kepada cerita lokasi dan telah menyaksikan pertumbuhan kukuh di AS dan negara lain.

Kadar Pertumbuhan Cerita Instagram telah meningkat dengan pantas dan telah menyaksikan sekurang-kurangnya 50 juta pengguna ditambah dalam dua bulan lepas berbanding 50 Juta pengguna aktif sebelum ini yang mengambil masa tiga bulan. Cerita Instagram berkembang pada peratusan yang sihat sebanyak 25% setiap suku berbanding dengan Cerita Snapchat yang telah mengalami penurunan daripada 17.2 peratus pada Q2 2016 kepada 5 peratus pada Q1 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *