18 Petua untuk menggunakan apl Apple Mail pada iPhone atau iPad seperti seorang profesional

Apl Mel diprapasang pada setiap iPhone dan iPad, menawarkan anda cara yang tidak menyusahkan untuk mengarang, membaca dan mengurus e-mel anda. Dengan setiap kemas kini iOS, Apple menambah lebih banyak ciri pada apl Mel, yang mungkin anda tidak sedari. Seperti dalam iOS 15, ia menambahkan Perlindungan Privasi Mel yang memberikan anda pengalaman e-mel peribadi.

Dalam panduan ini, izinkan saya menunjukkan kepada anda 18 petua yang menarik dan berguna untuk menggunakan apl iPhone Mail sepenuhnya.

Pemformatan menjadikan perkataan menonjol dan kelihatan lebih baik. Menggunakan ini, anda boleh menyerlahkan bahagian penting, garis bawah, menukar warna teks, menambah atau mengurangkan saiz fon mel dan banyak lagi. Inilah cara untuk melakukan semua itu.

Kebanyakan kita menggunakan lebih daripada satu akaun e-mel. Ini mengekalkan perbezaan antara keluarga, perniagaan, pejabat dan komunikasi lain. Apl Mel iPhone membolehkan anda menambah berbilang akaun e-mel, sama ada Gmail, Microsoft, Yahoo, Outlook atau perkhidmatan tersuai.

Pergi ke iPhone tetapan Fang Mel Fang Akaun Fang Tambah akaun. Itu sahaja!

Anda boleh melihat panduan terperinci kami tentang menambah berbilang akaun e-mel pada iPhone anda.

Selepas anda menambah berbilang akaun e-mel, anda boleh menetapkan salah satu daripadanya sebagai akaun lalai. Apabila anda mengetik e-mel daripada halaman web atau apl, ia akan dibuka di dalam apl Mel dengan e-mel lalai dalam “daripada:” bahagian.

Apl Mel mempunyai leretan intuitif yang membolehkan anda melakukan tindakan berguna dengan mudah seperti padam, bendera, arkib, tanda sebagai belum dibaca, dll. Menariknya, leret ini juga berfungsi apabila anda berada di dalam e-mel.

Untuk menyesuaikan leret, ikut langkah di bawah.

Petua mesti tahu: Untuk memuat semula e-mel anda, tarik skrin peti masuk ke bawah.

Menggunakan ini, anda boleh menambah pilihan peti mel berguna yang mempunyai e-mel khusus untuk kategori itu. Contohnya, peti mel pintar Today menunjukkan kepada anda semua e-mel dari hari itu. Begitu juga, peti mel pintar Lampiran menyenaraikan e-mel dengan PDF, fail, imej, dll. Berikut ialah cara untuk menggunakannya.

Kita semua pernah berada di sana di mana kita menulis e-mel dan kemudian kembali ke peti mel untuk melihat sesuatu yang lain (fakta, atau petikan, atau sesuatu daripada e-mel sebelumnya).

Dalam kes ini, anda boleh meminimumkan skrin karang dengan meleret ke bawah dari bahagian atas di mana garis mendatar kecil berada. Anda boleh meminimumkan berbilang draf dengan cara ini. Untuk mendapatkannya semula, ketik bar yang diminimumkan dari bahagian bawah skrin apl Mel.

Ini sangat keren dan berguna. Selain foto, video dan lampiran, anda juga boleh melukis sesuatu di dalam apl Mel dan menghantarnya.

“Dihantar daripada iPhone saya” ialah tandatangan aplikasi Mel iPhone lalai. Pada iPad, ia adalah “Dihantar daripada iPad saya.”

Tetapi anda boleh menukarnya dengan mudah kepada apa sahaja yang anda suka. Contohnya, nama anda, nombor telefon, jawatan, tapak web, dll. Ketahui cara menetapkan tandatangan e-mel mudah atau HTML di sini.

Saya tidak terlalu gemar dengan utas e-mel kerana ia sering menyebabkan kekeliruan dan menjadikan e-mel baharu utas itu agak mencabar untuk diperhatikan. Oleh itu, berikut ialah cara untuk melumpuhkan benang e-mel.

Anda akan melihat pilihan berhenti melanggan dalam beberapa e-mel yang membolehkan anda mengucapkan selamat tinggal dengan mudah kepada senarai mel. Ketik Nyahlanggan dan mengesahkan daripada pop timbul.

Mempunyai kenalan yang paling memerlukan perhatian anda? Anda boleh menyerlahkan ini dengan menambahkannya ke senarai VIP. Selain itu, menggunakan peti mel pintar, anda boleh melihat semua e-mel oleh VIP di satu tempat. Berikut ialah cara menambah e-mel sebagai VIP.

Apabila anda berada dalam Peti Masuk, Draf, Dihantar atau bahagian lain seperti itu, tekan lama e-mel untuk melihat perkara ini. Ketik kawasan kosong untuk kembali.

Secara lalai, anda melihat sekitar dua baris setiap e-mel dalam senarai. Tetapi anda boleh menukar ini kepada sehingga lima baris yang membolehkan anda membaca lebih banyak e-mel tanpa benar-benar membuka e-mel.

Anda boleh menggunakan Siri untuk menghantar e-mel hanya dengan memanggil pembantu suara dan bertanya ‘hantar email.’

Selain itu, apl Pintasan mempunyai beberapa helah e-mel yang boleh anda gunakan untuk menyelesaikan sesuatu dengan cepat. Anda boleh belajar cara menggunakan apl Pintasan di sini. Setelah selesai, ketik Galeri dalam apl Pintasan dan leret ke bawah untuk mendedahkan bar carian. Di sini, taip emel untuk melihat beberapa pintasan yang dipilih susun oleh Apple.

Daripada menaip alamat e-mel dalam Kepada: bahagian, anda mungkin mahu menggunakannya dalam CC atau BCC bahagian. Mudah!

Tekan lama pada e-mel yang ditaip dan seret ia turun. Anda juga boleh menyeretnya ke bahagian karang e-mel.

Letakkan e-mel ke sampah tetapi mahukannya kembali dengan segera? Tiada masalah. Goncang iPhone anda dan ketik Buat asal.

Untuk tujuan pencetakan, perkongsian melalui mesej sembang atau apa-apa kerja lain, kadangkala anda mungkin mahu mempunyai e-mel anda sebagai PDF. Berikut ialah cara untuk melakukannya.

Ini adalah beberapa petua terbaik untuk menggunakan aplikasi Mel iPhone. Seterusnya, luangkan sedikit masa untuk mengetahui tentang widget iOS yang anda boleh menambah widget apl Mel yang berguna pada skrin Utama iPhone anda. Ia akan membantu anda mengarang dan melihat e-mel dengan cepat.

Baca Seterusnya:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *