0-100 MPH: Tesla Model S Berbanding BMW M5

 • MajalahMajalah

  Ini adalah kami bercakap kedai dan bercakap kereta. Kadang-kadang kita pergi secara mendalam dan menganalisis sesuatu, atau kita bercakap tentang sejarah kereta atau sukan permotoran, atau mungkin kita hanya memberikan pemikiran kita tentang sesuatu dalam industri automotif.

  merah tandatangan model 1680x1050 b

  Tidak selalu anda melihat kenderaan elektrik pada perlumbaan seret. Sekali lagi, tidak selalu anda melihat kenderaan elektrik seperti Tesla Model S. Tesla berharap ia akan berubah tidak lama lagi. Sehingga ia berlaku, Majalah Automobil mengatur perlumbaan drag antara Model S dan raja sedan prestasi lama BMW M5. Dalam membangunkan Model S, Tesla tidak mahu hanya membuat kenderaan jarak tempuh tinggi (yang, dengan jarak 300 batu di hujung atasdia lakukan) tetapi juga kenderaan tanpa kompromi dalam bidang prestasi.

  Hasilnya ialah sedan yang dalam samaran Prestasi mencecah 0-60 dalam 4.4 saat lebih pantas daripada Porsche 911. Angka yang sangat mengagumkan, tetapi masih tidak mencukupi untuk mengalahkan M5 4.2 saat 0-60 masa secara teori. Model S mengeluarkan 416 kuasa kuda dan tork 443 paun kaki, berbanding 560 hp dan 500 lb-ft BMW. Kita tahu bahawa kenderaan elektrik mempunyai tork serta-merta, tetapi buktinya masih dalam angka, bukan? Salah, menurut Automobile. Dalam ujian mereka di Gingerman Raceway, Tesla mengalahkan BMW pada majoriti masa dalam pecut 0-100 mph. Tidak pasti bagaimana perkara itu berlaku, tetapi anda boleh menyemak sendiri hasilnya pada video di bawah.

  video YouTube

  Sebab mengapa ia berlaku agak mudah. M5 adalah sedikit lebih pantas jika ia mempunyai pelancaran yang sempurna. Tetapi kawalan pelancarannya adalah rumit dan sukar, dan terdapat lag mekanikal yang besar berbanding dengan pacuan elektrik.

  Sebaliknya, Model S pada asasnya ialah sistem pemacu langsung dengan tindak balas pendikit segera. Apabila anda menekan pedal anda pergi. Cepat.

  Jadi pasti, M5 boleh menjadi lebih pantas jika anda melakukan segala-galanya dengan sempurna, tetapi ia tidak mempunyai margin untuk ralat, manakala Model S adalah mudah dan konsisten pantas.

  Sebenarnya M5 datang dengan kawalan makan tengah hari automatik jadi masa ia dipasang adalah sangat konsisten.

  Tetapi sebab utama kali terakhir mereka melakukan larian yang dimenangi oleh M5, adalah kerana puncak bekalan semasa pek bateri berkurangan dari saat anda menyahcasnya sedikit. Ia seperti membuka penutup pada botol soda. Pelepasan awal tekanan adalah secara tiba-tiba dan cepat tetapi selepas itu kadarnya turun ke tahap yang stabil apabila gas perlahan-lahan menggelembung keluar dari bendalir. Model S apabila ditambah sepenuhnya boleh dengan mudah menggunakan M5, tetapi lakukannya beberapa kali dan kemudian ia tidak akan mencapai nombor tersebut. Bahawa dikatakan penurunan itu tidak begitu ketara selepas penurunan awal. Jadi anda mendapat prestasi yang lebih kurang sekata semasa kereta dilepaskan.

  Saya suka model S dan saya akan mengambil alih M5 pada bila-bila masa atas berjuta-juta sebab. Bukan itu sahaja jika ia benar-benar terpaksa, ia boleh menyeret perlumbaan M5 daripada terhenti. Ia bukan tentang itu, kemewahan, teknologi di dalam, ruang, pengendalian, hakikat bahawa semasa pelayaran pada 40mph dengan menekan pedal akan membolehkan anda menghisap mana-mana kereta ICE di jalan raya tanpa ragu-ragu (iaitu tork segera), yang menakjubkan. kos operasi yang rendah, seperti 10x kurang. dan hakikat bahawa terdapat lebih sedikit bahagian bergerak untuk dipecahkan, semuanya merupakan kereta yang luar biasa untuk sementara waktu..

  SILA LEBIH BANYAK UJIAN SEPERTI INI… DRAG RACE DARI CRUISE, PADA 30, 50, 60 batu sejam.

  Beberapa isu dengan video ini…

  Realitinya m5 akan mengalahkan tesla s 0 -60, 0-100 dan suku batu sepanjang hari. 10 daripada 10 kali.

  Propaganda Tesla di sini jelas dan mudah….bangunkan orang ramai

  @Nima: Kereta tidak menjadi lebih perlahan apabila bateri habis atas sebab yang sama iPod anda tidak memainkan lagu dengan lebih perlahan dan lebih perlahan apabila bateri semakin lama. Bateri memberikan kuasa yang konsisten sehingga mencapai titik penyusutan yang agak tinggi, pada ketika itu Tesla menurunkan kuasa yang akan ditariknya (bermula pada tahap bateri 10%).

  @Paulus. Betul ke, teori konspirasi? Majalah Automobil akan membodek Tesla dan membantai BMW. Anda fikir bahawa entah bagaimana masuk akal untuk mereka dengan sengaja memusnahkan syarikat besar seperti BMW? Pecahkan topi kertas timah.

  Sebabnya hanyalah apa yang @Thomas katakan. BMW kelihatan buruk di luar talian kerana itulah sifat enjin gas. Sial dekat mana-mana elektrik akan mematikan BMW di luar talian kerana keluk kuasa. BMW akan dengan sangat cepat mengatasi jurang itu pada Volt, tetapi Tesla adalah enjin yang lebih besar dan lebih kuat dan itulah sebabnya anda tidak melihat BMW mendapat tempat sehingga lama kemudian dalam larian.

  Paul:

  Pada bulan Ogos, saya pergi bercuti ke “minggu kereta” di Montery/Carmel, CA. Secara kebetulan, kami merayau-rayau di Ocean Ave. apabila 5 Model S Tesla diletakkan di jalan dan Teslans keluar menjawab soalan. Saya mendaftar untuk pandu uji pada hari Ahad. Dengan semua lelongan kereta, pertunjukan dan perlumbaan vintaj yang hebat yang saya dapat lihat pada minggu itu, memandu Model S adalah kemuncak pengalaman CA saya. Ia adalah kereta yang hebat.

  Antara Model S dan M5. Saya lebih suka Model S. Bukan sahaja ia lebih pantas sedikit…walaupun ia agak rapat, Model S mengendalikan dengan lebih baik. Pusat graviti sangat rendah pada kereta ini sehingga mereka berasa seperti Cayman saya di selekoh. Penggantungan disusun dengan sangat baik. Roda 21″ sangat besar. Ia akan keluar dengan Suspensi Sport, tetapi saya rasa ia tidak diperlukan. Suspensi udara aktif adalah pada model Performance yang saya pandu dan saya akan mendapatkannya. Tesla terletak betul-betul di jalan dari Dinan dan terdapat banyak BMW Dinan yang diletakkan di lot Tesla. Elon Musk ialah lelaki sebenar kereta (dan roket).

  Ia mahal dan mungkin tidak praktikal untuk sesetengah orang, mungkin juga saya, tetapi ia adalah ciptaan yang hebat. Saya ada tempahan masuk. Berapa banyak faedah yang boleh saya hilang pada kadar hari ini pada $5,000? Nombor tempahan lombong ialah 11, xxx. Itu akan lama dan saya agak gembira mengenainya. Lebih banyak lagi akan diketahui tentang kereta ini sebelum saya diminta untuk meletakkan sebarang wang yang tidak boleh dikembalikan.

  Apakah Model S yang tidak akan melakukannya oleh M5? Hujung minggu trek. Bateri besar mungkin bertahan selama sesi 20 minit, tetapi melainkan anda mempunyai pengecas super Tesla di trek, ia tidak mungkin bertahan untuk sesi kedua. Saya ragu-ragu bahawa longkang pantas berulang dan pengecasan pantas akan sangat baik untuk bateri dalam apa jua keadaan.

  Jangan jual kereta ini pendek sehingga anda memandu satu. Mereka cukup bagus.

  Saya mempunyai beberapa masalah lain dengan mereka. Ia direka di S. CA, bukan Detroit…Apa yang berlaku pada musim sejuk apabila anda meletaknya di luar dan pemegang pintu luncur keluar itu tidak akan meluncur keluar kerana aising? Apa yang berlaku jika anda meletakkan benda ini di lapangan terbang pada musim sejuk untuk perjalanan perniagaan dan cuaca menjadi sifar? Bagaimana pula dengan lawatan sehari yang saya ambil dari Chicago ke Racine atau Indy? Adakah mereka menjadi semalaman? Perkara kebolehpercayaan mudah yang kami ambil mudah dalam Chevys dan BMW kami mungkin belum disemak sepenuhnya dalam Model S lagi. Kemudian terdapat bahagian Tesla dan sistem perkhidmatan. Adakah sesiapa tahu sesuatu tentang itu sebenarnya? Apa yang saya dapat daripada Teslans ialah “Benar-benar tiada apa-apa yang boleh dipecahkan pada Tesla? Oh betulkah? Sunroof? Pemegang pintu? Tingkap? Bagaimana pula dengan bahagian ranap untuk mereka? Bercakap tentang ranap, bagaimana dengan pembersihan alam sekitar selepas kemalangan? Bagaimana bahawa hari trek Kelab Tesla akan berjaya jika seseorang mengalami masalah yang teruk dan meletuskan bateri?

  Kemudian terdapat Tesla Stores ini….NADA akan mengejar Tesla di 4 negeri untuk “pengedar haram”. Saya pernah ke Oakbrook, IL. Ia hanya bilik pameran dan mereka tidak mempunyai kereta yang berfungsi di sana. Tiada pandu uji, hanya risalah, casis tanpa badan di atasnya, kereta prototaip yang boleh diduduki orang. Tidak tahu sama ada ia akan berjalan, tetapi ia menunjukkan lokasi pengecasan, skrin sejuk di pemuka, tempat duduk bilik dll. Ia lebih seperti pergi ke pameran kereta daripada pengedar. Malah, itu mungkin pertahanan untuk Tesla…Di manakah ruang perkhidmatan di Pameran Auto Chicago? Hek, di Pameran Auto, anda juga boleh mendapatkan “tunggangan uji” dalam Jeep mendaki jalan gunung palsu.

  Saya masih mahukan satu.

  Tidak mengapa, gosip mengatakan bahawa S out melakukan Roadster dalam perlumbaan jalur seret sebenar. lihat Persatuan Lumba Seret Elektrik Kebangsaan [NEDRA] untuk timeslips! ADA EV yang lebih pantas daripada Tesla, tetapi anda perlu DIY!

  Benar-benar elektrik lebih cepat daripada ICE TOLONG! Anda mempunyai jari sila cari masa seret elektrik terpantas dan masa ICE terpantas; elektrik adalah penyu. Teruskan gembar-gembur walaupun dan apabila anda mendapat pintu anda diterbangkan oleh Ford Pinto di jalur thr jangan katakan anda tidak diberi amaran. Cuba cari kereta jalanan terpantas di Amerika dan kemudian kembali dan beritahu saya berapa laju elektrik anda. Dan kepada lelaki yang menguap kira-kira 40mph larian bergolek, saya memberi jaminan bahawa M5 akan membunuh S; cuba matematik kadang-kadang A=F/m.

  Saya mempunyai M5 F10 baharu. Saya akan mempertaruhkan semua penguasaan perkataan saya jika mana-mana Tesla mahu berlumba dengan saya. 0-100 M5 tanpa kawalan pelancaran 9 saat dengan kawalan pelancaran 8.5 saat. Perlumbaan ini dicurangi. Anda boleh melihat Tesla melompat pada M5. Bagaimana pula dengan perlumbaan suku batu. Saya akan bertaruh 10 berbanding 1. Ada yang mengambil?

  Sentiasa kelakar membaca catatan beberapa tahun lalu. Kepantasan perubahan adalah menakjubkan

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *