10 negeri terbaik untuk melancarkan permulaan teknologi di AS – TechRepublic

Ramai usahawan mempunyai impian besar untuk melancarkan permulaan di Silicon Valley, tetapi laporan baharu dari Zippia mendapati bahawa ia mungkin bukan tempat terbaik untuk pergi.

Laporan itu mengumpulkan maklumat daripada laporan MoneyTree Q2 2018 PricewaterhouseCoopers dan Indeks Kauffman. Negeri-negeri itu telah disenaraikan berdasarkan Indeks Kauffman negeri, tawaran yang tersedia untuk pemula, tawaran untuk pemula per kapita, dan jumlah pemula yang dibiayai per kapita, menurut laporan itu.

LIHAT: Glosari Pantas: Startups (Tech Pro Research)

Berikut ialah 10 negeri terbaik untuk membuka permulaan anda.

 1. Massachusetts
 2. California
 3. Colorado
 4. Washington
 5. New York
 6. Utah
 7. Virginia
 8. Maryland
 9. Oregon
 10. Texas

Massachusetts, kata laporan itu, memegang kedudukan utama kerana setiap syarikat menerima purata $2.5 juta untuk memulakan operasi mereka. California jatuh sedikit di belakang tetapi masih mempunyai tawaran terbanyak untuk pemula pada 586, menurut laporan itu.

Walaupun ini mungkin negeri terbaik untuk melancarkan syarikat, bandar terbaik untuk kejayaan permulaan mungkin berbeza. Menurut laporan Business.org baru-baru ini, bandar terbaik untuk kejayaan permulaan ialah San Francisco, Austin, Minneapolis dan San Jose, dalam susunan itu.

Adalah penting untuk diingat bahawa geografi bukanlah satu-satunya faktor penentu sama ada permulaan anda akan berjaya atau tidak. Firma tertentu berkembang maju di kawasan kurang penduduk seperti Midwest juga.

Pembiayaan juga merupakan faktor utama apabila melancarkan syarikat. Pengasas syarikat boleh mengejar tempat dalam program pemecut atau inkubator, atau meneruskan kaedah pembiayaan tradisional yang lain. Berikut ialah beberapa artikel lagi untuk membantu anda menavigasi proses pembiayaan:

Membiayai permulaan anda: Crowdfunding lwn. angel investment lwn. VC

Membiayai permulaan: Menentukan jumlah wang yang perlu dikumpulkan

Bagaimana untuk membiayai permulaan anda tanpa modal teroka

Menurut laporan PwC, $23 bilion telah dilaburkan dalam 1,416 tawaran di seluruh negara pada Q2.

Perkara penting untuk pemimpin teknologi:

 • Walaupun kepercayaan popular, California ketinggalan di belakang Massachusetts sebagai tempat terbaik melancarkan permulaan teknologi di Amerika Syarikat.
 • Secara keseluruhan, laporan itu mendapati bahawa sekarang adalah masa untuk dilancarkan, dengan $23 bilion dilaburkan dalam 1,416 tawaran di seluruh negara.

Laurel Deppen ialah pelajar di Western Kentucky University.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *